Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ErnoErno

Implantacja zarodka - jakie miałyście objawy???????????

Polecane posty

Też czekam tu na Lea :) Co do magnezu na mnie chyba też działa :) Nastrój ok :) No to życzę Ci szybkiego nadejścia owulacji i owocnych starań zakończonych upragnionymi 2 kreseczkami :)

Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo!! nawet nie wiecie jakie to miłe, szczególnie że na razie nie mogę się tą wiadomością z nikim podzielić ( oprócz męża ale to nie to samo:) ). Powiem Wam, że nawet boję się cieszyć, po tym co już raz przezyłam to ciężko nie myśleć o takich rzeczach no ale z drugiej strony cieszę się, że jednak coś zaskoczyło, tyle lat starń i nic a teraz 7 miesięcy po poronieniu znowu ciąża, Byle tylko wszytsko było dobrze. Ale jak mówię nie chcę się nakręcać jak za pierwszym razem, podchodzę do tego z rezerwą, do lekarza idę dopiero za 2 tygodnie, nie chce znowu się rozczarować. No i BARDZO bym chciała, żeby i Wam się udało jak najszybciej to będziemy sobie plotkować o perypetiach ciążowych, razem zawsze raźniej:)

Lea wiem jak to jest... Ja nawet teraz miałam przeczucie żeby na razie nic nikomu nie mówić... o mojej ciąży i poronieniu wie mój mąż i Wy... a człowieka od środka taka radość rozpiera że chciałby całemu światu to zakomunikować ale nie chce zapeszać... Teraz będzie dobrze! Strasznie się cieszę że Ci się udało i wierzę że teraz będzie wszystko dobrze :) My trzymamy kciuki za Ciebie i Twoje dzieciątko, a Ty trzymaj kciuki za nasze 2 kreseczki! Tak bardzo chciałabym plotkować z Wami na temat ciąży!

Annaanna84 trzymam za was kciuki tak mocno jak się tylko da!:) i coś czuję, że jednak będą te dwie kreseczki u Was.

Gość asti
Witam Was Śledzę wasze posty już jakiś czas jutro robię chyba test ale Mam mieszane uczucia po przeczytaniu prawie wszystkich postów Jutro napisze co wyszło mam "stresa". Bardzo cieszyłabym się x mężem ponieważ już pół roku staramy się niestety po 3 latach brania tabletek nie dochodziło do jajeczkowania więc jestem po pierwszym cyklu z clo. Pozdrawiam

Gość asti
Niestety przyszła @ :( a miałam inne objawy jak zwykle.

Asti bardzo mi przykro, ale się nie poddawaj! Jak my wszystkie tutaj na pewno zauważyłaś, że jednak się udaje tylko jednym prędzej drugim troszkę później:) Nie stresuj się tylko bo to nie pomaga zdecydowanie.

Asti nie dołuj się! Nowy cykl nowa nadzieja:) Będziemy trzymać kciuki i musi się udać! :) Tantum trzymam kciuki za Twoją owulację:) oby się już pojawiła :) Mnie dziś brzuch lekko pobolewa i oczywiście zaczynam świrowanie od nowa :D

Gość asti
Dzięki ale dalej mam nadzieję że to tylko krwawienie a nie okres mam bolesne miesiączki a ja nic nie czuje i za skąpo :( Nie mam najlepszego nastroju mam nadzieję że w pracy zapomnę . Ja 3 mam kciuki za Was i nietylko :):)

Asti niektórzy mają krwawienie w terminie spodziewanej @, więc może to jeszcze nie przesądzone. Ale tak jak piszą dziewczyny, trzeba byc dobej myśli i starać się nie stresować co oczywiście jest mega trudne. Annaanna z tym świrowaniem to rozumiem Cię lepiej niż powinnam:) ja już 4 dni od owulacji mialam miliony różnych objawów, w tym niektóre naprawdę dziwne, np. mdłości których nigdy nie miałam wiec zwalam na luteinę, albo w 5 dniu po owulacji ból jakby na miesiączkę i ból w krzyżu. Ja mam teraz fazę wyczytywania wszelkich głupot w necie:) i wlaśnie wyczytałam, że jak się ma trobile to też daje pozytywny wynik, więc się zaczełam zastanawiać czy aby na pewno jestem w ciąży...

Lea myślę że za dużo czytamy :) i pewnie wiemy prawie tyle co lekarze ( mój mąż jak coś czytam i mu referuję to się za głowę łapie - pewnie i ma rację). Ale ten okres wyczekiwania trzeba sobie jakoś zagospodarować... Lea ja wierzę że jesteś w ciąży i nie wyczytuj głupot :P Dbaj o siebie i się nie przemęczaj! Mam nadzieję że niebawem dołączymy do Ciebie :)

Asti tak jak napisałam Lea zdarza się że na początku ciąży kobiety krwawią w terminach @, więc jeszcze nic nie wiadomo :) Dziewczyny czytałyście o nagietku - ja od dziś go pije tak na wszelki wypadek - podobno wzmacnia ciaże oraz działa przeciwporonnie.

O dobrze wiedzieć:) Jutro kupię nagietka. A to jest jakaś herbata czy co?

Lea to jest w torebkach, ja mam z herbapolu z apteki, trzeba uważać bo może uczulać. Na wszelki wypadek dopytam na forum z poronieniami.

hej Dziewczyny, cały czas czytam, ale nie miałam co napisać. sama nie wiem co do tego nagietka.. Same zioła raczej nie pomogą w rozwoju maleństwa. Moja Pani doktor mówi, że odpowiedni poziom kwasu foliowego zabezpiecza ciąże w 70% przed niepowodzeniem. Często takie wczesne poronienia wynikają właśnie z wad płodu, które biorą się właśnie z braku kwasu foliowego. Ale na pewno nie zaszkodzi:) Ja dziś byłam na wizycie, na szczęście wszystko dobrze, ale mimo 12 dnia cyklu nie widać jeszcze w jajnikach pęcherzyka przodującego, więc zdecydowałam się na diagnostykę owulacji i w piątek jadę znów na usg. Mam nadzieję, że dzięki temu wstrzelimy się idealnie:)

dziewczyny powiedzcie mi czy wiecie cos na temat invimed-u z poznania bo tak jest cos takiego jak in vitro do skutku??? prosze o opinie

Hej dziewczyny ja już tego też trochę biorę kwas foliowy biorę od stycznia. Od miesiąca magnez i chyba najbardziej czuję jego efekty:) Biorę też żelazo i na zmianę z vitamin plus. Dodam, że jestem wegetarianką od 14 lat i mimo , iż uważam że jem zdrowo i zawsze wyniki miałam ok to tak na wszelki wypadek biorę to. Ostatnio przeczytałam, że wegetarianki mogą mieć dłuższe cykle mi dopiero od niedawna się wydłużyły chociaż wcześniej tak nie zwracałam uwagi czy to jest 31 czy 34 dni.

Ja kwas foliowy zażywam już chyba od roku :) A jak zażywacie magnez? ile razy dziennie? i jaki? nie wiem do końca jak jest z magnezem przy niedoczynności bo podobno ma to jakiś związek? Niepewna135 trzymamy kciuki za rychłą owulacje :)

Gość gosc jaka
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f32d2ece6451af170a19b2

Ja zaczęłam brać kwas po zabiegu. Moja Pani doktor wczoraj mi powiedziała, że przy dłuższych cyklach, owulacja moz e być nawet 18dc. ja zupełnie nie iem, kiedy ją mogę mieć.

Niepewna135 dołącz do nas na ovufriend dużo łatwiej namierzyć owulację! Naprawdę polecam!

annaanna84, boję się, że się za bardzo nakręcę. Taki monitoring cyklu jest chyba dobry rozwiązaniem, bębę widziała co się dzieje i od początku lekarz będzie czuwał. A jak Twoje starania?

Wygląda że owulacja była, działania nasze też, teraz pozostaje czekać i się za bardzo nie nakręcać :D

AnnaAnna84 no to teraz tylko relaks :) Chociaż wiem, że ta faza tak samo stresująca jak samo czekanie na owulację przynajmniej w moim przypadku:) Trochę zazdroszczę krótszych cykli bo więcej szans w roku jest. Ale zawsze się cieszyłam że mam 31 dni rzadziej była@.

Tantum wiem coś o długich cyklach bo sama zawsze miałam długie i nieregularne ( raz 32 raz 38 ). Dopiero od lutego kiedy biorę lek na tarczyce to mam prawie jak w zegarku i co 28 - 29 dni... Co do relaksu to nie łatwe :) Teraz mam większe ciśnienie na ciążę niż za pierwszym razem... i tego się boję że się bardzo rozczaruję... Do tego w pracy gorący okres, czekam tylko na wakacje!

Dziewczyny ostatnio pisałyście coś o nagietku do picia. Ja akurat chwyciłam w sklepie zielarskim i na opakowaniu napisane było że tylko do użytku zewnętrznego mimo iż wyglądało to jak herbatka w saszetkach. Na co on działa i czy Wy macie jakiś do picia?

Tantum, ja wyczytałam że nagietek działa przeciwporonnie i że wzmacnia ciążę. Pytałam specjalistę na forum lekarskim i on nie potwierdził ani nie zaprzeczył. Powiedział że jeśli ktoś tak doradził to można spróbować :) Czytałam też już nie wiem gdzie że na niektórych jest tak napisane jak u Ciebie że do użytku zewnętrznego, u mnie napisane jest tylko w stosowaniu że na okłady nie ma nigdzie że do picia. Ale o ile mnie pamięć nie myli musiałoby być napisane wyłącznie do stosowania zewnętrznego żeby nie można było go pić, ale głowy nie dam sobie uciąć. Jutro sprawdzę na gogolach jak mi się uda odnaleźć ten artykuł. Tantum nie wiem co mam Ci doradzić, ja mam z herbapolu. Poczytam i jutro Ci prześle ten link do artykułu :)