Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto i to wyjaśni??

kto mi to wyjaśni??

Polecane posty

Gość kto i to wyjaśni??

staramy się z mężem o dzidziusia już od ok roku i niestety bez skutecznie. Byłam u lekarza ponieważ 14 dni spóźniał mi się okres. W badaniu lekarz stwierdził: USG EV uwidoczniono przodozgiętą prawidłową macicę o wym AP 27mm, Endometrium 4/8mm, zarysy jamy macicy dobrze widoczne, jajniki folikularne 36 i 35mm. Płynu w wolnej jamie nie stwierdził. Czy ktoś mógłby się do tego ustosunkować?

Gość kto??
hej..:(

Gość lariiifariii
to chyba polip

Gość na moje oko
to chyba jest wszystko ok.ale nie jestem lekarzem.kiedy masz wizyte??

Gość mamaokruszka
Wszystko jes ok a brak plynu oznacza ze nie bylo owulacji albo inaczej pecherzyk nie pekl i nie ma plynu w zatoce douglasa endo prawidlowe, wszystko jak powinno byc jest.

Gość kto mi to wyjaśni??
2 lutego zapomniałam dodać, że lekarz stwierdził małą nadżerkę ale nie kazał mi się tym wcale przejmować. przepisał tbl dopochwowe i to wszystko. Nie wiem czy endometrium nie było zbyt małe:(

Gość kto mi to wyjaśni??
nie było owulacji a więc i szansy na ciążę:( heh... szkoda wielka bo chcielibyśmy mieć już z mężem małą pociechę

Gość na moje oko
"u kobiet miesiączkujących powinna wynosić 8-14 mm (niektóre z norm wskazują wartości od 6 mm!)" wiec spokojnie:)

Gość na moje oko
chodzi o endometrium

Gość kto mi to wyjaśni??
czyli samym problemem - nie problemem, którym powinnam się "zająć" jest sama owulacja?? przyznaję, że wówczas okresu dostałam po 45 dniach, przy czym cykle mam nieregularne..niestety

Gość mamaokruszka
w ktorym dniu cyklu bylas u lekarza? to tez wazne.Moglo byc przed owulacja i wtedy endo jest tez mniejsze:)

Gość kto mi to wyjaśni??
to był 32 dc

Gość mamaokruszka
to niestety mowi samo za siebie mozesz miec cykle bezowulacyjne i stad nieregularnosc niestety powinniscie zrobic monitoring i zaczac myslec o lekach na wyregulowanie cyklu.

Gość akrylik
chcenie niestety jest najwięszym wrogiem ciąży. musisz zaprogramować swój organizm na ciążę. a robi się to uwaga: wzmożonym pożądaniem, czyli jeśli będziesz miała mega chcicę na seks to wtedy jest szansa na ciążę. nasz organizm ma własny mózg i jego nie oszukasz. stwierdzono np. ze jesli mezszczyzna zaczyna czesciej uprawiac seks to ma wiecej zywotnych plemnikow, u kobiet jest podobnie. nie wystarczy odbyc stosunek. pomysl o tym

No w każdym bądź razie wydaje mi się, że jakby była ciąża, to już by ją "zobaczył". Przynajmniej ja byłam w takim mniej więcej okresie na usg i było widać. Tak, że pewnie z tym jajeczkowaniem, ale tu się nie znam.

Gość kto mi to wyjaśni??
wiem o tym, z tym, że moje nieregularne cykle to 26- 35 dni, dwa razy po 45 dni i raz 16. brałam bromocorn i luteinę, teraz okres pojawił się po 30 dniach, więc wg normy?

Gość mamaokruszka
tak to juz jest blizej normy .A zawsze mialas takie nieregularne cykle od poczatku? ja mialam problemy po pigulkach przeez 4-5miesiecy.

Gość kto mi to wyjaśni??
nieregularne miesiączki to u mnie niestety norma, chociaż lekarz twierdzi że wachania między 26- 35 dni mieszczą się w granicach normy. W okresie przyjmowania leków horm. (luteiny i bromu) okres pojawił się właśniepo 16 dniach od poprzedniego, oraz własnie niepojawił siędo 45 dnia po poprzednim. Teraz odstawiłam hormony i dostałam pamienia, co prawda o brązowym zabarwieniu ale w 30 dniu, także wg normy,jeśli dobrze rozumuję..

Gość kto mi to wyjaśni??
up