kamalutka23 0 Napisano Styczeń 29, 2011 Mam 23 lata i od 2 tygodni biorę tabletki antykoncepcyjne Mercilon.Okres miałam 22 grudnia i trwał około 7 dni, kolejny przyszedł za wczesnie około 2 tygodni, to było 14 stycznia, wyglądał na normalne krwawienie.Od tej pory mam cały czas powiększone piersi, boli mnie w podbrzuszu i mam plamienia brązowe, codziennie. Kochałam się z chłopakiem 4 i 7 stycznia bez zabezpieczenia.Czy jest to możliwe abym była w ciąży?Nigdy nie zdazało mi się aby okres przychodził zbyt wcześnie. Cykle mam w miarę regularne około 33 dni.Proszę o pomoc, gdyż nadal jestem w trakcie brania tabletek i nie wiem co mam robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paris:-) 0 Napisano Styczeń 29, 2011 zrób jak najszybciej test bo jeżeli jesteś w ciąży to szkodzisz dziecku biorąc tabletki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynoooo Napisano Styczeń 29, 2011 jestes ty madra?? ile razy bedziesz zakladac jeden i ten sam temat doviera to do ciebie zeby isc do lekarza??? kretynko glupia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamalutka23 0 Napisano Styczeń 29, 2011 sama jesteś kretynką i co mnie tak szpiegujesz małpo wredna!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka83 0 Napisano Styczeń 29, 2011 znaczy bierzesz tabletki i masz regularny cykl ?:O a jaki masz miec skoro tabletek masz 21 i plamienie masz w 3-4 dniu z odstawienia a wogóle bierzesz czy tak w kratkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ally84 0 Napisano Styczeń 29, 2011 Przeczytaj instrukcje tabletek. Jesli bierzesz je od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, to teraz okres bedziesz dostawala szybciej - 28 dni cykl. Twoj post jest chaotyczny, ale z tego co moge wywnioskowac bierzesz tabletki od ostatniej miesiaczki, a ta ktora przyszla za szybko nie byla jeszcze z tabletkami, tak? Jesli lekarz przepisuje tabletki powinien najpierw zrobic wywiad, czy jest mozliwosc ciazy i zbadac Cie. Przepisuje tabletki ktore Ty zaczynasz brac od 1wszego dnia miesiaczki przez 21 dni, 7 dni przerwy i dostajesz okres na 28dzien i zaczynasz nowe opakowanie tabletek. Jesli stosunek byl w czasie juz brania tabletek, szanse na ciaze sa zerowe. Powiekszone priersi to moze byc skutek brania tabletek - hormony. Unormuje sie z czasem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamalutka23 0 Napisano Styczeń 29, 2011 ale lekarza mam w pon a do tej pory niewiem czy mam brac tabletki debilko! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaitana Napisano Styczeń 29, 2011 Możliwe. Mówisz, że masz długie cykle (ok. 33dni), a kochałaś się 14 i 17 dnia cyklu, więc to może być ciąża, bo to okres najbardziej płodny. A krwawienie występuje też w początkowym okresie ciąży. Ale jest jeszcze możliwa inna opcja. Bo ja też właśnie takie długie cykle miałam, a teraz mam nagle krótkie, a nie współżyłam, więc na pewno nie jestem w ciąży. Możesz mieć tak jak ja. Zrób test. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka83 0 Napisano Styczeń 29, 2011 33 dni ma cykl jakim cudem ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaitana Napisano Styczeń 29, 2011 Normalnym. Są takie cykle, np. ja mam. Ale są i też krótsze (np. moja siostra ma 21-24dni). Przecież nie wszyscy mają po 28 dni idealnie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamalutka23 0 Napisano Styczeń 29, 2011 tak zanim brałam tabletki to współżyłam i właśnie po tygodniu dostałam za wczesnie okresu i dopiero wtedy zaczęłam brac tabletki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka83 0 Napisano Styczeń 29, 2011 cykl moze mieć i 40 dni ale nie przy tabletkach a skoro bzykała sie bez i był okres normalny to mało prawdopodobna ciąża a te powiększone piesi plamienia to mogą byc od tabletek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach