Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakaka...

co myslicie o pracujacych emerytach

Polecane posty

Gość kakaka...

Bo mnie to dobija,mlody czlowiek nie ma pracy i nie ma za co zyc a taki stary trep nie dosc ze ma 1000zl emerytury to jeszcze raz tyle zarobi

Gość mam nadzieję że
jak będziesz stara/y to w Polsce będzie obowiązywało prawo spartańskie i zrzucą Cię z jakiejś skały

Gość kakaka...
no i dobrze,na razie jestem mloda i nie mam pracy bo wszedzie pelno emerytow

Gość ..NATALA..
Z dniem 01.01.2011r.emeryci maja do wyboru albo praca , lub emerytura. Na pewno każdy z nich wybierze emeryturę i bardzo dobrze.

Gość asfg
bo młody człowiek nie ma pracy i tak naprawde prosi boga zeby jej nie znależc.A emeryt to człowiek szanuje prace i sie garnie do niej

Gość kakaka...
A weszla ta ustawa? Jasne garnie sie i szanuje... huj prawda,jest pazerny i na starosc chce sie nachapac

Gość parappapa
nie widzę w tym nic złego jeśli praca jest na przykład na pół etatu za najniższą krajową :) Ty pewnie nie wzięłabyś tej pracy a emeryt owszem i bardzo dobrze :) jak młodzi wybrzydzają to emerytom się dostaje tyle, że emeryta ma już emeryturę a Ty nie, a trzeba sobie na nią wypracować- to bili, prawda? :)

Gość hehehhee
nie wiem skad jestes bo ja ze slaska i tutaj jest tak ze emeryci to maja kolo 45 - 50 lat i nie dosc ze emerytury kolo 2500-3000 tys to sie jeszcze do pracy pchaja niezle nie?? a tylko w kolko pieprza jak im zle i ze malo kasy.

Gość carolla...............
ten kto chce to znajdzie prace i nie musi być wcale emerytem.Ciekawe czy młodzi chcieli by pracę którą wykonuja emeryci.

Gość ..NATALA..
Tak weszła ta uchwała.

Gość kakaka...
Jak sobie zapracowac jak nie ma pracy.A emeryta przyjmuja chetnie bo nie musza skladek placic

Gość wącham damskie majtki.
myslimy ze są seksowni

Gość kakaka...
Do hehehe tez jestem ze slaska :) i widze co sie dzieje.Do carolla,nie pieprz bzdur,wczesniej pracowalam w firmie gdzie np na portiernie brali tylko emerytow,trep sie nic nie narobil bo tylko w kamery sie gapil i kawe pil caly dzien a zarabial 1700zl

Gość ano tak jest i tez
gowno prawda zedna uchwala nie weszla ... jestatka jak bylo, emeryci moga pracowac za jakas ta mala stawke. w efekcie jest tak ze pracuja za ta stawke, a dodatkowo na lewo pracodawcy placa im wiecej :)

Gość telemelecośtam
Natala, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Żeby nadal brać emeryturę, to do listopada 2011 należy rozwiązać umowę o pracę i po 1 dniu nie pracowania można znowu nową umowę podpisać, nawet z tym samym pracodawcą i na tych samych warunkach. :D A poza tym żaden szanujący się emeryt nie będzie pracował za głupie 1000zł. Bez przesady, szkoda zdrowia.

Gość mom ojciec jest emerytem
i pracuje. Nie życzę Ci abyś całe życie zapierdalała i nie było cię stać z emerytury aby utrzymać dom, rachunki itp, zapłacić lekarzom ich łapówy aby na badanie nie czekać rok, leki...Dzięki Bogu taty serce jeszcze mu pozwala pracować.

mój tata pracuje za minimalną płacę

Gość kakaka...
a zyczysz mlodemu czlowiekowi zeby nie byloi go stac na oplacenie rachunkow? ja tobie w takim razie zycze,ale nie masz sie co martwic bo bedziesz wtedy u tatusia na garnuszku

Gość Yyatlea
''bo młody człowiek nie ma pracy i tak naprawde prosi boga zeby jej nie znależc'' -odpusc sobie tak zalosne teksty, podejscie do pracy nic wspolnego z wiekiem nie ma ja z jednej strony rozumiem ze neiktorzy emeryci maja malo co i lapia sie byle jakich prac zeby dorobic i nie powinno im sie bronic pracy a z drugiej sama jestem mloda i wiem ze ciezko znalezc prace wlasnie dlatego ze pracodawcy wola zatrudniac za mniejsze stawki czesto emerytow, to przykre jest ze mlodym czesto nie daje sie szansy,ale to nie ejst tylko wina emerytow ale po prostu gownianego podejscia pracodawcow ktorzy na wszytskim chca oszczedzic(oczywiscie nie mowimy tu o wszystkich ale mam wrazenie ze jednak sporej czesci) oraz kiepskiego systemu edukacji ktory trwa dlugo a nie daje doswiadczenia....to naprawde jest przykre, jak konczysz studia i szukasz pracy i wszedzie wymagaja 2-3lat doswiadczenia...9mowie o pracy w zawodzie a nie o wykladaniu towaru na polki w sklepie..) kurcze no ja wiem ze kilak miesiecy praktyk to nie to samo ale jednak cos sie po nich umie :(

ja u tatusia a garnuszku nie jestem już kilka lat. Jak ktos ma głowę na karku i CHCE pracować a nie siedzieć na dupie za biurkiem bo ma studia to sobie poradzi.

Gość młodzi i durni
gdyby emeryt miał godną emeryture to by wolał na wycieczki jeżdzić albo wnuki pilnować a nie pracować,a młodzi zamiast narzekać zawalczcie o swoje wyjdzcie na ulice tak jak kiedyś dzisiejsi emeryci

Gość Yyatlea
''ja u tatusia a garnuszku nie jestem już kilka lat. Jak ktos ma głowę na karku i CHCE pracować a nie siedzieć na dupie za biurkiem bo ma studia to sobie poradzi.'' wiesz jezeli ktos skonczyl ksiegowosc to jednak niekoniecznie ma ochote pracowac w sklepie(gdzie i tak czesto biora studetow za grosze a potem wymieniaja'' ja bym powiedziala ze nasz kraj jednak jest ''specyficzny'' pod pewnymi wzgledami i jednym z nich jest rynek pracy, panstwo powinno cos z tym zrobic ale oczywiscie maja to gdzies

no dobrze, a gdzie jest powiedziane że po studiach gwarantowana jest od razu praca w zawodzie? wątpię że właśnie emeryci wam taką zabierają. Sama skończyłam studia i poszłam do byle jakiej pracy aby sie utrzymać, teraz pracuje w zawodzie.Ale nie wszystko dostaje się od razu. Głupotą jest moim zdaniem zwalać winę na emerytów w tym przypadku.Kto z nich nie musi, nie pracuje. A tekst że stary "trep" "jest pazerny i na starosc chce sie nachapac" jest po prostu żałosny i świadczy o autorze.

Gość kakaka...
Ty jestes babo zalosna,niby po studiach a wypowiadasz sie jak po podstawowce,jakos malo inteligentnie

Gość mój ojciec jest emerytem
A ty gówniaro pokaż swoim rodzicom jak wyrażasz się o starszych:o na pewno są z ciebie bardzo dumni.Nie dość że bez pracy to jeszcze zwala winę za swoją nieudolność na emerytów.