Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zona_Wikinga

Emigranci_laczmy sie

Polecane posty

Witajcie wiem wile topikow na ten temat chcialabym zebrac wszystkich ktorzy zyja zagranica by podzielili sie tym jak wam sie zyje i gdzie mieszkacie zaczne moze ja jestem z Norwegii

zapraszam dla chetnych mam nadzieje ze topik sie przyjmie podzielcie sie info jak i gdzie wam sie zyje , a moze cos was tam denerwuje?

Gość pudernica ze szczecina
Norwegia rowniez :)

Zyje sie spokojnie, bez wiekszych powodow do narzekan. No, moze zima moglaby byc krotsza.

Hej! Ja tez w UK, w Londynie. Wlasnie w tym miesiacu minely bite 4 lata jak tu mieszkam. Poza Polska w sumie od 8 lat. Wciaz jednak szukam swojego miejsca. Powolutku probuje sie stad wydostac do USA.

Jak mi sie tu zyje? Hmmm... Trudne pytanie. Sa dobre, jak i te zle strony. Na pewno dobrze powodzi mi sie finansowo. To znaczy, nie jakies tam bogactwo, ale powyzej przecietnej... Czuje komfort pod wzgledem wolnosci. Nikt tu nie patrzy jak chodze ubrana, gdzie wychodze, z kim. Robie co chce i jest okay. Mam syna lat 8, wiec szkola. Nie musze do szkoly mu kupywac zadnych wyprawek. Nic. Od poczatku nic nie musze mu kupywac do szkoly jak tylko uniformy. W Polsce to co roku rodzice wydaje tysiace zlotych na wyprawki/ksiazki/zeszyty, etc do szkoly. Ale... Czas szybciej leci. Przed chwila przylecialam, nie wiem gdzie ten czas ucieka. Ludzie sie starzeja, co widac, jest ekstremalnie drogo. Jest tak cholernie drogo tu, ze masakra! Pare dni temu zaplacilam rachunek za sam gaz za 3 ostatnie miesiace 240!!!!!!!! Drozeje jedzenie, wszystko po prostu. Nie wspominajac o oplatach. Przyjaznie nie sa trwale, ludzie nie maja czasu na nic, kazdy zabiegany, interesuje sie wlasnym zyciem i zyje wlasnym rytmem. Co jeszcze tutaj mi sie nie podoba, to, ze ten kraj nie ma zadnej kultury. Liczy sie pieniadz i seks. TYLKO. Oczywiscie multum narodow, co tez bywa meczace. Nikt nie dba o srodowisko. Ludzie zachowuja sie jak kretyni, nie czuje sie tu bezpieczna. Duzo moglabym wymieniac, to wszystko co napisalam, to i tak w wielkim skrocie. Ps. Jestem sama z dzieckiem i nie pobieram zadnych benefitow od panstwa oprocz zasilku rodzinnego. Jakos daje rade ze wszystkim.

mayor --> wez sobie dobry internet oplac kobieto, to jest wydatek okolo 17 funtow w miesiacu wraz z telefonem a bedziesz miala nieograniczona ilosc filmow za darmo. bede cie na to namawiala bo za tyle co ty przez ostatni rok wydalas na kino i dvd to bys samochod kupila ;)

ZDZ, ja mam mobile broadband i nie moge raczej zerwac kontraktu z nimi. :( Zreszta nie narzekam. Lubie kupywac dvd's. A filmy w kinie tez lubimy, szczegolnie Mickey, wiec nie chce odbierac mu tej przyjemnosci.

Witam Was :) Ja od 15 lat mieszkam w Japonii. Zdesperowana pozdrawiam

ja miedzy UK (4 lata) a USA (poki co poltorej roku), teskno mi za UK. Mayor:-D nie wyjezdzaj, tym bardziej ze ja wracam:-P

he he ja podobnie. Tzn jakos za Polska nie tesknie, moj maz wyslal aplikace na doktorat w Warszawie a ja...modle sie aby go nie dostal:-P chociaz bardzo chce wrocic do Europy ale nie mam pojecia jak sobie poradzilabym w PL po niby tylko 6 latach za granicami...bbbrrr!

Gość natalka8905
Witajcie. Ja w Uk od wrzesnia 201, takze niedlugo, przyjechalam na studia do Londynu i podoba mi się. Ogolnie pozyjemy, zobaczymy, mysle ze istnieje szansa ze za kilka lat Londyn mi sie znudzi i wyjadę gdzies indziej. Marzy mi sie USA:)

Gość kozibonk...
Webster-wez mnie do siebieeeeeeeeeee ;-) co ty tam w ogole robisz????? Pozdro dla wszystkich mieszkajacych w ''slonecznym '' Londynie 🌻

Gość kozibonk...
webster- a nie potrzebujecie jakiegos trainee?????? ;-)

no niestety nie potrzebujemy...tu juz koncza sie dobre kontrakty...to nie ten sam dubaj co 5 lat temu

Witajcie dziewczyny milo ze temacik sie powoli rozkrecil, mam nadzieje na wiecej wypowiedzi co do mnie Norwegia Plusy: bardzo bezpieczny tolerancyjny kraj, ludzie uprzejmi pomocni, dobre warunki zyciowe, widoki przepiekne, zarobki i praca tez super i jeszcze wiele by wymieniac Minusy: hmm jak do tej pory nie znalazlam a mieszkam tu juz dllllllllllllllllluuuuuuuuugi czas, no moze jeden jest cholernie drogo , ale przeliczajac na zarobki wcale tak nie jest, calosciowo to drogi kraj, ale oim zdaniem mieszkajac tutaj nie widze tak tego pozatym moge sobie tu naprawde spokojnie zyc na wysokim pozioomie i nie musze sie niczym martwic naprawde udalo sie i jestem zadowolona , ze wlasnie tutaj mnie przywialo hehe:)

Gość kahna kahna
Wlochy, od osmiu lat, pozdrawiam!

Prawie 3 lata, ok 80km od Oslo. Buskerud fylke. A Ty? :) I tez ciezko znalezc mi minusy :)