Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia 3 latka

kiedy wasze dzieci zaczełu ukladac puzzle

Polecane posty

my tez mamy wlasnie bez tych bolcow z biedronki - samochody, wieś i zwierzeta - synek uwielbia - ale zawsze musze go podziwiac. a te z tesco sprobuje znależć na allegro. tez są tematyczne, my mamy cyfry, zwierzeta, pojazdy , ksztalty i jeszcze jakies, w sumie chyba 6. ale sa swietne. kosztują 6.99 lub 7.99 nie pamietam dokladnie, ale czasem jest promocja i wtedy kosztują 4.99, u nas sa na najnizszej połce tam gdzie drewniane zabawki. moze to celowy chwyt.

Hatsumomo - bo to wlasnie chyba na tym polega mechaniznm ukladania u takich malych maluchow - mają niesamowita pamięc.

Gość moja mała uwilbia puzzle
moja córka jak miała 3 latka układała juz 100tki a teraz ma ,8 i układa juz 160ki jest w tym lepsza niz niejeden dorosły

Gość moja mała uwilbia puzzle
miało być teraz ma 3lata i 8 miesiecy

mój miał 2, kiedy układał drewniane puzzle, 2,5 roku pierwsze tekturowe, teraz ma 3,5 i razie sobie całkiem nieźle z większością puzzli poniżej 100 części, na wiecej nie starcza mu cierpliwosci

mimo wszystko wydaje mi sie, ze cale to mistrzostwo opiera sie na swietnej pamięci maluchow. a jak z nokami? tez takie bystrzaki? musze malemu kupic nowe i sie okaże. ale watpie, zeby tak smigał jak ze znajomymi dobrze puzzlami.

catarinka a probowalas poukladac z corka puzzle na necie? to tez fajna zabawa, nie musi mala wykonywac klikniec ale pokazywac co z czym spasowac :) moze w ten sposob zaskoczy ze to chodzi o obrazek a nei o ksztalt :) no i zabawa darmowa :D

caterinka, te z tesco są bardzo podobne do tych, tylko desenie nawet ciekawsze. tylko pudelko jest zupelnie plaskie, to taka paleta z ukladanką zafoliowana, na pewno u was tez jest, bo to seria tesco.

Muszę zobaczyć przy okazji zakupów, dam żeby sama sobie wybrała. Na necie nie układałyśmy jeszcze, w sumie nawet o tym nie pomyślałam :) Ale jak ma mi tylko pokazywać co gdzie to już wolę w realu układać przynajmniej oczy nie będą mnie boleć bo i tak dużo na kompie siedzę hehe Zobaczę może kupie takie duże co są tylko 4 elementowę to mało możliwości jest więc może zaskoczy że ma to coś stworzyć ;) Ona właśnie też cierpliwości nie ma więc myślę że nawet by nie posiedziała nad takimi z większą ilością elementów :/

nie bardzo pamiętamkiedy mój mały zaczął układac puzle ale teraz ma 5 lat i już od jakiegoś czasu układa 160 kawałków w ogóle bardzo lubi puzle i wszelkie klocki konstruować myśleć

Gość Mona Liska
My z meżem nie cieerpimy puzzli i nasze dzieci chyba też, bo raczej nie maja ochoty śleczec nad kawałkami tektury :-P dla mnie to jedna z głupszych czynnosci :-P

Trzeba wziąć pod uwagę, że są też puzzle różnej trudności, dla takich całkiem maluszków są najprostsze puzzle, w których kształty nie sa skomplikowane a pojedyncze puzzle są duże. Te są dość proste, tanie i w opakowaniu są 4 obrazki ze Smurfami a każdy składa się z 12 elementów czyli maluszek powinien sobie poradzić>> http://congee.pl/product-pol-6428-Puzzle-Smerfy-4-szt-.html

Gość co mogę dać dziecku
mój ma 4 lata i układa 80 puzzli. Swoją przygodę z puzzlami rozpoczął w wieku roku - układając piankowe, trzech lat - parę elementów puzzli ze zwierzątkami, w niedługim czasie przeszedł do 25 elementów. Przed czwartymi urodzinami układał 60 elementowe.

Gość Mateusz90
Moje dzieci mają 6 lat . Kupuję im puzzle od dwóch lat . To świetna zabawa na wiele godzin w dodatku rozwija wyobraznie . Kupuje im świetne zestawy na : kuppuzzle.pl

Gość Exetta
2 lata już sprawnie.

Gość mama_kajjjki
Moja córeczka do pierwszych puzzli usiadła jak miała 2,5 roku. Oczywiscie to były takie 6 elementowe układanki. Teraz ma 6 lat i układa miedzy innymi takie dwustronne http://www.mojulubionybohater.pl/search.php?text=puzzle ale jeszcze nie ułozyła 200 elementowych. To zdecydowanie za duzo ;)

Gość reeeniopw
Te podwójne puzzle rzeczywiscie sa bardzo fajne. Moje dzieci tez je uwielbiaja i teraz doszło do takiej perfekcji ze układamy je na czas ;)

Gość motylkowa900
Moje chyba zaczeły jak miały ze 3 lata, wtedy wówczas jakoś zalapały o co w tym chodzi. Ale dwustronnych jeszcze nie mielismy,jednak kupie im bo sa rzeczywiscie bardzo pomysłowe.

Gość obżartuszek
Mój synek w wieku 2 lat umiał układać te małe 54 el. Pól roku później układał 80 elementów.

Gość moja zaczęła układać puzzle
jak miała ok 2,5 roku. Też najpierw dopasowywanie kształtów, później takie na kilka elementów. W wieku 3 lat układała te na 30 i 60. Koło 4 roku zaczęła takie na 100 - 160. Teraz ma 4,5 roku i nadal bardzo lubi układać puzzle.

mój zaczął układać hmm nie pamiętam,ale teraz układa około 40 a ma 2,5 r,terapeutka powiedziała że to bardzo dużo jak na jego wiek,za to jest w tyle z mową hehe ale nożyczki ładnie trzyma i tnie papier :)

Gość elizzz-ka
Rzeczywiscie macie racje ze puzzle dustronne moga dzialać na wyobraznie naszych dzieci. Moje mogłyby układac przez cały czas, wiec teraz tez kupiłam im nowe, wiadomo ze w wakacje nie moga sie nudzic.

Gość sexy mama :)
jak miał 2 lata i jeden miesiąc :)

Gość uuuuuuu huhuhhuuhhu
lase ale pupcia ach ! :)

Gość paullla87
Teraz jak kupicie np. puzzle na mojulubionybohater to że przy zakupach min. 50 PLN i jednoczesnym zapisaniu się do newslettera 2 x osłonki przeciwsłoneczne z logo gratis. Wiec moze warto skorzystać z takiej własnie promocji.

Gość IzkaMusk081
Ja puzzle dla dzieci kupuję tutaj: http://szkolnis.pl/puzzle Sklep bardzo fajny, mają duży wybór różnych puzzli, układanek za bardzo atrakcyjne ceny. W zasadzie od 5 zł można już coś fajnego kupić, więc naprawdę się opłaca. Moja córa kocha układanki, więc jestem stałą klientką tego sklepu :)

Gość mmilcia
puzzle, to super sprawa dla dziecka w każdym wieku :) im wcześniej zainteresujemy naszego szkraba tą formą zabawy, tym lepiej. Proponuję zacząć od dużych piankowych puzzli typu http://szkolnis.pl/pl/p/Maty-piankowe-duze/465 , a z czasem jak dziecko podrośnie przejść na drewniane i w końcu na klasyczne tekturowe