Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakwas_na_maxa

Suknia-co robić??

Polecane posty

pierwszy raz pisze na forum :) wiec jestem kąpletnie zielona w tych sprawach ... pozatematem sukienek za ile wychodzicie za maz tzn chodzi mi o date ??

Gość zakwas_na_maxa
Dziekuje dziewczyny!! Myslalam, ze zostane tutaj objechana, a tu takie mile komentarze! Dzieki 🌻 i za pomoc rowniez! hahaha: mam ten sam problem z butami: ciagle obtarcia + klapiace piety :-o Bardzo lubie ladne buty, ale co z tego, jak wiekszosc lezy w szafie, bo po kazdym wyjsciu lecze nogi! Sprobuje z Prima Moda :-D Tak, liki bardzo mi sie podobaja, wiem juz mniej wiecej czego szukac :-) Monia: Za miesiac slub?? O Boze, toz to zaraz! Masz na mysli, ze podoba Ci sie suknia z linka i moze ja kupisz? :-D Super! Ja jutro ide do sklepu zamiawiac swoja, dlatego taka panika na kafe :-o

Gość zakwas_na_maxa
Rany! Zzarlo moje wypociny!! :-o No to jeszcze raz: Dziekuje Dziewczyny za te odpowiedzi! Myslalam, ze mi sie oberwie, a tu taka mila dyskusja i podpowiedzi! Dzieki, kochane jestescie 🌻 hahhaha :-) widze, ze mamy ten sam problem - u mnie klapiace buty + wiecznie obtarte stopy. Lubie ladne buty, ale co z tego, jesli glownie leza w szafie, bo musze leczycnogi po kazdym wyjsciu? :-o Mysle, ze sprobuje z Prima Moda :-D Dziekuje :-) Linki, jak najbardziej przydatne. Teraz przynajmniej wiem, czego szukam! :-D Monia: Slub za miesiac :-D Rany, toz to za chwile!! Super! Z suknia masz na mysli, ze ta Ci sie spodobala i planujesz zakup, czy masz juz inna? Ja jade jutro zamawiac swoja, stad taka panika na kafe :-o

Tak ślub za miesiąc sukienki mam upatrzone aż 3 ale się zdecydować nie mogę (ja nie kupuje sukienki w sklepie bo mnie nie stac ) wesele tez robimy sami bez pomocy rodziców itd... wczoraj dopiero byliśmy w restauracji dogadywać się co i jak... (trafilismy na super menagera)

zakwas_na_maxa co do pani sukienki to jest śliczna ... ja sama tez mam mętlik w glowie czy mogę w kościele pokazać sie w bialej (mam juz synka) wieć nie wypada .... myslałam ćzy nie porozmawiqc na ten temat z ksiedzem ... wiecej sukienek urzywanych jest wlasnie bialych moze mi pójdzie na ręke i nie bedzie zle patrzył :/+

Gość szyszkaakk
monia jak to nie wypada :) to normalna rzecz.

Gość zakwas_na_maxa
Monia, wyluzuj, ja jestem po rozwodzie i ubieram (tak mysle) ta ecru! My tez oplacamy i organizujemy sami. Dzisiaj latalismy po hotelach w okolicy i restauracjach. Ceny zmiataja z powierzchni ziemi, az sie boje zsumowac koszty, ktore sobie wypisalam na kartce! Mimo ze nie mamy wielu gosci tylko rodzina i najlepsi przyjaciele, nie robimy imprezy, tylko obiad, spluczemy sie z oszczednosci i pewnie na nawet krotki wyjazd nie starczy pieniedzy :-o No coz :-)

Gość wsfcxswgfxcg
biała suknia ok ale nie welon ostatnio byłam na slubie jak panna mloda chrzicła także dziecko i mi ten jej welon nie pasował, pomimo iz jestem osoba tolerancyjną

witam Kobitki :) U mnie w kościele duzo dziewczyn bralo ślub w bialej i nawet takie juz z brzuszkiem i te ktore już tak jak ja maja dzieci ... Myśle ze ubiore bialą oczywiscie bez welonu (dla mnie to byla by już troche przesada (w moim przypadku )) A co do wesela to my znależlismy w krk mala restauracyjke po remacie nie jest ekskluzywnie ale milo i ladnie a zmenagerem umówilismy sie na 100zl/os :):) myślę ze to super cena bo przewaznie one wachaja sie miedzy 150-250/os w tym mamy przystawke obiad deser 3 dania gorace salatki sledzie napoje bez ograniczeń wystruj sali ... my musimy jeszcze tylko tort alkochol i ciasta :) a co do gosci to tez nie robimy chucznego wesela nie stac nas , bedzie sama najblizsza rodzina i paru znajomych tak okolo 45 osob w tym juz dzieci :)

ps; moja mama uważa ze nie powinnam isć w bialej :( ona tez wychodzila 2 razy za maz i dwa razy brala koscielny pierwszy w bialej a drogi w ekri :) (tata zmarl wieć mogla ponownie wyjsc za maz w kosciele )ja jednak pojde w białej a ludzie niech sobie gadaja co chcą :)

Gość jajaj
Monia9006 POPIERAM !!! Gdy brałam ślub kościelny moje dziecko z pierwszego (cywilnego) małżeństwa już w wieku szkolnym było. A ja sprawiłam sobie biały kostiumik. Bo tak chciałam. I w mocno głębokim poważaniu miałam wszystkie miejscowe plotkary.:P

jajaj - ja nie mam zadnego slubu ten bedzie konkordatowy ... A powiedzcie mi dziewczyny co wy myślićie o pierwszym tancu na wesele na youtube widziałam coraz wiecej par wymysla super uklady wiecie te takie smieszne ? My z narzyczonym zastanawiamy się czy też tak nie zatanczyć ?? wiem ze to wątek o sukniach ale to tak apropos ... :):):)

Gość jajaj
Upssss..... Monia, powiem szczerze. Mnie te mocno wyszukane układy bardzo śmieszą. W większości obciachowe są. :P No chyba, że para ma zdolności jak Herbuś i Maserak. :D Uważam, że zwykły walc (np. z Nocy i Dni) spontanicznie zatańczony jest zdecydowanie piękniejszy. Ale każdy robi jak lubi.

Gość zakwas_na_maxa
Czesc Kobietki, super, ze jestescie :-) Postanowilam zamowic ta suknie w kolorze ecri (czy ivory) no i zrobilam to!!! No i jak juz zrobilam, zaczelam sie zastanawiac, czy na glowe nie upadlam z tym pomyslem :-( Rany, dziewczyny, podtrzymajcie na duchu...

Gość zakwas_na_maxa
co do ukladow tanecznych - zgadzam sie z jajajaj. Czesto te 'smieszne' uklady wcale nie sa smieszne, tylko zenujace :-o Mysle, ze lepiej zatanczyc jeden wyuczony taniec, niz kilka chwil wiele niezbyt smiesznych i zle zatanczonych melodii... Ale jesli macie 'dryg' i dlugo juz tanczcie to moze... :-)

Gość hahahahahn
hej zakwas_na_maxa - super!!! gratulacje. cały dzień się zastanawiałam czy zamówisz tą sukienkę. bardzo się ciesze, że się odważyłaś. gdybyś stchorzyła mogłabyś tego żałować :):) skoro tak Ci mocno się spodobała. kup jeszcze dodatki i zrób zdjęcie i zamieść tu na forum. bardzo ciekawa jestem jak będziesz wyglądać. kurde, do mojego ślubu jeszcze 1,5 roku a ja już tak przeżywam i to nie tylko swoją suknie ;)

Gość sipsi
Monia nie róbcie pajaców z siebie :) zrobcie jak dziewczyny radzą , jakis walc i taniec spontan , nie wyuczony my nie mieliśmy kasy na profesjonalnego nauczyciela , sami ułozylismy jakiś układzik żeby po nogach nie deptać, a że nie zatańczylismy jakoś nadzwyczajnie , wyszło naturalnie i było fajnie zakwas_na_maxa dobrze zrobiłaś

Gość zakwas_na_maxa
dziękuję Dziewczyny 🌻 Suknia bedzie do odbioru dopiero za kilkanaście tygodni, mam nadzieję, ze dotrze na czas :-o Też się cieszę, że podjęłam taką decyzję :-) Oczywiście zaraz potem przeszukałam internet i znalazłam ok 50 ładniejszych :-o ale cóż... stało się :-) Ona nie wygląda na typową ślubną suknię, ale też zauważyłam, że nie wyszła ładnie na zdjęciu (co mnie martwi). Myślicie, żę z sukniami jest jak z ludźmi? są fotogeniczne lub nie? :-o

Gość zakwas_na_maxa
hahaha: 1,5 roku przeleci, jak z bicza strzelił :-D dobrze, że przeżywasz suknie innych, po takim czasie będziesz dobrze wiedziała, czego chcesz (nie tak, jak ja :-D) Sipi: naturalne tańce są super! na pewno lepsze niz te pożal się Boże wygibasy :-o

Gość przewodnik-ślubny
Witaj :) Zapraszam na swój nowo powstały blog poświęcony ślubom. http://przewodnik-slubny.blogspot.com/ Znajdziesz tu mnóstwo przydatnych treści oraz linków. Pomożemy w wyborze sali, sukni ślubnej, fotografa czy też różnych innych dodatków. Zapraszam również osoby, które chciałyby zareklamować coś związanego ze ślubem.

ubierz sukienkę,którą chcesz i ożyw lub podkreśl dodatkami polecam cudowny-kuferek.pl -ciekawą biżuterię tam mają i w przystępnej cenie a sukienka fajna w greckim stylu-super by była ,albo jakaś prosta,ale z fajną biżuterią

My nie bedziemy brac koscielnego bo moj narzeczony jest ateista. Ja bede go naciskala na slub koscielny za rok. Tzn jesli sie teraz nie zgodzi... Ja tez ide w sukni do slubu i mam w nosie co inni powiedza...wlasnie ja zamowilam. Chce maly diadem ale co do welonu sie zastanawiam....