Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eresz meresz

nadopiekuncza mama

Polecane posty

Gość eresz meresz

jak delikatnie dać mamie do zrozumienia, że chciałabym lekko ograniczyć ilość naszych rozmów telefonicznych? Mieszkam z facetem. Mama dzwoni do mnie średnio 4 razy dziennie: bo była w sklepie, bo coś bo coś bo coś. Męczy mnie to trochę - a powiedzieć "nie dzwoń" nie mogę bo obrazi się śmiertelnie

Gość eresz meresz
up

Gość Nie odbieraj.
A pozniej w rozmowie powiedz, ze nie mialas czasu.

Gość eresz meresz
ale ja nie mogę nie odbierać pół dnia, bo niestety będzie dzwoniła do skutku wyłączanie tel tez nie pomaga - jak tylko go włączę dzwoni i pyta "z kim tak długo rozmawiałaś" wrrr nie chcę być niemiła

Gość Lucek.
a mama jest sama czy z kimś?

Gość eresz meresz
z tata i bratem

Gość Lucek.
to niech zajmie się nimi albo poproś tatę lub brata by porozmawiali z waszą mama dali do zrozumienia ze za bardzo ingeruje w twoje życie ze ty masz prawo to prywatności intymności

Gość Ciesz sie
ze nie jest sama. Wtedy byłaby, ogolem mowiac- masakra :) moze wyjasnij, ze bardzo ja kochasz i doceniasz ze nauczyla Cie tylu dobrych rzeczy- ale nauczyła Cie tez samodzielnosci i dzieki niej masz szczesliwe zycie. Jednak musisz miec troche swobody i prywatnosci. Moze umowcie sie ze bedzie do Ciebie dzwonic na dluzej, wieczorem.

Gość Alfredka - fama
Myślę, że powinnaś ze swoją mamą porozmawiać i powiedzieć Jej, że np. zbyt dużo czasu zajmują Ci rozmowy telefoniczne, ze wystarczy np. jeden telefon dziennie. Albo Ty będziesz do Niej dzwonić. Powiedz Jej po prostu prawdę. Sama jestem matką i na pewno bym zrozumiała takie postawienie sprawy. Rozumiem jak bardzo musi męczyć Cię takie uporczywe telefonowanie.

Gość eresz meresz
dziękuję postaram się wprowadzić wasze rady w życie dla mnie najmniej komfortowe jest to, że te telefony nie mają większych wartości np informacyjnych no bo co mnie interesuje, że była w sklepie i kupiła mięso za x PLN zwłaszcza że często te rozmowy trwają max 30 sek

Gość Adi-P
może twojej mamie brakuje jakiejś koleżanki-przyjaciółki której mogla by się zwierzyć ze np: kupiła mięso za tyle zł to dzieli się z ta bezwartościowa wiadomością z tobą niech znajdzie sobie mama sąsiadkę do kobiecych plotek typu kupiłam mięso takie za tyle itd....