Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem juz co myslec

Czy moge miec cesarke???

Polecane posty

Zakladalam juz temat kilka dni temu, ale odpowiedzi prawie nie dostalam. Do lekarza wybieram sie za kilka dni wiec z ciekawosci szukam informacji w internecie. Choruje na zakrzepice, biore co jakis czas fraxiparine, mam zakrzepice zyl glebokich konczyn dolnych. Czytalam, ze podobno porod naturalny odpada, bo to wysilek, a ja mam unikac wyczerpania fizycznego. A z kolei czytalam tez ze cesarka jest nie wskazana. I sama juz nie wiem co o tym myslec, bo nigdzie nie moge znalezc konkretnej odpowiedzi. Moze ktoras z was wie?

Gość stuku_puku
robi się cesarkę, tylko do zabiegu bandażuje się nogi

jestes pewna? Mialas moze taka sytuacje?

nie wiem ,czy ktoś ma tu wykształcenie medyczne, może znajdzie się któraś pomocna i znająca się na twoim problemie, ale najlepiej abyś poczekała do wizyty,i zapytała swojego lekarza. w necie pisze, że cukrzyca ciążowa może się okazać wskazaniem do CC (którą mam) a w praktyce CC nie robią.

Gość stuku_puku
no ja mam pewność bo przy tym pracuję :)

Gość stuku_puku
a cukrzyca ciążowa może być wskazaniem ale jeśli np. w wyniku tej cukrzycy masz płód o wadze powyżej 4,5 kg

Ja miałam podejrzanie o zakrzepice tez brałam zastrzyki Fraxipiryne, i miałam cc,ale z innego powodu. Pewnie niewiele pomogłam co? Pozdrawiam

Ja bardzo nie chce rodzic naturalnie dlatego zastanawiam sie czy bede mogla miec cesarke czy nie ma przeciwskazan przy zakrzepicy. Dziekuje za wypowiedzi