Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie_najgorsza

Czy atrakcyjnym trudniej zdecydowac sie na dziecko?

Polecane posty

Gość Nie_najgorsza
"Bo to, jakiego ma się faceta bardzo wpływa na myślenie i działanie kobiety." - mozesz miec racje...

Gość Nie_najgorsza
miska mała lala hej! :P -- > spoko, nie po to pisze, zeby sie chwalic. Staram sie raczej poszukac odpowiedzi na pytanie, co robie nie tak.

Gość czekanie i cierpliwość
I tak stracisz na urodzie, starzejąc się. Nie będziesz wiecznie młoda, atrakcyjną 30-stką.

Gość karablińska
nikt nie każe ci rodzić dzieci. Skoro chcesz być atrakcyjna i bezdzietna takie twoje prawo. Ty dokonujesz wyborów, ty kierujesz swoim życiem. Wybierasz co dla Ciebie lepsze. Myślę jednak że gdzieś jest drugie dno i zadajesz to pytanie w jakimś celu. Szukasz potwierdzenia. Po co? Przeciez wiesz ze nie chcesz być w ciazy!!!!!

Gość ja mogęęęęę
niestety większość tych "brzydszych po ciązy" zawdzięcza to głownie sobie Kobieta w ciązy nie powinna przytyć wiecej niż 12 kg, bo to niezdrowe dla niej i dziecka, poza tym potem pękają "w szwach" isą całe w rozstępach, do tego problem z rozciągnięta skórą Byłam w dwóch ciązach (jedna 9, gruga 12 kg na plusie). Uważałam na to co jem, zwracając uwagę na tozeby dzieci miałay zdrową zbilansowaną dietę. Nie mam ani rozstępów ani nadwagi (51 kg) miomo ze mam 36 lat. Wiekszość babek zasłaniając sę ciąża i tym że cięzarna nie może sobie odmawać robi z siebie na rtesztę życia potwora. NORMNALNA ciąza nie szpeci kobiety...

Mój np. jest typem faceta, co nie tylko chce kobietę do łóżka, ale zalezy mu na rodzinie. Był ze mną przy porodzie, widział mnie i w sexy ubraniu i w zwykłym dresie potarganą i nieumalowaną. Jesteśmy ze sobą i seksualnie i w rutynie życia codziennego. Przeszedł ze mną cały poród, - kilkanaście godzin oglądał rodzącą żonę. Ale jednocześnie jest typem nie lubiącym zaniedbanych, grubych kobiet. Wiem, że nie tolerowałby czegoś takiego, że kobieta jest sobie gruba, nieatrakcyjna, a mimo wszystko patrzałby na nią z pożądaniem. I dlatego to mnie mobilizuje, by mimo codziennej rutyny i "brzydszych" aspektów życia zawsze utrzymywać swoją atrakcyjność i figurę.

Gość Nie_najgorsza
Wiem, ze kiedys przyjdzie starosc itp., z tym moge sie pogodzic. Ale uwazam (nie wiem, moze sie myle), ze ciaza strasznie nadwyreza cialo. Jestem w stanie pogodzic sie ze zmarszczkami itp., ale wyobrazenie rozstepow, rozciagnietej skory i pochwy doprowadza mnie do paniki. Nie moge sobie z tym poradzic i juz.

I mam w sumie i atrakcyjność i sprawy seksualne, ale też ma dziecko,przeszłam ciążę i nie czuję, by to zmasakrowało mój wygląd.

Powtórzę Ci może, nie mam rozstępa ani jednego, a pochwa nie jest rozciągnięta, jest taka sama jak kiedyś.

Gość Nie_najgorsza
Wlasnie takie glosy chcialam tez uslyszec - jak kolezanka powyzej - ze ktos jest matka, urodzil, ale nadal wyglada dobrze. Gdyby ktos mi dal "gwarancje" na to, ze i mnie sie uda, to bym sie zdecydowala. Dziekuje za konstruktywna dyskusje 🌻 niestety musze uciekac. Pozdrawiam.

Gość qwerty 180cm
napisz lepiej jak dbasz o to perfekcyjne cialo :)

Gwarancji nikt Ci nie da, bo każda kobieta inna i zawsze jest ryzyko,że coś tam się popsuje po ciąży. Ale to jest mit , że każdej kobiecie się psuje.

Gość karablińska
Tak myślałam. Szukasz potwierdzenia że jest inaczej. Tylko kto wie jak bedzie wyglądało twoje ciało po ciąży. Jeden pan bóg wie.

Gość qwerty 180cm
niestety nie ma gwarancji, wiekszosc kobiet wyglada gorzej po prodzie taka prawda.... mozecie sie klocic ale tak jest, niektore po prostu mialy szczescie. ja wlasnie tez nie za bardzo chce miec dziecko, bo sie boje ze zbrzydne mocno

Gość bo tak i już
mam nadzieje że autorka nie uprawia sportów, zawsze może zdazyc się wypadek który ją oszpeci ... ba, mam nadzieje że w ogóle na ulice nie wychodzi ! :)

Nieprawda. Większość koleżanek, które mam nie wyglądają gorzej niż przed ciążą. To kolejny mit qerty. Ale tak swoją drogą dziwi mnie takie podejście. Ja jakoś będąc zawsze szczupła,atrakcyjna i dbająca o wygląd nie myślałam w ogóle o tym, czy ciąża mnie zmasakruje, decydując się na dziecko. Chcieliśmy z mężem dziecka i to było ważne.Nie miałam takich dylematów, czy oby warto, czy nie, bo może będę brzydsza. Zdawałam sobie sprawę, że albo będę brzydsza albo nie, ale w ciąży chciałam być.

Gość qwerty 180cm
ja niestety widze co innego, tylko moja kuzynka 1,5 mies po porodzie juz byla szczuplutka i miala plaski brzuch, cyckow nie widzialam, reszta znajomych przewaznie jest grubsza, zwisajacy cyc, cellulit.... na pewno jak bede rodzic to tylko cc i cyckiem karmic nie bede, bo nie chce miesz potem uszu spaniela

Gość wiekszość bab to niechluje
Prawie kazda ze znanych aktorek i modelek jest matką (nie mówie o tych bardzo młodych). widujemy ich zdjęcia w bikinie zadnej z nich to nie zaszkodziło. Konkluzja jest prosta, kobiecie ktrej zalezę na wyglądzie i ktra bedzie dbać o to żeby po ciązy wygladać równie pięknie, bedzie tak wygladać. Podpisuje sie po kimś tam powyżej: baby same są winne temu że po ciązy wygladają gorzej. Te które wyglądają oczywiscie...

Gość grrrrr
u mnie w pracy niedawno wróciły dwie koleżanki po urlopie macierzyńskim i obie wyglądają lepiej niż przed. Nie wiem jak tam rozstępy, ale jeżeli przytyły to niewiele, wyglądają z figury podobnie, za to obie są jakby "świeższe" na twarzy, a przecież powinny być bardziej zmęczone, bo małe dziecko w domu to wiadomo więcej obowiązków. Ja byłam bardzo zdziwiona ową promiennością cery. Nie to, że zrobiły się z nich nagle super laski, ale wyglądają tak jak ludzie po udanym urlopie, tylko efekt jakby trwalszy.

qwerty, a myślisz że rana po cesarce to estetycznie coś lepszego niż rozstęp ? Przecież będziesz mieć kreskę, bliznę do końca życia. A co do zwisających piersi to karmiłam kilka miesięcy i jakoś nie mam zwisów, są takie same jak przed ciążą.

A poza tym qwerty Twoim jedynym kryterium co do decyzji czy karmić [iersią czy nie jest wygląd Twego biustu ? A nie np. dobro dziecka ? Na razie naprawdę nie myśl o dzieciach, bo widać, że na ich dobru by Ci nie zależało, tylko na Twoim wyglądzie.

Gość kto mowi ze!11
Mam 31l, 173-56 wagi, ładne ciałko, jedrny piekny biust, niewiem co to cellulit i rozstepy, zgrabna od zawsze wysportowana!Jka zobaczyłam cyckikolezanki po ciazy , zygac mi si e zachciało, rozsepy, dzuiury w ciele bleee, obrzydza mnie to i sobie niewyobrazam sobie, zniszczyc to.

Gość 56 kilo przy
173 wzrostu to nie nazwałabym tego ładnym ciałem, tylko szkieletowatym chudzielcem, anoreksją.

Gość jhygtfrdcxs
A może Tobie tylko się wydaje Autorko że jesteś atrakcyjna? :D Poza tym jesteś jeszcze niedojrzała do dziecka, bo instynkt normalnie jest duzo silniejszy niż cokolwiek innego. Ja jestem zadbana, szczupła i ciąża nie zaszkodziła mojej figurze. Zrobiłam się bardziej kobieca, psychicznie dojrzalsza, choć i tak wyglądam młodziej niż na swój wiek. Urodzenie dziecka wyszło mi na dobre, nie mam nadwagi, rozstępów, itp. Ale to sprawa genów, moja mama też super się trzyma :) I ja i mama w swoim wieku nadal jesteśmy atrakcyjne. A nawet jeśli coś byłoby nie tak, to opinia innych niewiele by mnie interesowała. Moze jeszcze będziesz chciała mieć dziecko, weź pod uwagę partnera - czy to z nim warto mieć dziecko, czy on chciałby zostać ojcem. Dziecko to mega odpowiedzialność, a nie takie hop-siup. Ciesz się że mozesz jeszcze o tym zadecydować, inni nie mają takiej możliwości :)

Gość 56 kilo przy
Takie myślenie jest puste i próżne i tyle. Przedkładać wygląd zewnętrzny nad dobro dziecka i nad wartości duchowe. Ciąża i macierzyństwo ble,bo będę brzydka. No jak bym słuchała 15- latki nie dojrzałek kobiety.

Gość 56 kilo przy
Kiedyś dojdą do wieku 40 -50lat i stwierdzą, że nie mają nic, ani męża, ani dziecka i zostanie im tylko ich już lekko podstarzałe, szczupłe i bez rozstępów ciało, którym i tak już się nie będzie nikt interesował seksualnie, bo będą się liczyć inne rzeczy.Seks i wygląd liczą się w młodości, ale później jest jeszcze kawał życia starszego, kiedy człowiek potrzebuje mieć kogoś bliskiego przy sobie.

Gość gbhvfcdx
ale bez dziecka całe życie też nie będziesz atrakcyjna, będziesz mieć obwisłe ciało, a wtedy zabraknie Ci dziecka, ale będzie już za późno na rodzenie... Smutna prawda...:(

Gość sdihfvnofet9piurw8o
dolujace jest czytanie takich artykolow.. ja mam 17 lat i mimo ze jestem bardzo ladna to mam rozstepy.. cialo tez niczego sobie a to ze mam jakies slady ktore wogole nie sa widoczne w niczym mi nie przeszkadza.. moze i fajnie bylo by ich nie miec no ale coz zrobic.. ale nawiazujac do artykulu powiem ci ze mimo rozstepow mam bardzo ladne cialo i tez wiele razy myslalam, ze jak bym kiedys chciala miec dziecko to czekala bym z tym jak najdluzej by nie zepsuc mojej sylwetki.. wiec doskonale cie rozumiem ;d

Gość 56 kilo przy
Na zniszczenie atrakcyjności wpływa bardzo wiele rzeczy, a poród to tylko kropla w morzu. Sam wiek, robienie się coraz starszym, zmienianie się hormonów, to wszystko może zbrzydzić kobietę.

Gość altruistka
bronicie się mamuśki jak mozecie. niestety prawda w oczy kole. żeby nie było mam dziecko także nie czepiajcie. wiem jak jest i prawda jest taka,że nigdy nie będziesz taka jak przed ciążą. te, co myślisz że ok wyglądają, bo szybko zeszczuplały kryją się z rozstępami, celulitem i innymi rzeczami. będą ci wmawiac jakie są teraz piękne. przepraszam,ale w ubraniu może i ktoś się nabierze, ale bez nie da się prawdy ukryć. taka jest kolej rzeczy i to normalne, można byc zadbaną mamą, ale mamą bez skaz na pewno nie.