Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alina 1983

Będe miała syna... co myślicie o imieniu LEON?

Polecane posty

Gość keissha
współczuje ja mam córke na szczecie

Gość moj Dziadek mial tak na imie
dziwi mnie, ze tyle osob optuje za tym, by wybierac imie jedynie posrod tych modnych w danej chwili... A przeciez pierwsze miejsca owej listy co kilka lat sie zmieniaja. I dobrze. Dlaczego mamy sie kierowac jedynie "dostepna" w danej chwili lista? Oczywistym jest, ze niektore imiona wypadly z obiegu ze wzgledu na kiepskie konotacje (Adolf, Alfons) Tych juz praktycznie sie nie nadaje. Ale dlaczego nie siegac po te rzadsze, jesli nie sa obrazliwe, ani dziwaczne?

Gość Paryżanka:(
absolutnie odradzam, co Ty babo, na glowe upadlas? malo tych imion macie zagranicznych.. zreszta, leon to nie imie dla czlowieka! piotr, bartek, marcin,..a nie Leon:O Ku*wa:O....

teraz choćbyś nadała najbardziej idiotyczne imię to i tak przejdzie bez echa, bo kiedyś była określona pula imion, które były nadawane i takie dzieci były. teraz jest bum na oryginalne i wymyślne imiona, więc choćbyś go nazwała nie wiem jak to i tak dzieci nie zwrócą na to uwagi mnie się osobiście imię nie podoba, bo kojarzy mi się z tym lwem z reklamy soczków. ale jeżeli tobie się podoba to czemu nie? ale ja bym zaszalała i nazwała go Leonardo:D

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, utwierdziłam się w tym że dokonam dobrego wyboru dając mu na imie LEON. Pozdrawiam

Gość czesc i czolem, pytacie skad s
Leon, Leon.... Leon awodowiec ! :D ładnie ;)

Gość natalaok7
Witaj! widze, że wątek jest skończony ale może nadarzy sie jeszcze kiedyś sytuacja że zajrzysz i odczytasz mojego posta. Mianowicie chciałabym wyrazić swoja opinię na temat imienia Leon, po pierwsze, mój synek nazywa się Leon, ma 15 miesięcy, po drugie; imię jakie nadajemy dla swojego dziecka jest wyrazem naszego gusta a o gustach się publicznie nie rozmawia(ale rozumiem Cię, że szukałaś potwierdzenia swojego wyboru i słusznie) ale nie tu, nie w polskim zaściankowym kraju kobito.. im bardziej będziesz oryginalna tym bardziej będą linczować, więc nie ma sensu. Znasz polaków, a jeśli nie, to przyjrzyj się ile jest zawiści i nienawiści do tych co odnoszą sukces. Osobiście polaków nienawidzę. Ale odbiegłam od tematu, przepraszam ale mnie nosi! Mój syn jest cudownym, ciepłym,pogodnym dzieckiem. Ludzie lgną do niego, nie raz usłyszałam pozytywne komentarze odnośnie jego imienia, że to takie zapomniane, piękne imię! i to prawda! Polskie społeczeństwo uważa że powinno wszystko komentować i wciskać nosa w nie swój ogródek, gdzie w swoim mają wiele chwastów. Nie dogodzisz niczym, dosłownie niczym, zawsze będzie ALE. Dlatego uwierz mi, bez sensu szukać tu opinii. Najlepiej sie nie wywyższać dobrym pomysłem, lepiej spocząć na mdłych Jakubach, Tomciach i Adasiach(przepraszam za urazę) ale przyrównałabym to do tego, ze jesli w Polsce jest moda na zielony kolor to nie waż się ubrać różowej bo...bo zlinczują!! Polska to kościelny, zamkniety w sobie kraj co na siłę chce robic z siebie amerykę, a słoma z butów jak wystaje tak wystaje. Leon to imię barwne, z klasą jak tu ktoś juz pisał! I uwierz mi, że dzieci noszące to imię sa naprawdę wspaniałe i wyjątkowe( mają to po rodzicach, skoro mają taki gust odnośnie imienia to juz znaczy, że są pozytywnie odjechani, więc jakie ma być dziecko?:) no właśnie, więc idz za swym gustem i nie pytaj zawistniaków! powodzenia!!!

Gość dionizy ekierka
to uważaj ruda małpo żeby kiedyś leon nie pojeżdził na tobie

Gość pierwsze są ładniejsze
natalaok7 w życiu nie czytałam tak zawistnej osoby, coś niesamowitego poza tym jak na obcokrajowca całkiem nieźle mówisz po polsku, gratulacje

Gość buhahaś
mój kot ma tak na imię :D

ja mam nazwisko ktore zaczyna sie na leon kazdy na mnie mowi leonka, mi sie to podoba a imie leon jest oryginalne i wlasnie kto ma sie smiac? wszystkie staski i franki? jest boom na briana i doriana i inne wymysly angielskie, oraz na dzessiki i andzeliki, pozniej boom na stare imiona a leon jest oryginalnym imieniem

Gość niach niach eh
gumo-LEON

Gość aha ii ach
u nas w akademikach był taki stary zbok o imieniu Leon, który nas podgladał przez okna w piwnicy gdzie były prysznice. Jak szłysmy się myć, to się mówiło "ide do leona".

Gość ratata90
znacie Leona?? każdy go zna, On zawsze fajne pomysły ma!! kwestia gustu, wazne żeby dziecka nie skrzywdzic dziecka imieniem i np nie dac mu na imię Bonifacy, bo moim zdaniem jest okropne i dziecku pewnie też nie będzie sie podobało. Leon takie sobie ale nie najgorsze

Gość natalaok7
do PIERWSZE SĄ ŁADNIEJSZE(CO TO TAK APROPO ZA NICK?HEHEH) POWIEDZ MI DZIECINO, OD KIEDY CZYTA SIĘ OSOBĘ?? COS CI SIE CHYBA POMYLILO, ALBO MOZG CI NIE NADĄŻA NAD GŁUPOTA HEHEHE...Ohhh ten Twoj szary, maleńki światek..umysł ścisly ciemnogrodem heheh, wiem wiem...inna jestem...dlatego bacika dostałam hiihhi, a wiesz gdzie ja to mam?? tam gdzie najciemniej, znaczy w dup..e!:D:D:D

Gość Oliwierek
Mój synek urodzi się w marcu i od początku ciąży wiedziałam, że to będzie Leonek, pomimo tego, że większości rodziny się to imię bardzo nie podoba. To moje dziecko i decyzja należy do mnie i do mojego męża. Pozdrawiam! :) :)

Gość gość
a moze lenin bardzo podobne a o wiele ładniejsze

Gość gość
obrzydliwe imie, nie rob tego, to imie mojego najwiekszego wroga, niegdys przyjaciela, ktoremu dalem wszystko, a ten sprzedal mnie jak pies. nie rob tego

Gość Pan Wiesław
Leon ? Imie w sam raz dla pedała :o

Gość gość
To twój wybór , ale ok , lubię film o Leonie zawodowcu , znam go na pamięć , ale on jakiś taki niedorozwinięty był . Obawiałabym się o skojarzenia z kultowym filmem , choć nie dla dzieci ;). Ty jesteś mamą.

Gość gość
Leon , lełon ,leo, lew Laionell to jedno i to samo imie Lew Tołstoj czy inny Król Lew , imie nie ładne ,proste, bez wiekszych tradycji historycznych , mdłe, taki lełon z łona .