Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xZANIEPOKOJONA997x

co na odparzenie dla dziecka?

Polecane posty

Gość xZANIEPOKOJONA997x

stosuję ALANTAN+ sprawdzałam też sudocrem (którego używam przy każdej zmianie pieluszki) a nawet już próbowałam sposób teściowej czyli mąkę ziemniaczaną i nie pomaga....niewiem skąd i dlaczego u mojego 5 miesięcznego syna odparzenie na pupie a dokładniej na lewej stronie (dodam że własnie na tą stronę sika).po zastosowaniu alantanu mam wrażenie że się mu to powiększa...stosuję tylko pieluchy pampers bo na tetrę ma uczulenie i na inne pieluchy też....pomocy !! kąpię go codziennie używam sudocremu przy każdej zmianie pieluchy i co? a potem ktoś mi powie że jestem złą matka..... może Wy macie jakieś sprawdzone sposoby?

Gość areli
polecam kupic krem nivea przeciw odparzenią. jak moj maly mial odparzenie to tylko to mu pomagało po innych srodkach bylo tylko gorzej.

Gość po pierwsze nie ma uczulenia
na tetrę, co najwyżej na detergenty służące do prania tetri - pierz w płatkach mydlanych. secundo - myć ciepłą wodą i mydłem pupę przy każdej zmianie pieluchy tretio PENATEN -maść na odparzenia. Nie znam nic lepszego

Gość xZANIEPOKOJONA997x
piorę w płatkach mydlanych a to że ma uczulenie i wrażliwą skórę powiedziano mi w szpitalu....

Ja też polecam TORMENTIOL. Niewiedziałam że taka tania masć jest taka dobra. polecam a kosztuje coś około 6 zł

Gość xZANIEPOKOJONA997x
spróbuję ... a powiedzcie mi czy to możliwe że mały ma jakąś bakterię w moczu i dlatego tak się dzieje?

Myślę , że sudocrem jest dobry i zawsze mimo pielęgnacji większośći zdarzają się takie sytuacje czasem.W sytuacji kryzysowej już ugotuj po prostu do kąpieli krochmal z maki ziemniaczanej. Można czasem w dzień przemywać też rumiankiem.

Gość xZANIEPOKOJONA997x
dobrze zastosuję ale martwie się że robię coś nie tak...tak jak wspominałam kąpię go codziennie wysuszam pupę do sucha smaruje sudocremem uzywam dobrych pieluch (pampers premium) i co?

Gość xZANIEPOKOJONA997x
abc101 kochma? a ile tego? i wlac mam go do wanienki tak? a w rumianku kapie raz w tygodniu

A czy to tylko odpazenie czy z wysypka bo ja myślałam że syn ma odpazenie a to była wysypka ale tak dużo było małych kropeczek i całe aognione okazało sie ze uczuliły go mokre chusteczki których wczesniej nie uzywałam Tormentiol szybko to wyleczył. Z odpażeniami jest tak ze jak sie raz dziecko odpazy to później ma skłonności juz do tego wiem bo babcia syna mi tak załatwiła i teraz wieczne problemy z pupka

Gość lloooiii
wg mnie najlepszy jest bepanthen

Gość mamachichi
a ja polecam tormentiol

moja ma la też często łapała odparzenia i nie pomagał nawet Nivea na odparzenia, generalnie rozmawialam z pediatrą i potwierdziła, z e te wszystkie kremy na odparzenia s ą dobre do smarowania jak nie odparzeń. Nam pomogła maść robiona przepisana przez pediatrę. Od kilku miesięcy z odparzeniami nie ma problemu a koszt niewielki. bo niecałe 5 zł za duży pojemniczek!!! Więc warto wybrać się do pediatry, bo smarowanie różnymi specyfikami może doprowadzić do grzybicy.

Gość maka ziemniaczana
posyp pupe maka ziemniaczana. nie ma nic lepszego.