Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alina 1983

Będe miała syna... co myślicie o imieniu LEON?

Polecane posty

Witajcie kochane Dziś dowiedzialam się że bede miała syna, co myślicie o imieniu Leon? Z góry dziekuje za odpowiedzi...

Gość jak idziesz
mi się nie podoba.

Gość podoba mi sie!!
super

Gość mili254
jak chcesz żeby go wyśmiali w szkole to czemu nie?

Gość moj Dziadek mial tak na imie
dlugo kojarzylo mi sie ze starsza osoba, ale dzis..? Sama nie wiem. Jest oryginalne, a nie dziwaczne :) i mozna je skrocic na Leo :) mnie sie podoba

kto go bedzie wysmiewal? Te wszystkie Nicole i Angeliki? :-P

Tak... skrót Leo podoba mi sie bardzo.Dziś modne są staropolskie imiona jak Antoni, Stanisław, Tadeusz. Myślałam o Antonim, Antoś słodziutkie zdrobnienie, ale jakis czas temu koleżanka dała swojemu synkowi Leon, mój mąż miał dziadka Leona.Wszystko tak ładnie pasuje...

Gość mielonka p.
ladnie, bardzo ladnie - nazwij tak synka :)

Gość nieebo piekielkoo
Leon zawodowiec :D Imię z doopy 🖐️

Gość znałam
dwóch Leonów jeszcze starej daty. Obaj to straszne skurczybyki, zdradzali żony, sknery z okropnym charakterem.

Gość ta bardzo fajne yhy
a dzieci na podwórku będą wołały Lajon Lajon :O:D:D

Gość jakis tam sobie niick
O kurva Leon :o To już lepszy jest Jasio czy Stasio. Poza tym moda nadal jest na Filipy, Szymony, Mikołaje i wśród nich taki mały Leon. Masakra. Jakby mnie matka takim imieniem ukarała, to dzień po 18 urodzinach piszę wniosek o jego zmianę :o Można wyśrodkować i nazwać dziecko normalnie, nie narażając na pośmiewisko. Dzieci potrafią być okrutne. Cały kalendarz imion, a tu same skrajności. Jak nie Keviny to Leony. Ludzie... Są jeszcze inne imiona :o A gdzie Tomki? Michały? Krzysie? Adamy? Dawidy?

Wiecie kochani... że imie to kwestia gustu. Dla mnie Leon to nietuzinkowe imię. Zgadzam się z przedmówicą że te wszystkie popularne Michały, Piotry ,Tomasze są ładne... ale LEON... sam dźwięk już budzi zainteresowanie.

Gość jak idziesz
mi bardziej podoba się Antoni, Franciszek, mój syn ma na przykład na imię Wiktor i cały czas strasznie mi się ono podoba :)

jakis tam sobie niick Ty chyba byłas takim okrutnym dzieckiem w szkole, które wysmiewało kolegów z powodu imienia :-) Albo w drugą stronę, Ciebie wyśmiewali i dlatego przez reszte życia będziesz szła za stadem baranów, żeby było bezpieczniej.

Gość alejandddro
nie wim czy wiesz ale nie ma imienia LEon. Jest za to Leonardo :D :D :D

Bardzo ladne i oryginalne imie :) Beda sie smiac cepy Nicole Jessici i inne. :D Fakt kojarzy sie z Leonem zawodowcem no i z Leonem Guttmanem pamietna rola Wiesława Drzewicza z pierwszej polskiej telenoweli W Labiryncie :)

Nie, mam dosyć pospolite imię, więc nie było się z czego śmiać. Ale w niższej klasie był jeden chłopak, który miał na imię Barnaba. I nie był z tego powodu nietuzinkowy... Wśród tych wszystkich Tomków i Michałów, taki Barnaba... Nie sądzę, aby czuł się z tym wyjątkowo.. Co było widać na przerwach. Czasy się zmieniły, ale ludzie nie. Ja się nie wyśmiewam z imion, ja tylko mówię... Że oryginalne imię, nie zawsze jest lepsze. Zwłaszcza w okresie szkolnym. Ludzie są bezmyślni. Dają imiona dzieciom wg własnego widzi mi się, ale nie biorą pod uwagę, co może być kiedyś i jak to dziecko będzie się czuło z takim a nie innym imieniem. Wynikiem tego, na pewno będą Keviny i Brajany - To już jest szczyt głupoty. Można przecież wybrać fajne, uniwersalne imię... A nie silić się na oryginalność, bo fajnie brzmi, bo budzi ciekawość... budzi też śmiech i żal.

Gość Natsuki san
Mi się bardzo nie podoba to imię. Jeszcze koleżanka dała tak na imię synowi. Dwóch Leonów będzie ? Moim zdaniem to imię owszem, budzi zainteresowanie, ale negatywne. Poza tym nie wiem, czy dziecko będzie szczęśliwe mając imię, na dźwięk którego inny będą się śmiać.

Gość MamSięDobrze
W zasadzie to nawet nie wiem po co my to wszystko piszemy, skoro autorka już podjęła decyzję... Oczekujesz braw ?

Widzę że niektórym to się tu zagotowało. No cóż dla mnie to luźna wymiana zdań. Faktem jest że dzieci bywają bezlitosne w szkole. Faktem tez jest to że choćby mój 20 letni brat ma dziewczynę Konstancję,i nic w tym dziwnego. Dziś różnorodne imiona , zapozyczenia są normą. Dla mnie Kevin, czy Nicolleta to imie jak imie. Zobaczcie jak róznorodne imiona daje się w całej Europie. Dzieci w szkole to już nie same Anie, Małgorzaty , Michaly i Piotry.Jest totalna mieszanka która mysle nie wzbudza w dzieciach żadnych przemyśleń.

Polska jest nadal daleko w tyle, także nie ma co porównywać z innymi krajami Europy. Ja osobiście lubię nietypowe imiona, brzmiące egzotycznie... Fajna sprawa. Ale nie zaryzykowałabym nazywając tak dziecko, bo akurat mam taki kaprys. Imię nadaje się na całe życie, to poniekąd nasza wizytówka. O ile niektóre imiona fajnie brzmią dla dziecka, o tyle w dorosłym życiu może być trochę gorzej. Leoś dla małego szkraba - fajnie. Dorosły Leon, poważnie. Ale nastolatek Leon? Boże, nigdy w życiu. W każdym razie... Twoje dziecko, Twoja sprawa. Sama nie mieszkam w PL, ale dziecko ma imię uniwersalne. Takie, które pasuje tutaj gdzie obecnie przebywamy i będzie też okej, jeśli kiedyś zdecydujemy się wrócić. Znajomi właśnie nazwali córkę Mercedes, bo tak słodko można teraz wołać.. Mała Mersi... I wiem, że w wakacje planują powrót do PL. I to dla mnie też jest szczyt głupoty. Nastolatka o imieniu Mercedes... boże kochany, głupota ludzka nie zna granic... Albo dorosły Kewin... Pominę idiotyczną pisownię... Ludzie po prostu nie myślą przyszłościowo.

imie to kwestia mody. Jeszcze nie tak dawno "obciachowe" byly imiona staropolskie. Nadanie dziecku imienia Jan, Maria, Antoni uznawane bylo za krzywdzenie malenstwa. I co? Minelo kilkanacie lat, a Marysiek, Jankow i Antosiow "namnozylo sie" na potege. Ja sama nosze poularne imie Kasia. W mojej klasie byly nas 4... Bardzo wtedy zalowalam, ze moje drugie imie nie jest pierwszym (Bogna). Chcialam sie ciut wyrozniac ;) wazne zeby imie nie osmieszalo dziecka. Ale nie mozna sie tez kierowac moda. Dam synowi na imie Jakub, tylko dlatego, ze pieciu innych znajomych rowniez dalo dziecku tak na imie?? A wlasnie, ze nie :-P

Oczywiście że imie to kwestia mody. Teraz nastała moda i na Keviny i na Stanisławy.Dla mnie to jest ok