Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Leona

Kiedy jest odpowiedni czas na nastepne dziecko?

Polecane posty

Gość antymatekpolek
to chyba od Ciebie zalezy i twojej intuicji a nie książek i opinii innych..... może męza spytaj bo to tak wygląda jakby kobiety same podejmowały decyzje nie licząc się ze zdaniem faceta... heh

Gość Mama Leona
Do kwiat jednej nocy12345 OK ;-) Na drugie ma Wiktor ;-)

Gość Kamila XXX
Na pewno dasz sobie rade a wiesz czemu tak mysle? Bo bedziesz miala ta mysl w glowie ze chwile sie pomeczysz a dasz sobie i Leosiowi prezent na cale zycie

Gość Mama Leona
Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - dzieki za opinie

Gość Mama Leona
Dzieki Kamila XXX - buzka dla Ciebie

Gość Sloneczkoookk
moja siostra dwojke dzieci, miedzy nimi jest roznica niecalych 2lat i jest ok. teraz najstarszy ma 6lat a sistra konczy 4 latka, do szkoly poszli rok po roku(akurta rok kalenadzowy jest roznicy miedzy nimi)co siostra bardzo sobie chwali, dzieci sa bardzo za soba, moj brat ma tez dwojke dzieci nasjstarsza ma 6 latek a ta mala 2 lata i ta najstarsza jest wlasnie taka"jedynaczka"jest zazdrosna, niechce sie dzielic z nikim niczym, a mala bardzo ja lubi i nasladuje, jesli czujesz sie na silach to mala roznica miedzy dzieci jest fajna dla ciebie no i dla rodzenstwa

Teoretycznie najlepszym rozwiązaniem, by dzieci nie czuły się pokrzywdzone i dobrze rozwijały, bawiły razem, miały "wspólny świat" jest różnica wieku 2-3 lata między rodzeństwem.

Gość Kamila XXX
Powodzenia! 🌻

Gość Mama Leona
Dzieki za opinie! Milego dnia Wam zycze!

Gość hmmmmmmmmmm1234
jak bedziesz miala jedno zaraz po drugim to zaoszczedzisz na podrecznikach do szkoly :D 🖐️

Gość powiedz krótko i węzłowato
i na ubraniach buhahahahahaha

Gość Lolunia
Do mama leona . Ja Cie rozumiem . Hmmm nie mozesz powiedziec ze jestes odpowiedzialna mama i tak dlugo czekalas z dzieckiem bo masz 32 lata . Wiek nie ma to wielkiego znaczenia . Ja zostalam mama swiadomie majac 20 lat i ciesze sie z tego uwazam ze teraz majac 22 lata jestem moze nie idealna ale dobra mama i spelniam sie w tej roli. Jestem szczesliwa ze mam juz swoja rodzine meza corcie i czuje sie spelniona kobieta . Jest dobrze ja zajmuje sie w domu dzieckiem maz pracuje i musze dodac ze jestem zdana sama na siebie i nie mam pomocy z zadnej strony dziadkow . Uwazam ze nawet 20 letnia kobieta moze byc gotowa na dziecko. Ciesze sie ze moja corcia bedzie miala 13 lat jak ja bede miala 33 . Nie zrozum mnie zle nie chce powiedziec pod zadnym wzgledem ze jestes starsza czy cos ale uwazam ze powinnas sie postarac o 2 dzieciatko jak najszybciej wtedy gdy pozwoli Ci na to lekarz.Chodzi tu o zdrowie twoje i twojego dzieciatka. Podobno 2 dzieci razem sie dobrze ze soba wychowuje ,wiem to po swoim przykladzie bo ja z siostra bylysmy rok po roku i jest super . Skoro mama dala rade wiec ty pewnie tez dasz. Ja narazie niestety nie planuje kolejnego dziecka po jestem po cc i sa jakies powiklania heh :( wiec nawet nie wiem czy jestem w stanie zajsc w ciaze . Pozdrawiam

Gość kobranocka
up

Gość Sloneczkoookk
Lolunia dziecko wez sie lepeiej za nauke a nie za robienie dzieci

Gość sharper image
Ja dalam sobie rade z dwojgiem z roznica 13 miesiecy.Pierwsze zaplanowane a drugie totalna wpadka.Ty tez dasz rade.No i Ty jestes mloda ja mam teraz 43 lata a dzieciaki trzy i cztery.Moge powiedziec,ze jest juz duzo latwiej,sa odchowane z tego najciezszego okresu.Troche sie czlowiek czuje jak z blizniakami i troche zaluje,ze nie moglam sie nimi nacieszyc kazdym z osobna,ale cos za cos.

Gość Lolunia
sloneczko .... wez stad zjezdzaj jak nie wiesz nic to sie nie odzywaj skonczylam lo z matura postawilam na rodzine i dziecko a w tym roku ide dalej sie ksztalcic wiec nie wiem skad to gadanie ! dzieckiem to moze jestes ty skoro takie durne komentarze dodajesz !

Gość Sloneczkoookk
uderz w stol a nozyce sie odezwa matura ale mi to wyksztalcenie. zajmnij sie juz lepeij dzieckiem skoro juz go masz a nie caly czas na kafe przesiedujesz

Gość Lolunia
Ty jestes jakas nienormalna napisalam ze matura to nie wszytsko ze bede sie dalej uczyc a pozatym w naszym kraju nawet po studiach ludzie zamiataja chodniki co pewnie ciebie spotkalo biedna dziewczyno ze sie tak tutaj wtracasz heh a na kafeterii ejstem kiedy chce i nie powiino cie to obchodzic .

Gość Sloneczkoookk
dziecko wez wyluzuj bo ci zylka peknie :P heheh bawia mnie takie gowniary jak ty

Gość sakaszfili
miedzy mna a bratem jest 6,5 roku roznicy (on jest starszy). nie mam lepszego przyjaciela :) sama chce miec dzieci w odstepie 5ciu lat nie bede musiala biegac za 2ką, 5cio latek jest madrzejszy niz 2-3latek ;) potrafi sie sam soba chwile zajac, a nawet czasem pomoze :) ale Ty zwazajac na wiek, raczej 5ciu lat czekac nie mozesz

mamo leona-decyzja musi być tylko i wyłacznie twoja.jeśli czujesz się na siłach to fajnie mieć dzieci w krótkim odstępie czasu,u mnie w rodzinie sa dziewczynki -13 miesięcy róznicy,bardzo podobne do siebie i w sumie wychowuja sie jak bliźniaczki-młodsza poszła wcześniej do szkoły i cała podstawówkę i gimnazjum spędziły razem.ja mam siostrę młodszą o 6 lat i całe dzieciństwo kłóciłyśmy się strasznie,zbyt duża róznica wieku jednak i dopiero jak dorosłyśmy dogadałyśmy się.a na lata nie patrz,ja w marcu urodzę swoje pierwsze dziecko a w kwietniu skończę 35 lat.

Gość nowaamary
ja mam 10 miesięcznego synka Krzysia, i jestem w 4 miesiącu ciązy, od początku wiedziałam ze chce miec drugie dziecko. w końcu jesieią podjelismy decyzję o drugim i udało się za pierwszym razem, sadze że na początku bedzie cięzko al póxniej tylko z górki