Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myrsza1

Ustąpienie objawów ciążowych w 6 tygodniu

Polecane posty

Gość Myrsza1

O ciąży dowiedziałam się 12 dni temu - w dniu planowanej miesiączki. Na USG (wykonanym w 4 tc) widać było wyraźny pęcherzyk ciążowy o wymiarach 5,5 mm. Tętna płodu jeszcze nie było - lekarz zalecił wizytę za 2 tyg. Martwię się bo nie ma u mnie objawów ciąży. Wszystko mi smakuje, nie mdli mnie, nie czuję wzmorzonego pragnienia. Jedynie co, to w dniach spodziewanej miesiączki odczuwałam bóle "pseudomenstruacyjne", kiepsko spałam i częściej chodziłam do toalety. Teraz nawet to ustąpiło, ale okresu nie mam. Nie wiem co o tym sądzić...Czy któraś z Was tak miała?

Gość yugl
ja tak miałam a za 3 tygodnie doszła zgaga której w życiu nie miałam i mdłości

Gość Myrsza1
A w którym tygoniu ciąży jesteś?

Ale jakie objawy Ci ustąpiły, jak jeszcze żadnych nie miałaś. Mi mdłości zaczęły się w 6 tygodniu właśnie.

Gość akrylik
dziewczyno prawda jest taka, ze co ma byc to bedzie i jesli poronisz, przepraszam, ze to mowie, ale taka jest prawda, to poronisz, a jesli masz silną ciążę to nic jej nie zaszkodzi, wiec wyluzuj się. stres jest Twoim najgorszym wrogiem. kazda kobieta inaczej odczuwa objawy ciazy

Gość Myrsza1
Ustąpiły mi bóle "jak na miesiączkę" i już tak często nie biegam sisiu. No i śpię bezproblemowo...choć jak się dowiedziałam o ciąży to bardzo źle spałam (jakieś 3-4 dni) bo bolał mnie brzuch. Teraz wszystko minęło...Więc albo jestem stworzona do tego stanu, albo coś jest nie OK. Dodam, że to moja pierwsza ciąża a ja mam 30 lat

Gość Myrsza1
No racja...ale to bardzo wyczekiwana ciąża i dlatego tak schizuję.

Gość Myrsza1
Bardzo przykro mi Karolin_ko (*) W którym tygodniu to się stało?

Gość mamaokruszka
Słonce ja dwie ciaze przeszlam bez zadnych objawow nic! dopiero pozniej doszly jakies tam dolegliwosci ale to pod koniec 2 trymestru wiec jesli od poczatku nie masz dolegliwosci to nie martw sie bo najwyrazniej ten stan Ci sluzy:) musisz byc spokojna bo ten stres szkodzi maluszkowi.Bedzie dobrze naprawde! nie czytaj nie martw sie na zapas.

Gość akrylik
to za wczesnie, zeby cokolwiek u Ciebie prorokowac. 6 tg. to wczesna ciaza, ale dopuki nie masz plamien i mocnych boli brzucha to jest wszystko ok. a jesli sie niepokoisz to zrob usg i tyle

Gość mamaokruszka
dzieciaki oczywiscie urodzily sie zdrowe. w trzeciej ciazy mialam mdlosci zawroty glowy i ciaza obumarla wiec glowa do gory:) bedzie dobrze!

w 10 tyg, ale nie przejmuj się, zdążyłam sporo poczytać o tym że tak naprawdę sporo kobiet nie ma objawów ciążowych :-) gratuluję i życzę dalej bezobjawowej ciąży tylko z rosnącym brzuszkiem i kopiącym maleństwem

Myrsza1 >> ja nie mam do tej pory żadnych objawów poza brzuchem i bolącymi, powiększonymi piersiami :) do mniej więcej 4 miesiąca żadnych typowo ciążowych objawów nie uświadczyłam. a potem zaczął rosnąć brzuch :) nie masz się co martwić - a im więcej będziesz topików zakładać i czytać, tym większe schizy będziesz łapać, wiem z doświadczenia ;) współczuję tym kobietom, które poroniły, ale dołowanie ciężarnej na początku ciąży nie wydaje mi się najlepszym pomysłem. żadna z nas nie chce usłyszeć "ja tak miałam i poroniłam". nawet jeśli pyta...

Gość Myrsza1
Dzięki dziewczyny za słowa pociechy :) Macie rację - nie powinnam się tak przejmować. Większość topików poświęconych jest negatywnym objawom ciąży, stąd moje zdziwienie, ze u mnie takowych brak. Jeśli to naturalny stan, to będę to polecać każdej ;)