Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aux jvc

Syn był na kontroli u lekarza i już jest ZDROWY, a KASZLE !!

Polecane posty

Gość aux jvc

i to mokrym kaszlem, a nie suchym. Nawet teraz jak śpi to kaszlnął przed chwilą i słychać, że ma tam sporo jeszcze tej wydzieliny (flegmy) do odkrztuszenia, której nadal nie odkrztusił. Ehhh :( co robić?

syrop mucosolvan podawaj, polecam, moje dziecko miało ponad tydzień taki kaszel i udało mi się tak go wyleczyć, a już się bałam, że znowu będzie L4... Tylko do godziny 17.00 najpóźniej.

Gość jfsd
idz do innego lekarza; moja kuzynka była u dwóch i powiedzieli, że dziecko jest zdrowe; ją niepokoił kaszel, poszła do trzeciego i stwierdził zapalenie oskrzeli

kaszel może utrzymać się nawet do 6 tyg, po chorobie, wystarczą łagodne środki typu tussipect czy drosetux

Gość johnsonn babyy
Grays77 - drosetux to na suchy kaszel, a autorka pisała o mokrym. CZYTAJCIE UWAŻNIE ZANIM COŚ ODPISZECIE !!!!!!!!!!

Gość matko.........................
jejku kto wam mówił że kaszel ma się utrzymywać do 6 tyg!!!!!!!!!!!!!!?????????????????? jacyś imbecyle chyba nie pediatrzy:P!!!!!!!!

Gość idz do innego lekarza
najlepiej do pulmonologa. Mnie latami leczono antybiotykami, a kaszel nigdy nie przechodzil. Po latach inny doktor powiedzial, ze podejrzewa kaszel na tle uczuleniowym. Przeziebialam sie i jednoczesnie uaktywniala sie alergia. Pomogly leki wziewne. Jak reka odjal :)

Skończyłam matko pielęgniarstwo i kaszel może utrzymać się bez innych objawów chorobowych do 6 tyg! co nie znaczy, że musi ale MOŻE i nie wymaga to dawania leków. Drosetux jest najmniej inwazyjnym syropem dlatego lepiej by dawała osłonowo niż z histaminą, by zahamować odruch kaszlu.

najlepsze są wpisy na topiku osób, które tylko komentują wpisy innych a sami żadną wiedzą się nie wykażą tylko raczej brakiem kultury