Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakwas_na_maxa

Suknia-co robić??

Polecane posty

Gość zakwas_na_maxa

Jestem po rozwodzie. W tym roku biorę ponownie ślub - cywilny. Szukam sukni i przez myśl mi nie przeszło, że spodoba mi się biała (właściwie kremowa), typowa suknia ślubna :-( No i mam pytanie: czy wypada?? Oczywiśćie mogę ubrać jakieś kolorowe buty (??), czy coś , ale........... Jakie jest Wasze zdanie?

Gość można na szybko
Załóż to na co masz ochotę

Gość zakwas_na_maxa
Nie wypadnie to niezręcznie? Mówi się, że biały to kolor związany z czystością itp. Trochę się boję, że będzie głupio. Swoje lata również mam... :-o

Gość Inna PM
Pokaż zdjęcie;-) Myślę że jeśli to jest typowa suknia a nie jakaś księżniczkowata to będziesz dobrze wyglądać. Przecież bierzesz ślub więc suknie ślubna jest na miejscu;-)

Gość jajaj
A ja brałam drugi ślub (kościelny, bo pierwszy był tylko cywilny) ubrana w biały kostiumik. A na głowie przypinka z woalką (taka moda wtedy była) i dobrze się czułam i ponoć świetnie wyglądałam. Pozdrawiam i szczęścia życzę! 🌼

Gość zakwas_na_maxa
Hmm, chcialabym zalozyc suknie, a nie kostium :-) Przeszukalam internet, duzo jest teraz takich sukni, jaka sobie wybralam,jednak nie znalazlam takiej samej. POdobna do tej: http://aiola.pl/suknie-slubne/901.html Co myslicie? Wypada?podoba sie Wam ta suknia?

Oczywiście że tak. Takie suknie w greckim stylu są teraz popularne, więc nie ma obaw że zostaniesz uznana za jakieś dziwne zjawisko. Madonna ma też ich sporo w ofercie. A suknia śliczna :)

Gość 222222
jak na cywilny to przesada moim zdaniem...

Gość zwariowana wariatka:)1979
bardzo ładna ale strasznie droga:)

Gość hahahahahn
bardzo ładna i jasne, że pasuje. inny kolor butów to super pomysł. na przykład w kolorze morskim czy jakimś seledynowym - bo ta sukienka od razu mi się z Grecją kojarzy, wakacjami, morzem ehhh :))) i jeszcze kolorowy bukiecik i będzie super!!! albo możesz kupić nie białą tylko np. ecru albo beżową i wtedy już żadna złośliwa koleżanka czy ciotka nie będzie miała prawa do niczego się przyczepić. chciaż osobiscie uważam,że ten stereotyp z bielą i niewinnością jest przestarzały. gdybyśmy się tego TAK NA PRAWDĘ trzymały, większość dziewczyn do ślubu by chodziła w beżu lub szarościach ;)

Gość zakwas_na_maxa
tam, gdzie kupuje, kosztuje ok. 2000zl. Czy to rzeczywiscie przesada na cywilny? Zwlaszcza w mojej sytuacji? :-(

Gość zakwas_na_maxa
:-) Tak, tylko ecru wchodzi w rachube :-) Wydaje mi sie rowniez, ze kupie jakas 'narzutke' na suknie, moze rowniez w podobnym kolorze, jak buty... TYle tylko, ze z jednej strony bardzo bym chciala kupic ta suknie, a z drugiej boje sie, ze wypadne przesadnie... Czy ktoras z Was spotkala sie z takimi narzutkami??

Gość jajaj
A bo ja na tę wersję jedwabną (5500) zerknęłam.

Gość hahahahahn
a w jakiej Ty jesteś sytuacji? w takiej, że drugi raz w życiu ślub bierzesz? błagam Cię !!! to żadna wyjątkowa sytuacja ;) nie Ty pierwsza. no może jeśli jeszcze dodatkowo masz powyzej 55 roku życia to faktycznie poszukaj innego fasonu. ale jeśli nie, to kieruj się swoim gustem. moja 40-sto letnia ciotka ostatnio brała ślub (1-wszy w życiu) i stwierdziła, że to że troche późnawo znalazła tego jedynego nie skreśla jej marzenia o założeniu wymarzonej białej sukni. i założyła i czuła się super.

Gość hahahahahn
takie różniaste narzuty w wielu można pewnie kupić w salonach z sukniami wieczorowymi. nie bywam w takich sklepach, ale podejrzewam, że to własnie tam mozna je kupić. mi by się podobała np. taka narzutka jak kawałek firanki / wielki kawał koronki tylko, że zafarbowany na jakiś ładny kolorek. tylko, że nigdzie takich nigdy nie widziałam:)

Gość zakwas_na_maxa
hahahahah :-D dzieki :-) ja chcialabym cos cieplejszego, bo zmarzlak jestem ;-) moze jakies mieciutkie niby-futerko w pastelowym kolorze... tyle, ze nie wiem, czy mozna cos takiego kupic i gdzie? jajaja: bardzo ladna suknia z linka/u. Z klasa. Ja jednak chcialabym cos zwiewnego i lekkiego na ta uroczystosc :-) Moze macie namiar na jakies fajne pastelowe buty?

Gość sipsi
suknia piękna , masz sie w nią ustroić , przecież mase dziewczyn bierze tylko ślub cywilny , są naprzykład niewierzące i co? nie moga założyć białej sukni ? no wybaczcie jak ktos jeszcze napisał że biała suknia to symbol czystosci ? chyba dwa wieki temu ? bo która to taka czysta zupełnie idzie do ślubu :)))))))))))) ?

Gość zakwas_na_maxa
sipsi: tak, ale ja juz mialam swoja "biala suknie" dawno temu... :-(

Gość hahahahahn

Gość zakwas_na_maxa
Wow, dzieki za linki! Wlasnie o takie cos mi chodzilo! Etola :-D Chociaz to ostatnie bolerko wyglada super! Tylko, ze biale i chyba jednak bedzie za cieple... Hahahahan, dlaczego akurat Prima Moda? (Pomijajac fakt, ze butki na zdjeciach super!) Czy buty tej marki sa wygodne? Moje stopy sa waskie i niestety zwykle po krotkim czasie buty zeslizguja mi sie z piety i po prostu klapia! :-o

Gość hahahahahn
to fajnie, że pomogłam. może Cię zainspirowałam tymi linkami. ja mam problem z butami, nie mogę nosić wszystko jedno jakiej firmy. mam bardzo delikatne stopy i również dość wąskie, by nie powiedzieć kościste ;) a prima moda ma dobre jakościowo buty, nic mnie nie obciera, nawet jak noszę na gołą stope. poza tym są tak wyprofilowane, że nawet po kilku godzinach na obcasie nie molą mnie nogi ani stopy - chociaż wcale nie jestem przyzwyczajona do noszenia obcasów na codzień. no i najważniejsze - noszę rozmiar buta 40 lub 40,5 - i w większości sklepów taki duży rozmiar wiąże się z tym, że buty są odpowiednio baaaardzo szerokie, ale nie w prima. ... i ja polecam szczerze. (nie pracuję w prima moda, po prostu kiedyś się natknęłam na tą firmę i tak mi już zostało). jeszcze jest taka firma Menbur - ma bardzo eleganckie buty, ale znam tylko z widzenia, a nie z noszenia :)

Suknia przepiękna i jak najbardziej pasuje. Ja jestem po trzydziestce i w tym roku biorę ślub w białej sukni i welonie, a co mi tam ;-) Dziewczyno to ma być Wasz dzień i masz się wtedy czuć wyjątkowo!!!

Gość parappapa
bardzo ładna suknia i według mnie pasuje na ślub, także w Twojej sytuacji :)

Gość hahahahahn
Monia to chyba powinno się automatycznie pojawiać ale sama nie umiem tego ustawić ;)

Gość Yyatlea
eeee no pewnie ze wypada :) idz w tym co ci sie podoba :) ta symbolika i tak nic nie znaczy bo takie mamy czasy ze czesto sie idzie do slubu pozno jak np ma sie 26-30lat i nikt nie wmoiw mi ze to dziewice sa wszystkie :P wiec czemu ty bys miala takiej nie miec :)