Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytammmm

Mam firme i jestem ubezpieczony w zusie. Jak mam iść do lekarza?

Polecane posty

Gość pytammmm

Mam firme i jestem ubezpieczony w zusie. Jak mam iść do lekarza? Potrzebuję jakiś dokument poza legitymacją ubezpieczeniową? Jak to się odbywa? Dodam, że nie mam lekarza rodzinnego wybranego, dopiero muszę sobie wybrać i też nie wiem gdzie i jak się do tego zabrać. Pomóżcie mi lub polećcie lekarza 1. kontaktu. Mieszkam w Krakowie

Gość dwie opcje
albo pójdziesz prywatnie i zapłacisz stówkę za wizytę:-) albo do ośrodka zdrowia weźmiesz dowód wpłaty składki zus. Jak pójdziesz sie rejestrować w wybranym ośrodku na NFZ to zapytaja cie o składki zus i do lekarza bez tego nie wejdziesz. I tak przed każdą wizytą u lekarza. Do rejestracji w ośrodku potrzebny jest tylko prócz tego dowód osobisty. Podpisujesz się na jednym świstku papieru. Teraz możesz sobie sam wybrać w którym ośrodku masz kartę.

Gość Zmyslowa Sunieczka 19
nip mi powiedziala w srode lekarka ze musze miec

wystarczy wydruk z internetowego konta bankowego, czyli potwierdzenie wykonania przelewu:)

Gość pytammmm
Aha, wydruk z konta. Brzmi sensownie, zastanwiałem się właśnie, jak im udowodnie, że jestem nadal ubezpieczony. Dzieki za pomoc! :)

Gość ja bym była za
musisz mieć podstemplowaną książeczkę zdrowia albo rmua za ostatni miesiąc plus dowód osobisty. To tyle. Zdrówka życzę

Gość mam firmę i chodzę do lekarza
na NFZ, co ty z tym dowodem? Nigdy mi dowód nie był potrzebny jak szłam do lekarza!

Gość ja bym była za
jeśli ma wybrać lekarza pierwszego kontaktu po raz pierwszy to musi mieć dowód i podać pesel i nr dowodu

Gość kkkkiiikkkaaa
za pierwszym razem chcą dowód, bo muszą pesel spisać:)

Gość mam firmę i chodzę do lekarza
acha, no może. Chociaż ja miałam książeczkę w któej wszystkie dane były :)

Na śląsku wyrabia się w NFZ kartę chipową na podstawie wydruku z opłaconej składki.Pierwszy raz u lekarza dowód bo trzeba wypełnić druk deklarację.