Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Leona

Kiedy jest odpowiedni czas na nastepne dziecko?

Polecane posty

Gość Mama Leona

Witam Was kochane Mamy ;-) Mam 33 lata, 6 tygodniowego syna. Wiem, ze chcialabym miec nastepne dziecko - tylko kiedy? Czy lepiej poczekac - rok, dwa, trzy lata - czy lepiej miec odrazu drugie dziecko? Przejsc wychowanie dwojki malych razem czy poczekac odchowac jedno i miec drugie? Jak to bylo z Wami?

Gość Mama Leona
?

Gość A K I M A
Synuś ma b. ładne imię.Sama powinnas zdecydować .

Gość antymatekpolek
a skad wiesz ze jest ci pisane drugie dziecko ? robisz z siebie krowe rozplodowa

Gość Mama Leona
Nie wiem czy jest mi pisane drugie dziecko ale zawsze mozna sprobowac... Dlaczego zaraz krowe rozplodowa? ;-( Kocham swoje malenstwo i wiem, ze mam w sobie tyle milosci aby obdarowac drugie tym samym

Gość antymatekpolek
może miłości i tak ale czy będziesz potrafiła je wychować i poradzić sobie z ewentualnymi problemami wychowawczymi.....dziecko to cholerny obowiązek a nie ładna zabawka

Gość Mama Leona
Dzieki A K I M A ! Z jednej strony mysle przejsc przez to wszystko RAZ (miec drugie dziecko w krotkim odstepie czasu) z drugiej strony mysle ze lepiej miec juz jedno troche odchowane ale wtedy (z drugiej srony) wszystko zaczyna sie od nowa nieprzespane noce itd.

Gość Mama Leona
antymatekpolek - wiem. Dlatego zaszlam w ciaze majac 32 lata a nie 15.....

Gość nie wystarczy jeden i tak
już bezrobocie jak cholera, za dużo ludzi w Polsce, a ona już planuje następne pokolenie bezrobotnych.

Gość Mama Leona
Nie mieszkam w Polsce wiec nie odbiore Tobie bezcennego miejsca pracy ;-)

Gość Mama Leona
Czy sa tu jakies normalne mamy?

Gość samii32
majac tyle lat to po roku zachadz w duga ciaze policz ile bedziesz miala lat jak wychowasz dzieci

Gość powiedz krótko i węzłowato
spadaj dzieciorobie.

Gość hmmmmmmmmmm1234
no niby tak. zaczynasz od nowa niesypiać w nocy itp, ale decydując się od razu na drugie dziecko masz 2 razy wiecej obowiazkow. moze bedzie to trwać krócej, ale dużo na raz.. ze tak powiem. mysle, ze powinnaś zrobić tak jak będzie najlepiej dla dzieci... poczytaj sobie książki o rodzenstwach i psychologi wdlg kolejnosci urodzenia. jak poczekasz 3 - 4 lata to będziesz miaka tzw jedynaka plus mlodsze dziecko. decydujac sie od razu to nie bedzie tego przykrego okresu dla starszego dziecka, gdzie bedzie troszeczke odtrącone i zazdrosne. beda mieli w sobie wieksze oparcie w przyszlosci.. itp.

Gość Mama Leona
Smutno mi gdy to wszystko czytam Skad tyle agresji? Nie uwazam abym byla za stara... Mam 33 lata, gdy moj syn bedzie mial 20 ja bede miala 53 - hmmm to zostanie mnie jeszcze 12 lat pracy ;-) zanim pojde na emeryture ;-)

Gość Mama Leona
hmmmmmmmmmm1234 - dziekuje Tobie serdecznie za rozsadna odpowiedz

Gość Mama Leona
hmmmmmmmmmm1234 - poczytam, dzieki raz jeszcze

Gość hmmmmmmmmmm1234
ale z druiej strony to dopiero twoje pierwsze dziecko i zebys nie przeliczyła sil na zamiary... jedno niemowle to klopot a co dopiero dwoje, ale jakoś rodzą sie blizniaki nawet i rodzice daja sobie rade. ja bym szla za ciosem i od razu sobie machnela drugie, jak jestes tego pewna na 100%.. zawsze to mlodsza jestes i po ciazy jest b duza szansa na druga ciąże.. no i jeszcze zapytaj o zdanie męża, bo chyba też ma coś do powiedzenia w tej sprawie :D

Gość dramat z tymi imionami
Leon -> Lełon - o matko co to za imię.... aż mi szkoda chłopaka jak będzie się musiał laskom przedstawiać..

Gość samii32
ale to wcale nie bylo agresywne:) Moja mama ma teraz 52 lata i naprawde chociaz jest osoba energiczna to ma np mniej cierpliwosci i mniej sil

Gość Mama Leona
Do: powiedz krótko i węzłowato - spadaj dzieciorobie. Nie masz Rodzenstwa? Przykro mi... A jezeli masz to kim jest/byla Twoja Mama? Dzieciorobem? Dlaczego tak brzydko piszesz?

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
między moimi synami jest 3 lata różnicy, mysle ze to dobra róznica, odpocznie sie po ciąży, 3 latek jest juz w miare samodzielny i wtedy mozna włazić w pieluchy 2 raz ;) z mniejsza różnica napewno jest niezły zapieprz na poczatku, potem jest fajnie ale najpierw sie trzeba narobić :)

Gość Mama Leona
hmmmmmmmmmm1234 - oczywiscie, ze ma cos do powiedzenia On chce drugie odrazu ;-) Tylko ja nie jestem pewna... Pomiedzy mna a moja siostra jest 10 lat roznicy i mamy slaby kontakt

Gość Kamila XXX
Ja nie mam dzieci ale wydaje mi sie ze 2 -3 lata to najlepsza roznica miedzy dziecmi. Ja tak wlasnie planuje ze bede miala dzieci w takim odstepie czasu(jak sie uda). Mam mlodszego brata 3 lata, jest super, kolezanka ma dzieci z roznica 2 lat, wspaniale sie dogaduja a kolezanka miala czas chwilke odpoczac od pieluch:)

Gość Mama Leona
Do dramat z tymi imionami - moj maz ma na imie Noel to jego imie pisane wspak Leon

Gość twoj maz jest murzynem?
kome aus africa?

Gość Mama Leona
Do Kamila XXX - dzieki, ja tez tak mysle choc czasami mysle juz czlowiek troche okrzepnie po nieprzespanych nockach itd. i od nowa sie zacznie to samo A z drugiej strony moge sie przeliczyc i nie dac sobie rady z dwoma zupelnie malymi....

Gość Kamila XXX
Imie Twojego syna jest super, nie sluchaj pojebusow bo jest tu ich pelno, patologii i dzieciarni

Gość kwiat jednej nocy12345
myślę że najlepsza różnica to 2-3 lata. Żeby dzieciaki miały dobry kontakt. Tak że spokojnie. Sorry, ale pomyślcie o normalnym imieniu jak będzie drugie ...

Gość Mama Leona
Nie jest BIALYM ;-) irlandczykiem