Sofia424 0 Napisano Styczeń 29, 2011 @ czipsy z biedronki a ile masz lat? życzę Ci żebyś nie była :) a jakie masz te podstawy do stwierdzenia ciąży? ja zawaliłam sprawę brakiem zabezpieczeń ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipsy z Biedronki 0 Napisano Styczeń 29, 2011 Dlaczego życzysz mi, żebym nie była? Nie podam swojego wieku (w każdym razie nie jestem nastolatką). Jak można zajść w ciążę w dni niepłodne? "bez śluzu a szyjka macicy była faktycznie twarda" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 29, 2011 a to przepraszam, myślałam, że jesteś w podobnej sytuacji jak ja, że też nie chcesz. a jesli chodzi o dni niepłodne, to podobno można w ciążę zajść zawsze, bez względu czy są to dni niepłodne czy nie. gdzieś jakaś dziewczyna pisała, że zaszła w ciążę właśnie w niepłodne, dlatego tak bardzo się boję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek128 0 Napisano Styczeń 29, 2011 to witaj w klubie tez czekam na okres od czwartku :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ManadarynkaRox Napisano Styczeń 29, 2011 a testu nie możesz sobie zrobic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 29, 2011 mogę ale za 2 tygodnie dopiero. a zresztą test nigdy nie daje pewności 100% ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipsy z Biedronki 0 Napisano Styczeń 29, 2011 Musi być owulacja. Inaczej w cudowny sposób nie zajdziesz. Wymyślacie i tyle, takie jest moje zdanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek128 0 Napisano Styczeń 29, 2011 przecież pisała że kochała się pare dni temu, to jak ma test teraz zrobić? Musi poczekać. Ja zreszta jestem w identycznej sutuacji i też testu jeszcze nie zrobie,bo jest za wcześnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 29, 2011 ale ja nie wiem czy owulacja była czy nie. wg kalendarzyka, twardości szyjki macicy i braku śluzu był to dzień niepłodny. bo było to 3 dni przed spodziewaną miesiączką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 29, 2011 @ motylek128 a Ty ile masz lat? i tez bez zabezpieczeń? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipsy z Biedronki 0 Napisano Styczeń 29, 2011 Jak się nie zna własnego ciała, to później durnoty po głowie chodzą z urojoną ciążą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek128 0 Napisano Styczeń 29, 2011 Czekaj spokojnie na okres, nerwy tylko go jeszcze bardziej opóźnią. 3mam kciuki za Ciebie abyś w końcu dostała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek128 0 Napisano Styczeń 29, 2011 21 lat, kochałam się z prezerwatywą. okres powinnam dostać w czwartek. Ale jakoś specialnie się nie martwie, wiem że szanse na ciaże nikłe, tak jak i w twoim przypadku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 29, 2011 a wie ktoś dlaczego mogła mi się przesunąć ta owulacja? zawsze cykle mam co 23/25/27/28 dni, 2 miesiące temu miałam co 31 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipsy z Biedronki 0 Napisano Styczeń 29, 2011 sofia, a co to ma za znaczenie? Stres, leki, niewyspanie itp itd. Czasami tak jest. Ja miałam różne cykle. Był taki, w którym byłam pewna, że nie mam owulacji (wg śluzu i temperatury) - ginekolog jednak ją potwierdził; w tym miesiącu miałam wcześniej, a był taki cykl, że aż w 20 dc. I wszystko jest w normie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 29, 2011 ok, ok, czekam w takim razie dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipsy z Biedronki 0 Napisano Styczeń 29, 2011 Będzie dobrze, zobaczysz :) Ja też czekam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 29, 2011 już dawno nie tęskniłam tak za bólami miesiączkowymi jak teraz. każdy mniejszy ból czy ukłucie w brzuchu od razu daje mi nadzieję, ale cały czas lipa. ale dziękuję :* musi byc dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 30, 2011 dziewczyny, zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz: skoro mogła mi się przesunąć owulacja to oznacza, że kiedy się kochałam z chłopakiem (powinien być to dzień niepłodny) to mógł być dzień płodny? przez przesunięcie się owulacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipsy z Biedronki 0 Napisano Styczeń 30, 2011 Jeśli masz później okres, to owulacja wystąpiła później. Faza po owulacji do okresu jest stała (np. 14 dni, ale równie dobrze może być i 10, zależy od organizmu), fazy po miesiączce do owulacji już nie da się aż tak dokładnie wyznaczyć i stąd wpadki przy tzw. "kalendarzyku", bo można sobie liczyć dni, a czasami organizm płata figla. Dalej szukasz objawów? :O Po co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 30, 2011 nigdy NIGDY nie spóźniał mi się okres. dlatego to wydaje mi się takie niepokojące. zwłaszcza, że nagle spóźnia mi się akurat po stosunku bez zabezpieczeń. normalne to raczej nie jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipsy z Biedronki 0 Napisano Styczeń 30, 2011 Normalne to nie jest szukanie jakichkolwiek powodów do paniki. Ja na twoim miejscu już wcześniej bym poszła na betę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość FiFiFiFiGUfi Napisano Styczeń 30, 2011 wkręciaś sobie coś, był stosunek przerywany-psychika zaczęła "szaleć" i organizm płata figa w postaci spóźnionego okresu. Ot i cała filozofia. Lada dzień przyjdzie. Moim zdaniem nawet gdyby był to stosunek 'do końca' to i tak na 80-90% stawiałabym na brak ciąży (objawy okresu niepłodnego ), a w tej sytuacji jestem tego prawie pewna. "Prawie", bo zawsze jest takie ryzyko. "Ryzyko", co nie znaczy, że prawdopodobieństwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 30, 2011 przez to wszystko kłócę się z chłopakiem, lada chwila i się rozstaniemy bo już nie mam siły, on chyba też. zycie mi sie wali. możecie mnie uważać za głupią, że tak to przezywam ale nawet nie wiecie w jakiej ja jestem sytuacji... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość FiFiFiFiGUfi Napisano Styczeń 30, 2011 w jakiej jesteś sytuacji? nawet jeśi (co jest wrecz niemozliwe) jestes w ciąży to co? nie dacie rady,czy nie chcecie dać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość głupota nie boli Napisano Styczeń 30, 2011 Nie mogę uwierzyć , że kobiety mogą być takie nierozsądne i głupie !! nie chcesz dziecka to się zabezpieczasz , skoro kochałaś się BEZ zabezpieczenia to chyba liczyłaś się z tym, że będziesz mogła być w ciąży, skoro tak panikujesz to czemu się nie zabezpieczasz ?? masakra jakie kobiety są nieodpowiedzialne !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofia424 0 Napisano Styczeń 30, 2011 nie damy rady, to nie możliwe. przepraszam, to zbyt prywatne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość FiFiFiFiGUfi Napisano Styczeń 30, 2011 no to w takiej sytuacji moja droga, jeśli ciaża to tragedia następnym razem zabezpieczacjcie się,bo ryzykujecie dużo, a po co ???? denerwuje mnie taka nieodpowiedzialnosc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipsy z Biedronki 0 Napisano Styczeń 30, 2011 Dziewczyno, do cholery, bo już mnie telepie! Jutro idź na betę! Ile razy można ci pisać to samo? Mam wrażenie, że napawasz się tym rozdrabnianiem pseudoobjawów na forum :O Dobrze ci z taką niewiedzą? Bo wygląda na to, że tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość FiFiFiFiGUfi Napisano Styczeń 30, 2011 może to takie sado-schizo-maso :D a poważnie to idź weź sobie gorącą kąpiel, jakiegoś drinka wypij, a najlepiej lampke wina, poszlejcie z chłopakiem, może 'rozruszasz' coś. Głupie,ale sprawdzone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach