Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

ponad roczne dziecko nie akceptuje nic do picia oprócz herbaty

Polecane posty

Gość bellusia

robię jej taką słabiutką, ale jak dodam jakiegoś soku czy kompotu, to już nie chce pić. Anyż jeszcze ujdzie, ale ile można tego anyżu podawać, czytalam, żeby też nie za dużo. Takie gotowe soki jabkło-marchewka, czy winogrono odpada. Sama woda też jeden łyk i koniec. Co piją wasze dzieci i jak podane?

A co powiesz na to mój syn przez dwa lata pił tylko kakao ,nic więcej w upał wody nawet się nie napił a co najdziwniejsze nie miał problemów z brzuchem ,wyniki też miał dobre,kupowałam mu soczki ,herbatki a on nic w końcu skusił się na wodę oczywiście cofki miał przy tym okropnez czasem mu przeszło ,ale teraz już pije dużo wody no i to nieszczęsne kakao raz dziennie nic innego do picia nie ruszy.

Gość bellusia
a moja ma skazę białkową, więc nawet z kakao, czy kawę zbożową z mlekiem nie moge pokombinować, kakao ma dużo minerałów, a herbata ? ogranicza wchłanianie żelaza, wypłukuje magnaz itp

ja bym próbowała podawać woda ,jednak jest lepsza o tych wszystkich soków słodkich.

moja ostatnio polubiła kisiel. Robię jej taki zwykły z torebki ale bardzo rzadki, oczywiście dosładzam bo tak byłby koszmarny :p Ale ja mam z kolei inny problem....w dzień pije niewiele, bo nie ma czasu. Za to w nocy.....koszmar. idzie spać z butlą kaszy 250 ml i czasami jej wystarczy a czasami jeszcze woła pić więc dostaje butelkę ( woda z sokiem, kisielek, lekka herbatka , kompot - różnie byle by nie byłe woda bo wyje i rzuca butlą) a potem do rana obciąga jeszcze 3 butle........czyli w sumie ponad litr. Pieluchy uzywamy rozmiar 4 , ale na noc już kupuję 5 i NIE wystarcza! dziś obudziła sie przesikana cała: body, śpiwór, poduszka, prześcieradło.....nie wiem co z tym fantem zrobić....Mam nie dawać jej pić ???

Ale jak nie ma czasu? wkładasz dziecko do krzesełka do karmienia i siedzi i pije. Mój pije wszystko oprócz krowiego mleka i kakao, czyli wodę, soki, herbatę, mleko modyfikowane.

może żle się wyraziłam, ale po prostu nie ma ochoty, ciągle gdzieś lata , czasami podejdzie i wypije łyka i leci dalej. Nie daje się już posadzić w krzesełku niestety , siedzi z nami przy stole na poduszce....

Gość bellusia
jak robisz ten kisiel, normalne proporcje a po ugotowaniu rozzedzasz? jak podajesz? w butelce? "przelatuje" przez butlę?

Gość bellusia
co do picia w nocy? może masz za ciepło w pokoju gdzie śpi dziecko? spróbuj też nawilżać - rozwieś mokrą pieluszkę tetrową nad łożeczkiem

wsypuje np 1 łyżkę sypkiego kiślu z torebki do garnuszka , zalewam odrobiną zimnej wody i mieszając dolewam do tego wrzątek z czajnika , wlewam tego wrzątku tyle ile chcę na gęstość ( taki gęściejszy kompot) . Potem stawiam to jeszcze na kuchence i zagotowuję, ( bo była surowa woda) , w międzyczasie dosładzam do smaku...trzymam w dzbanku :P i cała rodzina popija polecam

coś ty...mamy 18 stopni....przyzwyczaiła się małpka chyba.....a mnie już szlag trafia...budzi się 2, 4 w nocy i woła pić

Gość troche jestescie sobie
same winne, bo nauczylyscie dziecko, ze moze pic rozne rzeczy.Mnie w ogóle dziwi dawanie tak malemu dziecku herbaty, przeciez ona nie ma rzadnych wartosci. Ale jak by mama nie dala to dziecko nie wiedzialoby nawet ze takie cos mozna pic. doloress ty chyba powinass zasiegnac porady lekarza, bo litr w ciagu nocy to jest jednak za duzo. Nawet dorosly tyle nie wypija. No chyba ze masz za cieplo w domu i suche powietrze, to dziecku sie pic chce

Gość bellusia
muszę spróbować taki kisiel, zawsze coś innego. To może faktycznie za mało w dzień pije, ja mam w nocy spokój, butla mleka na noc i do rana spokój, czasem się budzi, ale nie do picia

Gość bellusia
nie wiesz co mówisz, mała miała / i ma alergię na mleko i nie wiadomo na co jeszcze. Picie wody+ herbaty (lekkiej) było zaleceniem lekarza, żadnych innych herbat i soków. Eliminacja wszystkiego. Dopiero po kilku miesiącach mogłam cokolwiek wprowadzać. A poza tym nie lubi owoców - wszystko ją kwasi tylko banan nie(ma to po mnie też nie lubię owoców), więc nawet deserek musi być z bananem, bo nie zje inaczej, więc to też kwestia indywidulanego smaku. To też moja wina?