Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rebecka

cocker spaniel - pytanie...

Polecane posty

Gość rebecka
poza tym nie chce "zarabiać" na psach. Chcę mieć po prostu [siaka, który będzie odpowiedni dla mojej rodziny ;)

Gość rebecka
a jeszcze jedno pytanie - nie orientujecie się może jaki jest przeciętny koszt sterylizacji suczki?

Gość Alka-Smok
Tylko poszukaj jakiegoś odpowiedzialnego hodowcy. Bardzo ważne, żeby szczeniaki wychowywały się w domowych warunkach i od małego były zsocjalizowane z człowiekiem i innymi zwierzętami, to bardzo ważne, żeby piesek miał zrównoważoną psychikę.

Gość rebecka
wiem, wiem :)

Gość Alka-Smok
ok 300 zł.

Gość włascicielka spanielki
Najmądrzejsze i najfajniesze sa kundelki i jesli jeszcze kiedykolwiek bede miala psa to tylko kundelka :)

Gość rebecka
waham się jeszcze między sunią a psem. Może to głupie co teraz napiszę, ale mamy duży ogród, wiele serca włożyliśmy w te wszystkie krzewy itd, boje się, że kupując pieska cała nasza praca pójdzie na marne - chodzi o obsikiwanie :P Z suczką nie byłoby tych problemów...

Gość rebecka
mój Mąż chce właśnie kundelka :)) Ale boję się, "co z niego wyrośnie". Bo z kundelkami to różnie bywa! Wiem z doświadczenia....

Gość Alka-Smok
Jasne, że kundelki są super, ale w ich przypadku nie może być mowy o jakiejkolwiek przewidywalności, może się trafić zarówno osobnik zdrowy jak ryba i łagodny jak baranek ale niestety może tez być zupełne przeciwieństwo, co dla domu z dzieckiem moze być katastrofalne. W przypadku psów rasowych możemy mówić o sporym prawdopodobieństwie przewidywalności pewnych cech (choć oczywiście gwarancji nie ma)

Gość Alka-Smok
A propos suni i obsikiwania, to niestety suńki zostawiają"placki" wypalonej trawy, bo oprózniają cały pecherz na raz, ale można psinkę nauczyć załatwiania się w jedno miejsce w ogródku.

Gość rebecka
Alka smok - dokładnie! Moi rodzice mają dwa - jeden maleńki diabełek, a drugi całkiem spory - ale łagodny..., kiedyś też miałam kundelka, miał być maleńki - był prawie jak labrador....

Gość rebecka
może nam się uda ją nauczyć :)

hej Moja przyjaciółka ma cocer spaniela. Sunia od początku wychowuje się z dziećmi. Niestety często ma chore uszy. Ogólnie jest wesoła i bardzo żywa, lubi rozrabiać i potrzebuje się wybiegać bo inaczej w domu robi piekło:) Uwielbia wpieprzać buty, moje też i nie ma na to rady.

Gość Alka-Smok
Sprawdź sobie jeszcze tylko, czy sznaucerki nie mają tendencji do robienia podkopów, bo tego nie wiem. Niektóre rasy to istne ryjówki a skutki to nie tylko podniszczny ogród ale i podkopy i ucieczki.

Gość fundacja pos psim aniolem
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/album.php?aid=41154&id=111393995558496&fbid=185755794788982 może pomożesz Misi? jest spokojna, kocha dzieci, z racji długiego włosia może przebywać na dworzu bez ograniczeń... do tego jest cudownie ładna:) zobacz jak sie uśmiecha:)

Gość rebecka
wiesz co chyba nie ;)

Gość rebecka
śliczna, ale już duża... Boję się jak zaakceptuje dzieci

Gość fundacja pod psim aniolem
http://www.psianiol.org.pl/adopcje?species=d&status=1&page=1&id=2028 cos ten facebookowy link nie działał :) kocha wszystkich ludzi zarówno małych jak i dużych akceptuje inne zwierzęta :) przejrzyj naszą stronę a nóż zakochacie się w jakimś pupilku;) oczywiście wybór należy do was. pozdrawiam wszystkich miłośników psów:)

Gość rebecka
no wiem!!! Nawet bym nie zamieszczeła tego wątku, gdyby nie fakt, że mężowi się nie podoba :( Wolałby spanielka (no poza kundelkiem oczywiście), ale spaniel raczej odpada bo tym co czytam :( a ja sznaucery uwielbiam! Boje się tylko, czy poradzę sobie z tym trymowaniem ;P

Gość czarna3018
hj

Gość ja mam spaniela
i nie nadaje się kompletnie do dzieci, szczeka, warczy.... To trudna rasa dla dzieci, uwierz mi

Gość rebecka
ja może i bym się zdecydowała na adopcję, ale mój Mąż jest uprzedzony... W sumie trochę go rozumiem, piesek z przeszłością to jednak piesek z przeszłością...

Gość rebecka
dzięki, dobrze wiedzieć

Gość gdfsxszdcdsfsdadqadas
Rebeca jest kilka niepokojących info ktore podajesz czy to ma byc pie sna dwor? - to ani beagle ani mops ani zaden inny pies ktory lubil by dzieci. Dlaczego? zwyczajne bo jesli pies dobrze bedzie czul sie sam to nie bedzie zbyt fajny dla dzieci a jesli bedzie fajny dla dzieci to nie bedzie mu dobrz ena dworze 500 zl to malutko! pomysl ze psa musisz zaszczepic odrobaczyc kapac (majac dzieci niech Ci nawet na mysl nie przyjdz ena tym oszczedzac) czasem wpadnie wizyta u weta to sa stale spore koszty! samo prawidlowe jedzenie dla psa jest dosc drogie oczywiscie pewnie ebdziesz mu sypala najtansze najgorsze zarelko ale to Twoj wybór. Napiszesz ze to tylko pies i czy tylko bogaci go moga miec. Pies to zywe stworzenie i skoro ZAPRASZASZ go do swojego domu starasz mu sie zapewnic dobre warunki zadna rasa nie nadaje sie do przebywania z dziecmi bez nadzoru. Malego ps latiej uszkodzic duzego trudniej ale wymaag duuuzo wiecej niz maly - finanse i czas jesli wybierasz rase to musisz wiedziec do czego ja stworozno - spanieli uzywa sie do polowania, maja temeprament i powinny byc szkolone. Poradzisz sobie?

Gość czarna3018
Spaniel nie jest psem, który nadawałby się do domu. Jest agresywny, niezdyscyplinowany, bardzo często ma chore uszy a zaniedbanie tego problemu to okropny smród i problemem jest pojawiająca się wszędzie nawet w zupie długa sierść. Nie ma znaczenia czy spaniel jest czarny czy brązowy, według mnie ten pies nie nadaje się dla rodziny z małymi dziećmi, potrafi ugryźć dziecko, z którym się wychowało. Nie polecam :(

gdfsxszdcdsfsdadqadas ma absolutną rację w tym co pisze :) czarna3018 domyślam się, że piszesz o psach w typie, bez rodowodu?