Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jewelonek;]

POMÓŻCIE!!! Maturzystka:)

Polecane posty

Gość Jewelonek;]

Witam. Jestem tegoroczna maturzystka. Mam super chłopaka z ktorym jestem juz od roku.Po maturze chcielibysmy wynajac mieszkanie wspolnie i pojsc na studia czy do pracy... Jak przekonac rodziców ze to dobry pomysl,ze jestemy odpowiedzialni? Ile kosztuje wynajecie mieszkania np.w Lublinie dla studentów?? Skad wziac na nie kase;/ Czy to dobry pomysł?

Gość ewella2
zapracować...

jezeli myslisz, ze to ten... zeby Wasze studia nie skonczyly sie dzieckiem. moze najpierw proponuje akademik albo stancje, a z chlopakiem i tak bedziesz czas spedzac, a rodzice nie beda tak rozloszczeni. studiowac i pracowac nie jest tak latwo.

Gość Jewelonek;]
bardzo nam zalezy na tym zeby razem mieszkac

Gość john__
Na początek to nie jest dobry pomysł. Za szybko, zaczniecie się ograniczać we dwoje. Nie dziwię się Waszym rodzicom, wielu studentów tak samo miało. Możecie po roku, dwóch latach zamieszkać.

Gość Yyatlea
to jest dobry pomysl o ile bedziece miec kase czyli o ile znajdziecie prace

a na pewno tego chcesz? wiesz, dojdą wam takie problemy życia codziennego typu kto ma wynieść śmieci ;) warto od razu tak wskakiwać w dorosłe życie? jak macie być razem to się jeszcze namieszkacie razem :) ale jeśli faktycznie decyzja przemyślana to już zależy jakich macie rodziców. niektórzy się nie chcą zgodzić, bo boją się o zbyt wczesne wnuki, inni "bo nie wypada", itd. kasa - pirszy rok najgorszy, pozniej mozesz dostawać stypendium. (chyba że masz dochód rodzinny