Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie_najgorsza

Czy atrakcyjnym trudniej zdecydowac sie na dziecko?

Polecane posty

Gość 56 kilo przy
17-latko - Ty rozumiesz autorkę, bo jesteś zbyt młoda na takie tematy. Temat posiadania dzieci to nie temat dla dzieci, tylko dorosłych kobiet.

Gość czekanie i cierpliwość
Altruistko, może Tobie się wydaje, że szczupła kobieta po ciąży skrywa pod ubraniem cellulit i rozstępy i mówi, że jedt ładna. Ale ja mogę się rozebrać do bikini nie wstydząc się ani brzucha, ani rozstępów, ani cellulitu, bo tego nie mam - rozumiesz ? A jak nie wierzysz, Twoja sprawa. To,że Tobie pozostał cellulit nie znaczy, że każda tak ma.

I to nie jest bronienie się, a prawda jest inna. Nie mam cellulitu i nie mam rozstępów. Moja mama też nie ma, takie geny i już.

Gość ojjj ojjj ojj ojjj
Cellulitem oblepione są już małe dziewczynki, wystrczy rozejrzeć się latem po kąpieliskach. Ja osobiscie nie znam przypadku takiego, gdzie dziewczyna bez celulitu nagdle nabywa go po ciązy... Wystarczy wyjsc na ulicę, która roi sie od nastolatek, ktre wylewają się z za małych ubrań. Faktem, jest ze jest tez mnóstwo grubych kobiet po porodach, ale otyłość, cellulit i ciąza nie powinny miec ze soba wiele wspolnego. Mają owszem, ale tylko dlatego, ze kobiety rzucając sę w wir obowiazków, zapominają o sobie i po prostu sie zaniedbują.

Niestety wiele kafeterianek buduje swoje poglądy na podstawie tego, co widziały u koleżanki czy na podstawie tego, co same mają. Przykład: skoro ja mam rozstępy, czy skoro moja koleżanka po ciąży zbrzydła, to znaczy, że każda kobieta brzydnie i ta, co pisze, że nie zbrzydła jest wariatką, A ja patrzę zdrowo na swiat i ludzi i wiem, że jeden człowiek będzie miał tak, a drugi siak, jedna zatonie w fałdach cellulitu, inna będzie kusić facetów jędrnym ciałem na plaży. Takie jest życie. A może Wy z zazdrosci czy próby pocieszenia się, że nie jest z Wami aż tak źle w wyglądzie, dokopujecie tym, co twierdzą, że są atrakcyjni po ciąży ?

Gość gbhvfcdx
altruistka ale teraz Ty zaczynasz komuś wmawiać. Po przebytej ciąży fakt ciało jest inne: u mnie brodawki sutkowe są nieco większe niż przed ciążą, mam też bliznę cieniutką po cesarce. Nic więcej. Mam płaski brzuch, nie mam nadwagi. Dlaczego jest ci trudno uwierzyć w to, że nie mam ani jednego rozstępa na biodrach, brzuchu czy piersiach?? To, że Twoje ciało tak znacząco się zmieniło nie znaczy że tak baardzo zmienia się ciało każdej kobiety. Organizm zawsze będzie inny po ciąży, ale wciąż może być atrakcyjny. Nie chodzę goła po ulicy, a mojemu mężowi tak niewielkie zmiany zupełnie nie przeszkadzają, mi również. Oprócz tego mam bliznę po wycięciu woreczka żółciowego o wiele grubszą i w widocznym miesjcu (ale nie wiesz czy Ciebie też to nie spotka). Co to ma wspólnego z atrakcyjnością?? Ja nie podchodzę tak egoistycznie, dla mnie ważniejsze niż moja próżność jest to że mogę kochać małego cżłowieka i mieć dla kogo życ. Ten kto nie ma dziecka NIGDY tego nie zrozumie, niech zachwyca się nadal swoim ciałem (tylko on nikt inny) a nadal niech będzie samotny. Poza tym jak wiele jest kobiet bezdzietnych wyglądającyh jak niezadbany potówr, bez ciąży, bez porodów, itp. Więc nie ciąża tylko wpływa na wizerunek. Atrakcyjność przemija wraz z wiekiem.

gbhv..... - podpisuję się rękami i nogami pod tym, co napisałać. Nic dodać nic ująć.

Gość Nie rozumiem czemu każda
brzydota jest tu przypisywana ciąży i porodowi. Przecież niejedna babka po porodzie jest ładniejsza od kobiety, co nigdy nie rodziła.

Lubię podobać się facetom ale przeciez to nie decyduje o posiadaniu,bądz nie posiadaniu dziecka. Po ciąży zmienił mi się tylko brzuch i urosły piersi,reszta bez zmian;)

Gość VVacia
Nie wiem, po co zarzucac autorce niedojrzałość. Ja bym tam nie chciała, zeby w przeciągu niecałego roku moje ciało z fajnego zmieniło sie w ruinę , tak teoretycznie, i nie uważam, ze takie obawy swiadczą o czyjejś niedojrzałosci. Mam siupla na punkcie zębów i bardzo się bałam, że mi sie w ciaży popsuja, osłabia albo chuj wi co. Cycki mam np. raczej nie za piękne, od zawsze obwisłe, więc mi to raczej koło dupy latało. No a teraz, w 37 tygodniu, mam 2 wielkie, napompowane dojce, z sutkami w dół. Jakbym miała wcześniej supercycki, to pewnie by mnie to dosć martwiło. Czy kurwa mać kobieta nie ma prawa chcieć byc atrakcyjna?

Gość kasiunia
Nie_najgorsza Ile partner ma lat?

Gość VVacia
Nie rozumiem czemu kazda -> ja myślę, że dlatego, że o ile kobiety czesto kontrolują swoją wage i zywienie, o tyle w ciaży wiele z nich robi huzia na Józia - folguje sobie ile tylko dusza zapragnie, mniej się rusza i po prostu tyje. Nie od ciaży, tylko od obżerania się, tak jak mozna utyc od obzerania sie w każdym innym okresie zycia. Tylko ciaża czesto jest swietną wymówką. I jak ktos już tak sobie popuścił cugli, to co ma powiedzieć ? Wyglądam po tej ciaży jak wygladam, bo zarłam jak dzika? Nie - to sie nazywa - ciąża pozostawiła po sobie takie pamiątki.