Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina20987

Dieta Dukana

Polecane posty

Gość kalina20987

jestem w 5 dniu diety i popełniłam juz parę grzeszków np. zjadłam śledzia w oleju ii zjadłam nawet pare ziemniaczkow:( czy wam sie zdarzyło popełnic jakieś dukanowe "grzeszki"? i jak to sie odbiło na waszej wadze?

Gość NIe widze u ciebie szans
Nie widzę u ciebie szans na schudnięcie skoro już w pierwszej fazie dopuszczasz się wykroczeń. Ja przewartościowałam sobie w mózgu wszystko, dojrzałam do tej diety, nie zaczęłam jej od razu jak tylko o niej usłyszałam. Nie popełniłam żadnego grzechu na I i II fazie - ŻADNEGO - a trwało to 3,5 miesiąca. Dopiero na III fazie (pod koniec) pozwalałam sobie na więcej ale tylko dlatego że waga nadal spadała zamiast się utrzymywać. Obecnie jestem na IV fazie (od lipca 2010), nie stosuję dnia proteinowego ale jem codziennie otręby. Waga bez zmian.

Gość kalina20987
a czy ktoś inny może popełniał jakieś grzeszki?

Gość kalina20987
te błędy nie zawsze wynikały z mojej winy, poprostu myślałam że moge zjesc sledzia w ojeju bo w necie przeczytałam ze mozna jesc wszystkie ryby...

Gość witaj kafeterio
zostaniesz obdarzona cierpieniem zaburzenia czynności układu nerwowego w tym też zaburzenia czynności serca mięśniowego ,osteoporozą , kamieniami w układzie moczowych może dochodzić do obrzęku ,dna moczanowa czyli ostre stany zapalne stawów złym cholesterorem uszkodzenie nerek trzustki wątroby twój organizm przyspieszy starzeniem alergiami

Gość kalina20987
a jeśli zjadlam strupa z pryszcza (nieduży) to to jest bardzo kaloryczne? zjadlam zamiast rodzynek bo sie skończyły

Gość kalina20987
co za beznadziejny podszyw. prosze o normalne wypowiedzi

Gość NIe widze u ciebie szans
Można wszystkie ryby, ale oleju nie można więc chyba wniosek jest logiczny że śledzia w oleju nie. Kontynuuj ale skrupulatnie. Zwracaj na wszystko uwagę, a waga ci to wynagrodzi. I nie słuchaj przeciwników tej diety, bo tylko straszą. Ja przeszłam przez tą dietę i nic mi nie jest, badania robiłam, lekarz jest zachwycony i mówi że sam rozpocznie tą diete bo jest rewelacyjna.

Gość IMO13246
Dlatego my faceci Was kochamy. Jesteście rozbrarająco głupiutkie...

Gość witaj kafeterio
kobiety które stosują te dietę to sa idiotki moja kuzynka była z 3 miesiące na tej diecie i teraz idzie na operacje bo w piersi ma raka złośliwego

Gość Nie widze u ciebie szans
A co ma dieta dukana do raka złośliwego? Zastanów się! Ten kto ma predyspozycje genetyczne i tak może zachorować bez względu na sposób odżywiania! Poza tym co jest niezdrowego w tej diecie? Jesz same naturalne rzeczy, chudnie się ładnie i zdrowo. Jak się pije odpowiednią ilość płynów to nic złego nie ma prawa się stać. Tak jak już pisałam przeszłam przez tą dietę, żyję, mam się dobrze i nigdy nie czułam się lepiej! Mój lekarz był w szoku jak zobaczył efekty i wyniki badań. Poziom kreatyniny w jak najlepszym porządku więc o nerki nie ma obaw, próby wątrobowe też ok. Sam postanowił rozpocząć tą dietę i z tego co wiem poleca ją innym pacjentom. A poza tym jak już się ma obawy (bezpodstawne) nie trzeba prowadzić tej diety przez całe życie. Ja np jem wszystko normalnie, tylko jedynie zostałam przy otrębach i wcale nie tyję. Gdybym tyła to i owszem stosowałabym śmiało jeden dzień tej diety tygodniowo, ale nie mam potrzeby.

Gość buahahahahehehehihihi
Czy to prawda, że po diecie Dukana ma się wiatry?

Gość IMO13246
Tak. Najlepiej prowadzic jakąś szkodliwą diete z dupy wziętą, ale broń Boże nie wolno zacząć ćwiczyć. Przecież cwiczenia to wysiłek, a my nie lubić wysiłek, ooo nie.

Gość struspelikan
rak nie jest genetycznie uwarunkowany powstaje w wyniku zatruciu organizmu czyli jak już nerki wątroba i skora nie mogą oczyszczać organizmu gdyby tak bylo do by dieta Gersona nie działała to ze genetycznie rak jest to bajki lekarzy Proszę uprzejmie zastanowić się, ile antybiotyków i hormonów spożywają osoby będące na diecie dukana , a więc zjadające olbrzymie ilości mięsa i wędlin pochodzące z masowej hodowli i przetwórstwa oraz jaki może to mieć wpływ dla zdrowia w dłuższej perspektywie, bo w krótszej to oczywiście antybiotyk zadziała antyzapalnie i człowiek na jakiś czas poczuje się lepiej. Pomijam dyskusyjne kwestie, a więc np. wpływ stresu zarzynanego zwierzęcia na tworzenie substancji toksycznych w mięsie.