Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamalutka23

czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Mam 23 lata i od 2 tygodni biorę tabletki antykoncepcyjne Mercilon.Okres miałam 22 grudnia i trwał około 7 dni, kolejny przyszedł za wczesnie około 2 tygodni, to było 14 stycznia, wyglądał na normalne krwawienie.Od tej pory mam cały czas powiększone piersi, boli mnie w podbrzuszu i mam plamienia brązowe, codziennie. Kochałam się z chłopakiem 4 i 7 stycznia bez zabezpieczenia.Czy jest to możliwe abym była w ciąży?Nigdy nie zdazało mi się aby okres przychodził zbyt wcześnie. Cykle mam w miarę regularne około 33 dni.Proszę o pomoc, gdyż nadal jestem w trakcie brania tabletek i nie wiem co mam robić.

zrób jak najszybciej test bo jeżeli jesteś w ciąży to szkodzisz dziecku biorąc tabletki

Gość dziewczynoooo
jestes ty madra?? ile razy bedziesz zakladac jeden i ten sam temat doviera to do ciebie zeby isc do lekarza??? kretynko glupia

znaczy bierzesz tabletki i masz regularny cykl ?:O a jaki masz miec skoro tabletek masz 21 i plamienie masz w 3-4 dniu z odstawienia a wogóle bierzesz czy tak w kratkę

Przeczytaj instrukcje tabletek. Jesli bierzesz je od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, to teraz okres bedziesz dostawala szybciej - 28 dni cykl. Twoj post jest chaotyczny, ale z tego co moge wywnioskowac bierzesz tabletki od ostatniej miesiaczki, a ta ktora przyszla za szybko nie byla jeszcze z tabletkami, tak? Jesli lekarz przepisuje tabletki powinien najpierw zrobic wywiad, czy jest mozliwosc ciazy i zbadac Cie. Przepisuje tabletki ktore Ty zaczynasz brac od 1wszego dnia miesiaczki przez 21 dni, 7 dni przerwy i dostajesz okres na 28dzien i zaczynasz nowe opakowanie tabletek. Jesli stosunek byl w czasie juz brania tabletek, szanse na ciaze sa zerowe. Powiekszone priersi to moze byc skutek brania tabletek - hormony. Unormuje sie z czasem.

Gość Kaitana
Możliwe. Mówisz, że masz długie cykle (ok. 33dni), a kochałaś się 14 i 17 dnia cyklu, więc to może być ciąża, bo to okres najbardziej płodny. A krwawienie występuje też w początkowym okresie ciąży. Ale jest jeszcze możliwa inna opcja. Bo ja też właśnie takie długie cykle miałam, a teraz mam nagle krótkie, a nie współżyłam, więc na pewno nie jestem w ciąży. Możesz mieć tak jak ja. Zrób test.

Gość Kaitana
Normalnym. Są takie cykle, np. ja mam. Ale są i też krótsze (np. moja siostra ma 21-24dni). Przecież nie wszyscy mają po 28 dni idealnie!

tak zanim brałam tabletki to współżyłam i właśnie po tygodniu dostałam za wczesnie okresu i dopiero wtedy zaczęłam brac tabletki

cykl moze mieć i 40 dni ale nie przy tabletkach a skoro bzykała sie bez i był okres normalny to mało prawdopodobna ciąża a te powiększone piesi plamienia to mogą byc od tabletek