Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Czy jest tu ktos kto zna się na prawie cywilnym?

Polecane posty

Gość tak tak facet
no dawaj ...

Gość ważna sprawa
potrzebujesz żarówki?

Gość tacz mi tacz mi
a o co sie rozchodzi?

Gość Tlusta_parowka
oh aniele moj nie bladz w ciemnosci ,juz masz wielu zainteresowanych wiec napisz o co chodzi co dwie glowy to nie jedna napewno pomozemy ci znalesc swiatelko w ciemnosci

w poniedzialek mialam bardzo nieprzyjemna sytuacje. Do mojego domu wpadlo dwoch poolicjantow z nakazem przeszukania mieszkania, szukali przedmiotow pochodzacych z przestepstwa... Tyle sie dowiedzialam. Nic nie znalezli. Nastepnego dnia o 7 rano powtorka z rozrywki, znow wpadlo dwoch policjantow-innych i szukali... ci przynajmniej powiedzieli czego szukaja... 2 but. Ballantasa, wodki orkisz i jack danielsa... Ja nic nie kumam, myslalam ze ktos sobie ze mnie jaja robi... Mieli nakaz doprowzdenia mniena komende... Okazalo sie na komendzie, ze dziewczyna, z ktora chodzialm do podstawowki i gimnazjum pracowala w jednym z miejscowych supermarketow na kasie i puszczala jakiejs kolezance alkohole wyzej wymienione po 1 zl. za butelke.... i kiedy ja zlapano to powiedziala ze to mi tak sprzedawla i ze ja do tego namawialam. Po obejzeniu przez policje nagran z monitoringu wykluczono ze to bylam ja.. Mialam z tego powodu duzo nierzyjemnosci, min. poprzez dwukrotna rewizje i nieobecnosc w pracy. Czy moge pozwac ta dziewczyne za pomowienie, falszywe oskarzenia i jak taka sprawa wyglada. z gory dziekuje za pomoc;*

Gość ważna sprawa
możesz:D

No ale co o tym sadzicie, jak taka sprawa wyglada, co moge zyskac co stracic i czy to ma wogole sens.... wczoraj dostalam pismo z prokuratury ze rewizja byla wykonana bez nakazu prokuratora, ale bylo to zasadne poniewaz zwloka mogla poskutkowac ukryciem przedmiotow z przestepstwa....

Gość ważna sprawa
taka sprawa to zawsze są jakieś koszta. Policz przede wszystkim ile straciłaś oprócz godności żeby nie było ,że umorzą sprawę bo była mała szkodliwość czynu a ty stracisz więcej czasu i sił.

Gość LubieŻelki
Pewnie że mozesz ja pozwac ale z cywilnego i bedzie ciecie to kosztowalo no i bedzie się wlekło.Ale masz super kolezankę w ryja jej nie dałaś?

No dlatego chce zasiegnoc opinii kogos kto sie na tym zna, stad moje pytanie i opis problemu.... Jestem tak wsciekla na to dziewuszysko ze od tyg. sie z tym mecze. Jak mozna kogos tak oskarzyc i narobic tylu problemowi i nieprzyjemnosci i to bezkarnie...???

Z 5 lat jej nawet nie widzialam.... Ale jakbym ja zobaczyla to bym jej tak dala w morde ze wtedy moglaby sobie mnie oskarazc codziennie.... Bogu dzieki ze jej na razie nigdzie nie spotkalam, bo nie wiem co bym jej zrobila

Gość Tlusta_parowka
ufffffffff, aniolku mozesz ja cywilnie oskarzyc i wymagac odszkodowania pienieznego, publicznego przeproszenia itd.. co do odszkodowania musisz rozmawiac ze swoim adwokatem w jakiej sumie sie miesci . zycze powodzenia

Gość LubieŻelki
NA Twoim miejscu nie wluczyla bym sie po sądach bo szkoda wojej kasy i nerwow ale zawsze ja możesz postraszyc sadem i poprosic zeby Ci wynagrodziła jakoś straty .

Gość LubieŻelki
no to Ci powiem ze nie ma sensu adwokaci to krwiopijcy naobiecuje Ci cudów ,Ty wyskoczysz z kasy bedziesz zaiwaniac do sądu a na koniec okaże się że nic nie ugrasz ,no bo na co liczysz ?wielkiej kasiory z tego nie będzie napewno...

Normalnie jestem tak od tyg. wsciekla na to wszystko ze nie odpuszcze chyba... Chyb ez mi przejdzie... Nie mozna tak robic, ja pracuje w banku, ludzie powierzaja mi swoja kase... Wiecie co by bylo gdyba taka afera ujzala swiatlo dzienne? Kradziez alkoholi i niby namawianie do przestepstwa.... oficjalnie to sprawa trwa a ja nadal jestem podejrzana, ni mam od tamtego czsu zadnego info na ten temat...

Gość ważna sprawa
pogadaj z jakimś gliną czy warto to gówno ruszac.

Gość ajjaajja
nie no znajdz ta dziewczyne i jej powiedz zeby to odszczekala bo to powazna sprawa.