Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onadziś

Odpiszcie ważne Bardzo !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość onadziś

zostałam zarejestrowana jako bezrobotna w urzędzie pracy. I urząd znalazł mi prace w sklepie spozywczym ale poprostu mi nieodpowiadało i odmówiłam jeden raz czy teraz moga mnie odrejestrować że juz nie bede bezrobotna? i jeszcze ile razy mozna zgłaszać ze sienie cche tej pracy 3 razy? czy nie jest juz aktualne?bo powiedziała mi ze cos mi jakis statut wysle pocztą co to znaczy?

Zostałaś wyrejestrowana i będziesz mogła się ponownie zarejestrować za 6 miesięcy. Ponieważ odmówiłaś podjęcia pracy.

Dwa razy można odmówić, to, że odmówiłaś nie powinni Cię wyrejestrować, jak nie będziesz chciała iść to weź kartkę idź do tego pracodawcy i poprostu powiedz, że nie chcesz pracować u niego i niech wpisze, że znalazł już kogoś innego na Twoje miejsce i po sprawie.

Gość onadziś
a jak sama znajde prace bede nadal zarejestrowana? ile razy mozna odmawiać?

Gość grappinia pink
Ja też raz odmówiłam. Chciała mi jakiś telemarketing wcisnąć i mi ta jędza powiedziała, że następnym razem mnie wyrzucą z urzędu na 3 miesiące :o A jak sama sobie robotę znajdziesz, to masz 7 dni na zgłoszenie tego w up, żeby Cię wyrejestrowali

Gość onadziś
wyrzuciła Cie?z urzędu?wyrejestrowała

Gość teraz traci się
status osoby bezrobotnej po jednej odmowie na 6 m-cy potem masz prawo ponownie się zarejestrować

Gość grappinia pink
Nie, bo tylko raz odmówiłam... a potem znalazłam sobie pracę i się poszłam wyrejestrować. Tępe strzały w tych urzędach siedzą, wiecznie bez humoru i z ryjem na każdego :o

Gość grappinia pink
A już wiem. Tutaj pisze na ile mogą Cię wyrzucić: Bezrobotny ma obowiązek przyjmowania propozycji odpowiedniej pracy tj. do której ma wystarczające kwalifikacje lub doświadczenie zawodowe lub może ją wykonywać po uprzednim szkoleniu, albo przygotowaniu zawodowym dorosłych, a stan zdrowia pozwala mu na ich wykonywanie oraz łączny czas dojazdu do miejsca pracy i z powrotem środkami transportu zbiorowego nie przekracza 3 godzin, za wykonywanie których osiąga miesięcznie wynagrodzenie brutto, w wysokości co najmniej minimalnego wynagrodzenia za pracę w przeliczeniu na pełny wymiar czasu pracy. Osoba bezrobotna, która odmówiła bez uzasadnionej przyczyny przyjęcia propozycji odpowiedniej pracy lub innej formy pomocy określonej w ustawie zostaje pozbawiona statusu na okres: * 120 dni w przypadku pierwszej odmowy, * 180 dni w przypadku drugiej odmowy * 270 dni w przypadku trzeciej i każdej kolejnej odmowy (art. 2 ust. 1 pkt 16 ustawy oraz art. 33 ust. 4 pkt 3).