Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icojamamterazzrobicztymcholern

imie dla dziewczynki i chlopca urodzonych w holandii (maz jest holendrem)

Polecane posty

LILYY evangeline ty masz jakies korzenei holenderskie?\ kultura tyle ze ja wlasnie nie chce szalec:):) chce normalne skromne i ie, bez udziwnien, ech chyba zostane przy tej eli, jos lub jon ew. rainer dla CHLOPca

Chodzi mi o to, ze to co tam będzie normalnie i skromnie w Polsce byłoby już szaleństwem :D Znam Simonę czy Esterę i już każdy się niezwykle dziwi, ze tak mają na imię Ale mi się podobają te co wybrałaś:) Lecz ciekawi mnie ona będzie mieć wpisane samo Ela? Czy Elisabeth i tego typu odmiany?

lo matko tylko nie elisabeth, zadne takie, ale dobre pytanie kultura...kurcze sama nie wiem, no wlasnie? ciekawe czy przyjmie sie zwykla ela, bo elzbieta wybitnie mi sie nie podoba, stara baba taka:))) tylko ze niestety chyba ela jako samodzielne imie nie istnieje...\ a co do ekstawaganckich imion to tu w holandii tez takie sa, tez pewne imiona wzbudzaja niesmak, i ja tego bardzo nie lubie nie podoba mi sie nazywanie dzieci takimi imionami, ja zem skromna dziewoja:) lubie proste zwykle imiona.. Lilly a rozmawiasz po niderlandzku?

powiedzmy, że się dogadam a rozumiem wszystko... ale, dużo mi brakuje do perfekcji :) znalazłam w necie najpopularniejsze imiona w Holandii w XXI wieku DZIEWCZYNKI Sophie Julia Lieke Emma Lotte Sanne Lisa Eva Anna Noa CHŁOPCY Daan Tim Sem Lucas Jayden Thomas Ruben Thomas Milan Lars Jesse Thijs

Pewnie Elę przyjmą, skoro u nas przyjęli Kubę i Mikę jako samodzielne imiona :) A jeszcze mi się jedno podoba :D Timo, skojarzyło mi się bo to własnie kiedyś zdrobnieniem było, tak jak Nico (ale to nie ładne już) I jeszcze z mężem musisz przedyskutować :D

daan jesse, tim i julia i noa, te najladniejsze. dzieki i dzieki wszystkim za sugestie:))

Gość Pluszowe rajstopki
A moze Astrid? Jak pisarka od pieknych ksiazke dla dzieci?:) a na chlopca nie mam pomyslu w ogole;p Jakies uniwersalne tez tam chyba maja? np Peter? Mowie Ci kobieto skandynawskie przestudiuj bo to beda bardzo podobne:p Dzieki ze ktos rzucil imie Camila, nota bene ja tak mam, ale nie wiem czy w holandii je uznaja:D A co do tej biednej ELI - idac tym tropem - u nas juz urzedowo mozna dawac imie OLA, to moze Ola dla dziewczynki?

Gość aleksandraphl
Dla dziewczynki Inneke Iris Aneleen Elien Hanne Martine Catrine Griet Juanita Claudia A dla chlopca Ian Nathan Wim Andreas Jonathan Tim Thibout Jeroen Kevin Patrick Bert

Gość buhehehehe
jak chłopiec w holandi to daj na imie Cornelis Antonius (w skrócie Niels) a jak dziewczyna to Ilse albo Ninke:) Te mi sie podobają:)

masz racje co znalam ele to lubila zalac pyska:-) DAJ TAKIE IMIE by jakos bylo je slychac, i by nie bylo ono dziwne daj takie by pasowalao wholandi tam dziecko bedzie zylo,czasami wiesiek albo wiesia nie daj, bo to juz tragedia:D

Gość fanclub sashy grey
skoro w Holandii to proponuje Ganja dla dziewczynki, a Pot dla chłopca :D

Gość moja siostra ma męża holendra
ale dzieci nazywają się dość normalnie , syn igor , córka elisabeth..

Gość moja siostra ma męża holendra
ale maja znajomych holendrów ktorzy nazwali swoje dzieci Shiska (czyt. sziszka) i Derek-Jan :P ...wiesz moim zdaniem smiesznie brzmią zagraniczne imiona z polskim nazwiskiem , ale zagraniczne imiona z zagranicznym nazwiskiem są zupełnie normalne...na moja siostrzenice w szkole mówią Eliska głównie...zupełnie normalnie ją traktują , nie dziwia sie , ze ma dość dziwne nazwisko i imię...juz nie te czasy,,,;)

Gość mi-mi-mi
a moze Anja ? Anna/ Ania brzmi zbyt pospolicie ale Anja juz calkiem inaczej. Tak jak nasza tap madl Anja Rubik :classic_cool: wiem ze w Szwecji Anja jest dosc popularne i nie jest uznawane za mariolkowe

rany sle sie posypalo, super, mam juz coraz wiecej moich ulubionych, Timo ladnie i w sumie ta Mika mi sie podoba... Iris piekne, inneke tez, bart-tak ma na imie moj maz:) bart simpson haha. Astrid-wlasnie mi sie przypomnialo ze juz kiedys mialam na mysli to imie, jest piekne, tez wezme pod uwage, no to ok ide szukac skandynawskich imion w takim razie a ela jednak lubi wypic:) no nie...to chyba jednak nie:)

Gość mi-mi-mi
no a dla chlopca moze wymysl jakies niemieckie lub skandynawskie ? oni nawet maja ladne meskie imiona. np. Olav (w ogole podobaja mi sie wszystkie wariacje tego imienia np. finskie Olli, Olle, a nawet ruskie Oleg) strasznie podobaja mi sie wlasnie finskie imiona np. Matti, Mikko, Miko, Janne, Ville, Tuomo - ale chyba sa zbyt hardkorowe :(

Gość branssssssssoletka
hej ne faktycznie bardzo piekne sa te skandynawskie, anja, olav, miko adam mi sie baaardzo nie podoba tez zle skojarzenia niestety:)

Gość branssssssssoletka
a saskia tez mi sie podoba ale caly czas jak wymawiam to imie to widze moj park saski w lublinie....wrrrr, dlaczego musi nazywac sie wlasnie saski:):)??

Gość co macie do
imienia mariola?:(

Gość mi-mi-mi
wypisze ci tutaj fajne imiona ze skandynawskich romansow bo uwazam ze sa cudne i zdecydowanie nie-mariolkowo :P Zenskie : -Raija -Liisa -Roza -Nanna -Lea -Margaret -Ingebjorg -Bothild -Synnove -Elin -Kari -Dorte -Lavinia -Nikoline -Bergette -Ane-Elise a meskie: -Mattias -Kristian -Ole -Jens -Gustav -Sigurd -Darre -Tomas -Jakob (znam tez jednego holendra ktory ma tak na imie i jest bardzo fajny) -Alv -Mikkel -Karl / Kalle -Soren -Erik -Anders

Gość aofhoidjiasdjoifoaidhfhaodihfi
a może po prostu Lily? w Polsce Liliana, Lilka a wszędzie indziej po prostu Lily.