Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelllll

być dróżką tzn. co robić?

Polecane posty

Gość adelllll

będę dróżką i nie wiem jakie obowiązki na mnie spoczywają czy ktoś może mi pomóc?

Gość spacerować spacerować
:)

Gość adelllll
hehe dobrze bedę świadkiem lepiej?;P

ja byłam świadkową 4 lata temu na weselu i oprócz wyprowadzenia pana młodego z domu, podpisania papierków w kościele nie robiłam więcej NIC :) to zależy jakie wesele planujecie itd u mojej siostry nie było druhen itd itp

Gość uprzejmie informuję
w moich tronach nie ma raczej tego że świadek i druhna to różne osoby, jest jedna "starsza" i tyle. obowiązki jej to kupienie i przypięcie gościom kokardek weselnych, organizacja wieczoru panieńskiego i jeszcze inne rzeczy o których nie mam pojecia

Gość wesele w dyskotece?
uprzejmie informuję - u nas np takiego zwyczaju nie ma więc nie uogólniaj

Gość a nie lepiej po prostu pójść
albo zadzwonić do Panny Młodej i spytać, jakigo "zakresu obowiązków" od Ciebie oczekuje??? może chce pomocy przy poszukiwaniach sukni, w zorganoizowaniu panieńskiego, a moż epo prostu masz przyjść w dniu ślubu, ładnie wyglądać, poprawiać welon, podpisać dokumenty i tyle; krótko i na temat!!!! a przede wszystkim - skorzystaj może ze słownika ortograficznego, co???? drUHna, drUŻka, świaDkowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo na razie to narobiłaś sobie głównie wstydu i poruty...

Gość ja ci wytłumaczę
jak jest się dróżką to: biegnie się przez las albo koło łąk ma się na sobie piasek lub pył i depczą po Tobie ludzie dobrze żebyś prowadziła dokądś ewentualnie możesz byc dróżka donikąd. czy już wiesz co masz robic będąc dróżką? (P.S. do brze że nie jesteś drórzką, bo nawet ja bym ci nie pomogła...)

Gość to zalezy ile on zarabia
druhna (samo h a nie ch !!!!!!!! - czesto na tym forum baby robia bledy) to taka prawa reka panny mlodej pomaga jej np. trzymajac jej rzeczy osobiste w torebce, ogarnia prezenty od gosci, pomaga w toalecie, ubieraniu sie itp - sama nie zalozysz sukni chyba? wspiera, pomaga... taki aniol stroz przeciez nie spytasz pana mlodego "zobacz czy nie ma m plamy na pupie bo chyba usiadlam na czyms mokrym" albo "chodz do wc, pomoz mi z tym kolem od sukni, bo chce siku" :P

Gość a macie gdzie mieszkać
przeciez nie spytasz pana mlodego "zobacz czy nie ma m plamy na pupie bo chyba usiadlam na czyms mokrym" albo "chodz do wc, pomoz mi z tym kolem od sukni, bo chce siku" a kurwa od czego jest młody od siedzenia tylko? ja pierdole