Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwiii

Czy jest tu jakiś student prawa lub prawnik????

Polecane posty

Gość Malwiii

Potrzebuję porady. W tym roku zdaję maturę.

Gość Malwiii
Jak już pisałam - zdaję w tym roku maturę, wybieram się na prawo. Czy na UW koniecznie trzeba zdawać wos,historię i angielski rozszerzony??? Albo na Uniwersytet Wyszyńskiego?

Gość nienie nanana
najlepiej wejść na stronę uczelni i poczytać dział : rekrutacja :classic_cool: ale na ogół wymagany jest wos historia język obcy

Gość Malwiii
Zdaję rozszerzony wos i polski, historia i angol na podstawie. Nie wiem czy to wystarczy...

Gość nienie nanana
o ile zdasz w granicach od 85 % podstawy to możesz się załapać

Gość Malwiii
Szukałam już na stronach szkół. Ale raz ktoś mi powiedział, że dostał się bez zdawania historii.

Gość Malwiii
Ta historia to zmora, a wos mam dopiero w tym roku. Mam 3 miesiące, aby opanować cały materiał.

Gość nienie nanana
cóż na prawie jest mnóstwo historii skarbie więc nie wiem czy to dobry kieruek skoro cię to nuży :) historia powszechna prawa/historia prawa polskiego/historia państwa i prawa//historia doktryn polityczno-prawnych :classic_cool:

Gość bLack_mickey
Nie masz szans na UW bez historii rozszerzonej :P

uj cienko to widze moi rodzice prawnicy po UJ masakra na prawie jest

Gość Malwiii
Bardzo lubię historię. Ale jest inny problem - 2 lata na mat-fizie byłam i dopiero pod koniec 2 klasy przeniosłam się na humanistyczny. Nie wyrabiam z materiałem.

historia lacina prawo rzymskie masakra bo uczylam sie z kumpela lacina tragedia pamieciowka z kodeksow

zacznij juz dzis uczyc sie historii no i laciny i zakup wszelkie mozliwe kodeksy :( wiesz jaki jest odsiwe na prawie po i roku??? dziecino jak nie masz kasy albo znajomosci nawet nie probuj

Gość Malwiii
nienie nanana - napisałaś, że podstawa w granicach 85%, to nie jest jeszcze tak źle.

Gość Malwiii nie przesadzaj
ja bylam na mat-fizie cala szkole srednia czyli 4 lata i marerial z historii z 8 ksiazek zrobilam w 2 miesiace oczywiscie biorac pod uwage ze jako tako uczylam sie 4 lata na bierzaco oprocz przygotowan do egzmainow z historii uczylam sie jakby na mature poszerzona z matmy bo bylam w klasie o takim profilu i nie mialam taryfy ulgowej mimo ze matmy nie zdawalam i naprawde 1 rok prawa to tlyko historia egzaminy takie ze po 1000 stron z jedneog przedmiotu i nie bedzie tez czasu zbyt wiele na nauke

Gość Malwiii
Na szczęście stać mnie na zaoczne na UW (jeśli się na dzienne nie dostanę), ale wiadomo, że każdy woli dzienne, bo na zaocznych trzeba dużo nadrabiać. Prawników - rodzice znają, ale chcę być bardziej samodzielna.

i za moich czasow zdawalo sie egzaminy wstepne a pytania dotyczyly nawet podpisow pod obrazkami a nie takie jakies smieszne maturki ktore teraz macie

i dziennych studiow nie polecam strata czasu 5 lat w plecy studenci zaoczni cie wyprzedza beda miec papierek i doswiadczenie w pracy a ty w wieku 24 lat bedziesz dopieor na poczatku drogi ciagle na utrzymaniu rodzicow gdzie wiek taki ze nalezaloby sie juz wyprowadzic miec porzadna prace za godziwa kase na razie mloda jestes to tego nie wiesz ja przeszlam z dziennych na zaoczne i nie zaluje

Gość Malwiii
Maturka z histy nie jest taka fajna :/ masz jeden podpunkt źle na 6 lub 5 i już 0 punktów. Albo wszystko, albo nic.

Gość Malwiii
A mam pytanie: bo skoro na zaocznych jesteś, to prawda, że dużo sama musisz nadrabiać?? I na jakim uniwerku jesteś??

Gość Stich
Heh.. Właśnie zakuwam do prawa Unii Europejskiej...

Gość Malwiii
i jak ci idzie zakuwanie?

przeciez to oczywiste ze jak masz 5 z 6 podpunktow to jest zero nie wiem czemu sie dziwisz co do zaocznych tak samo wyglada jak na dziennych tylko zajecia sa w weekendy taka roznica prawo to nie jest fizyka gdzie trzeba wytlumaczyc prawa musisz uczyc sie sama w domu zakuwac przepisy wiec nie ma roznicy tryb studiow