Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionaehhh

Kiedy TEST CIĄŻOWY ?

Polecane posty

Gość zagubionaehhh

Dzien dobry mam pytanie! chcialam wykonac jutro z rana test ciazowy. wiem ze to wyda sie glupie, ale nie mialam wczesniej stycznosci z testem a w ulotce pisze ze najlepiej wykonac test po uplywie spodziewanej miesiaczki. Biore tabletki antykoncepcyjne, a krwawienie wystapilo u mnie juz w polowie miesiaca. Czy to znaczy ze nie jestem w ciazy, czy jednak moze wystepowac krwawienie mimo ciazy? Bo nie wiem czy jest sens tego testu rano. Dzieki za rady ! :)

najlepiej jak wykonasz test po skończonym opakowaniu tabletek; w czasie przyjmowania tabletek mogą zdarzać się krwawienia

Gość zagubionaehhh
chodzi o to ze jestem wtrakcie brania tabletek, jesli jednak okazaloby sie ze jestem w ciazy od razu je odstawie. tylko nie wiem czy test moze byc wiarygodny jesli wykonam go jutro czy raczej wynik moze troche mnie oszukac? w tygodniu napewno wybiore sie na usg jak tylko mi sie uda, ale wole dmuchac na zimno. :)

ale krwawienie pzy braniu tabletek jest w miare normalne, a masz powody przypuszczac ze w ciazy mozesz byc?

Gość zagubionaehhh
mam powody, ale nie sa one jednoznaczne, jestem senna, czesto jest mi niedobrze, mam wiekszy apetyt,czesto jestem glodna, brzuch mi "napuchl", dokucza mi zgaga, mam lekko podniesiona temp ciala. Wiem ze to moga byc objawy jakiejs choroby, bodajze problemow z zoladkiem, ale nie koniecznie, wszystkiego dopiero dowiem sie w tygodniu. Czasem brzuch mnie boli, i czuje ze cos jest wyraznie nie tak jak zawsze. nie jest to pierwszy dzien takiego mojego samopoczucia.

równie dobrze tabletki mogą powodować takie objawy; możesz wykonać test, ale nikt Ci nie powie czy wynik będzie wiarygodny, bo nie wiemy kiedy ewentualnie mogło dojść do zapłodnienia

Gość zagubionaehhh
ok rozumiem, dziekuje :) jesli wyjdzie pozytywny to lece do ginekologa.. tak na wszelki wypadek :) Balam sie po prostu ze jesli jestem w ciazy biorac tabletki moge wyraznie zaszkodzic dziecku, dlatego chcialam juz jutro to sprawdzic, ale to jednak nie jest tak latwo jak myslalam. Mam nadzieje ze tabletki nie okaza sie tak szkodliwe..