Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22-letnia l-Uluś

Moja mama zrobiła mi awanture o tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość malrirrrum
boże co to za lekarz... a zrobił ci chociaż jakieś badania? próbował wyjaśnić przyczynę bólów i nieregularności? Tabletek antykoncepcyjnych nie przepisuje sie od tak bo mnie boli. Sama je niestety brałam... teraz leczę sie na zakrzepice... a niby takie dobre były, takie dobre, najnowszej generacji. Jeden wielki syf i wiem co mówię. Nim zaczęłam je brać miałam robione różne badania w tym na krzepliwość i WSZYSTKO było ok. Po roku się zaczęły problemy.

Gość noc listopadoowa
a co to za durne gadanie żeby leków anty nie brać:O branie tych piguł świadczy o dorosłym i odpowiedzialnym podejściu do życia,niby co - seks ma służyć tylko do prokreacji:O a spierdalać z takimi pomysłami:P

haha, długie starania o dzidziusia :D Brałam tabletki od 15 roku życia + pół garści innych hormonów. Kiedy miałam 27 lat zaczęliśmy się zastanawiać nad dzieckiem. W wieku 28,5 zostałam matką ZDROWEJ dziewczynki. I uwierz mi, nie musieliśmy się jakoś bardzo starać. Nie było śledzenia owulacji, a jednak bez problemów poczęłam ;)

Gość jestem przykładem :P
i dodam, że podczas ciąży nie miałam żadnych problemów :) nawet ani razu nie wymiotowałam, ale to raczej już nie zasługa tabletek :)

Gość qqqaazzz
Ula tuy jestes jeszcze taka infantylna, wszedzie gdzie piszesz to zaczynasz ..a Moja Mama powiedziała...." kobieto, jestes juz dorosą pannicą, nie dzieckiem zrob tak jak ty uwazasz, mama klapsa juz ci nie da , wiec bez obawy :-D

Gość Wicuś Trzepałkiewicz
Ty tam wyżej, nie bądź taka przemądrzała ! życie nas uczy, że gdy kobieta urodzi chore dziecko albo z wadami to się doszukuje winy u faceta , bo napewno facet był chory a kobieta nie bierze pod uwagę, że przez ostatnie pięć lat jakieś góówno łykała i przy okazji przytyła 10 kg. , winę najlepiej zwalić na faceta , więc mnie zależy na tym aby moja partnerka nie łykała tego góówna - rozumiesz ? 100 lat temu kobiety nic nie łykały i wytrzymywały nawet bóle jajników a teraz co druga musi łyknąć świństwo bo brzuszek boli

Gość jestem przykładem :P
wacuś- brałam tabletki 5 lat i nie utyłam ani kilograma i mam zdrowe dziecko, ale ty pewnie zaraz mi będziesz próbował wmówić, że kłamię i dziecko też mam upośledzone...:O

Gość 22-letnia l-Uluś
Wiem,że jestem dorosła i sama decyduje ale również zależy mi na tym żeby mama w końcu zaczęła akceptować moje decyzje. A nie wiecznie negowała wszystko co robie i o wszystko miała pretensje.Czy naprawde te tabletki tak wielki powód do kłótni , nie ! ale dla mojej mamy wystarczający żeby znów mieć pretensje.

Gość idźjeszczerazff
tabletki anty nie wpływają na bezpłodność i bez problemu zachodzi się w ciąże, tabletki anty też nie wpływaja na to czy dzieci rodzą się chore czy zdrowe, owszem, jak kobieta bierze kilka lat non stop tabletki anty ( bez najmniejszej przerwy) to potem musi trochę zaczekać nim zajdzie w ciąże bo jednak hormony to hormony, ale to nie oznacza że musi czekac 10lat na dziecko :) twoja mama nie wiem skąd ma takie pomysly(bez obrazy), ma 40lat a zachowuje się jak 80latka z tymi swoimi poglądami :)

Gość i tak spokojnie o tym piszesz
wicus..ja akurat tabletek nie biore...bo nie nie sa mi potrzebne...ale skad Ty wiesz jakie sa przyczyny niepelnosprawnosci roznorakiego rodzaju u dzieci? Czy ty myslisz, ze to wsyztsko rpzez tebletki anty? nasze babki nie rbaky nic a rowniez duzo dzieci niepelnosprawnych sie rodzilo, tylko ze nie bylo ich widac, bo od razu byly oddawane do ochronek itp. Wiem o tym doskonale bo mialam praktyki w dpsie prowadzonym przez siostry zakonne dla doroslych kobiet z niepelnosprawnoscia somatyczna i umyslowa i wsyztskie mialy ponad 40 lat a bylo ich tam kilkadziesiat. Nikt ich nie odiwedzial, zostaly oddane tuz po urodzeniu...dlaczego urodzily sie niepelnosprawne? od tabletek? Mam siostrzenice, ktora urodzila sie bez prawe reki, a siostra nigdy w zyciu nie palila papierosow, nie pila alkoholu, nie rbala tebletek antykoncepcyjnych, ogolnie unikala tabletek...i skad ta wada? Gadac to sobie mozesz i gdybac, ale trzeba znac fakty

Gość 22-letnia l-Uluś
Wiesz ja sama nie wiem skąd ona to wszystko bierze. Naprawde powinna sie cieszyć,że nie mam dziecka,bo dziewczyny w moim wieku mają już nawet 2 dzieci itp. Denerwuje mnie jak słysze ty wiesz ta 16 latka w ciąży jest? Po cholere widzi kogoś z boku...skoro sama mi 'zabrania' czegoś co może mnie uchronić chwilowo przed ciążą a przy tym załagodzić ból. Może jej pretensje wynikają z tego,że ona myśli,że ja sie puszczam?

Gość xyzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
tabletki anty nie powodują bezłodnosci ani też NIE SĄ LEKIEM na nieregularne krwawnienia, skoro w wieku 22 lat wciaz masz nieregularne cykle, to znaczy ze cos jest nie tak , lekarz zamiast Cie dokładnie zbadac, przepisuje tabsy nie znając w ogole przyczyny ( a pozniej takie panny jak Ty - z problemam z cyklem - chodzą i opowiadaja , ze np nie mogą zajśc w ciąze bo brały tabletki....:O:O) inna sprawa ze faszerowanie sie hormonami tez nie jest takie super i nie pozostaje bez wpływu na zdrowie kobiet- nie ma co sie oszukiwac ze jest inaczej , a co do Twojej mamy- moze z nia SPOKOJNIE porozmawiaj :P?

vlekkenduivel polecam wizytę w szpitalu dziecięcym przy ul. Lindleya w Warszawie albo Centrum Zdrowia Dziecka , przyjdź i popatrz na te dzieci ze skazami mózgowymi albo chorobami Downa to nie są choroby genetyczne to może być po tych świństwach chińskich

Gość lilia81
Wicuś idź już stąd, bo się nie da czytać. I doucz się! Właśnie zespół Downa jest chorobą genetyczną!

lilia81 , za młoda jesteś aby mnie wyganiać :)

Gość i tak spokojnie o tym piszesz
Wicek... polecam wizytę w szpitalu dziecięcym przy ul. Lindleya w Warszawie albo Centrum Zdrowia Dziecka , przyjdź i popatrz na te dzieci ze skazami mózgowymi albo chorobami Downa to nie są choroby genetyczne to może być po tych świństwach chińskich ale glupoty mowisz naprawde...zespol downa jest oid tabletek antykoncepcyjnych moze? to kiedy sie zepsol downa pojawil? wtedy kiedy powstaly tabletki antykoncepcyjne? Czy Ty wiesz co jest przyczyna zepsolu downa? to moze ja cos Ci zacytuje "Przyczyny zespołu Downa Przyczyny, które doprowadzają do nierozdzielenia sie chromosomów pary 21 podczas podziału komórek rozrodczych, nie są jeszcze poznane. Jak dotąd jedynym udowodnionym czynnikiem, który jest silnie związany z prawdopodobienstwem posiadania dziecka z zespołem Downa jest wiek matki. " a Ty mi tu gadasz o tabletkach antykoncepcyjnych...to moze wodoglowie, rozszczep wargi, rozszczep kregoslupa itp to tez przez tabletki antykoncepcyjne? to sakd te choroby sie wziely kilkadziesiat lat temu gdy jeszcze tabletek antykoncepcyjnych nie bylo? Ja piernicze czy Ty sluchasz Radia M za duzo czy co? skad Ty czerwpiesz te "wiedze"?

Gość 22-letnia l-Uluś
Mamy wspólnego lekarza i ja miałam infekcje + nadżerke i ona zapytała lekarza i ten stwierdził,że musi mi zrobić dokładne badania itd..że przyczyn może być wiele,że np. mogłam miec wielu partnerów. I takim sposobem sie dowiedziała.Zdziwiona zapytała, Ula czy ty spałaś z chłopakiem ?

Wicuś profesorze nauk ścisłych :D Pieprzysz :p Jeśli chodzi o zespół downa to przyczyną bardzo często jest wiek rodzącej a nie to, że brała anty. Po diabła wypisujesz te wszystkie rzeczy skoro nie masz pewności, tak naprawdę poruszasz się w sferze własnych domysłów. Nie zawsze zresztą trafnych.

Gość 22-letnia l-Uluś
Miałam 19 lat jak straciłam dziewictwo

Gość xyzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Wicuś Trzepałkiewicz proponuje specjalistyczna lekturę a pozniej udzielanie sie w dyskusji :O

Gość kaLamaria
19 lat ? dziffka 😠