Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icojamamterazzrobicztymcholern

imie dla dziewczynki i chlopca urodzonych w holandii (maz jest holendrem)

Polecane posty

te imiona sa tak beznadzijene ze jestem zalaman, maz proponuja jaks sanne (czyt sone), saskia, jente, co to w ogole ma byc? a o imionach dla chlopca raczej nie wspomne, tragedia pomozecie?? dodam ze imiona pl wszytskie te ktore brzmia jakos neutralnie typu wiktoria, natalia, (natalie), Julia sa tu odbierane jako..jakby to powiedziec takie nasze mariolki....jedyne imie jakie akceptuje to ela, tu tego imienia nie ma, ale mnie z kolei zle sie kojarzy, znam same alkoholiczki elki, blee...co tu robic????

Gość dsfsd
a co z imieniem... Ganja?:)

Ganja....dookola gania Ganja..smiesznie:):):):) nie bardzo...kurcze wlasnie te imiona sa wszytskie takie dziwne

chociaz...w sumie..teraz sobie mysle ze nawet calkiem ladne to imie

Gość dsfsd
polski odpowiednik to Marysia :classic_cool:

Gość Też paliłem ten syf co ty
Dla dziewczynki może Mary Juan, a dla chłopca Blanty Stuff ?

Gość qwwq123
może Adam i Anna- neutralne, w każdym kraju znane

adam nie lubie tego imienia, a ania zbyt pospolite, Justyna-hmm problem w tym ze nasze imiona sa trudne dla holendrow, a to jest za dlugie, zle brzmi, niewygodne...ech ale marudze, no ale co robic...ciezka sprawa

Gość kjuyjggvf1212
Ganja - :D:D:D

Gość jgugiigigt
Saskia bardzo ładne akurat

Gość Pluszowe rajstopki
a Sylvia? albo Marit? Poszukaj w skandynawskich, mysle ze moge byc z biezne z holenderskimi

Gość a stanika dobranego jak nie
Marit - to jak mariolka albo marika hahahah

problem w tym ze te wszytskie imiona brzmia tak obco tak nie polsko, ta ganja jedynie przypadla mi nawet nawet do gustu bo to taka nasza hania-tak sie wymawia g w holandii, ale te inne.... Marit nie, sylvia nie lubie tego imienia:) no a co powiecie na ta ele cala nieszczesna:) znacie jakies fajne, normalne ele? bop ja znam same alkoholiczki i zle mi sie kojarzy to imie, a wy?

Gość bedzie,.....
Ilona annika

Gość czy ja wiem....
camila

Gość a mi szkoda
Ela - moja rewelacyjna siostra, lekarz medycyny, nie pije :) i jeszcze kilka innych fajnych El znam; właściwie to żadnej nie-spoko Eli nie spotkałam; jak nie Ela - to może, idąc tym tropem: Ola, Olga, Ula, Iga, Zuzanna (Zuza); Marta?

A może Nadia? Albo Nadine, też nie polskie ale bardzo wdzięczne wg mnie Ela może być, nie znam chyba żadnej :D A Rainer Ci się podoba dla chłopca?:D Mi się bardzo podoba (germańskie ) ale w Polsce na razie by nie przeszło

Gość a mi szkoda
Ewa? czy Ewa to też Mariolka? :)

ola ula nie podobaja mu sie, iga wymawiane byloby iha, olha, a marta po zdrobnieniu bedzie martje (czyt. marcie) jedno z najbardziej oklepanych imion w NL....heh.... ale dziekuje za sugestie... czyli ela moze byc fajna anwet rewelacyjna, i wcale nie musi pic:):):):) moze jakies ine przyklady fajnych el?

Gość aha i achhh
Ula, Marta, Maja, Tom, Mark, Jon oooo, Jon mi się szczególnie podoba... znałam kiedyś takiego Jona...mmm.... :)

Gość a mi szkoda
mam taką kumpelę w pracy: ruda, śliczna, świetna w tym, co robi; i taka ogólnie babeczka z wielką klasą:) Ella Fitzgerald jeszcze :)

kultura nadia i nadine to przepiekne imiona, ale znowu ta sama historia -w Nl takie imiona to takie nasze mariolki..., s nsjgorsze jest to ze moje wlasne imie jest takie:):) anita...a chlopak mariolek:) to sean, krotko z przodu dlugo z tylu hehe rainer...a nawet ladne wiesz?

Jon.....wow, super! dzieki, Jon naprawde ladne imie ciekawe tylko jak popularne mam nadzieje ze nie jest oklepane za bardzo

Moi znajomi z Holandii mają takie imiona: Tineke Ingrid Anne Marie Linda Saskia Willy Harry Ruuid Jeroen Trudy Jan (czyta się również Jan) z rodziny: Milena Virginia Aaron Frank Jos Amalia itp.

Ale wiesz imie nie ma najmniejszego związku z osobowością (chyba, ze jest totalnie śmieszne i dziecko się go wstydzi), więc nie rozumiem za bardzo. I jak ta Ela Ci nie leży to znajdź inne Mi się też Flawia podoba, Artemis jest piękne, ale to chyba amerykanie zaczęli pierwsi go używać jako imienia, Artemizja to wersja polska. A BTW Artemis to imię dla obu płci. Ty możesz trochę zaszaleć, w Polsce jednak nie każde przejdzie i czasami śmiesznie wyglądają w tym stylu imiona