Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dizellos

studia za granica

Polecane posty

Witam wszystkich uzytkownikow(czy moze lepiej uzytkowniczki) forum Nie wiem czy pisze w dobrym temacie ale mysle ze tak.Otoz studiuje na AWF Katowice fizjoterapuie,ale jakos mi ten kierunek nie odpowiada(mysle ze ciezko bedzie po nim z praca ) wiec pomyslalem ze znajac jezyk niemiecki na poziomie C1 moglbym studiowac jakis kierunek w Niemczech-najlepiej co s w kierunku medycyny lub jakis pokrewny.I teraz do uzytkownikow mam pytanie nie wiecie cos musialbym zrobic aby sie na ta medycyne lub jakis inny kierunek paramedyczny dostac?Jak duze sa wymagania na najgorszy kierunek medyczny w Niemczech co biora pod uwage i jakia mniej wiecej musialbym miec srednia zeby sie dostac?Najlepsiej jakby odezwal sie ktos kto studiuje medycyne w niemczech i dalby mi na siebie namiar Z gory dzieki za odpowiedzi

Gość Małoszka
Ja nie studiuję za granicą, a mogłam i rpzez to mam ogromny żal do siebie, że tu zostałam... Whatever. Jeśli masz szansę na studia w Niemczech- jedź w ciemno. Tam malo kto idzie na studia, więc sam fakt, że je kończysz ustawia się na wyższych szczeblach. a jak medyczne, to już w ogóle. Pacuję co roku w klinice na wakacjach i widziałam nieraz jak traktowani są praktykanci z medycznych- masakra!!! W pozytywnym znaczneiu.

No chcialbym sprobowac tylko potrzebuje jakiegos kontaktu do kogos kto studiuje odnosnie moich szans bo nie ma sensu tlumaczyc wszystkich swiadectw ukonczenia szkoly paszportu czy dowodu zaplacenie za to wszystko kolo 300 zlotych jak mi powiedza z takimi ocenami to pan o medycynie moze pomarzyc...

Gość stara przemądrzała
znajdź sobie w necie uczelnie medyczne i wszelkie interesujące cię w Niemczech. Potem, korzystając ze swojej znajomości języka, wyślij do nich maile z zapytaniem o możliwość studiowania, warunki przyjęcia, potrzebne dokumenty itp. Odpowiadają raczej chętnie (wiem, bo moja córka robi doktorat w Getyndze).

witam i tez w tej getyndze skonczyla akademie medyczna? Jesli moglabys mi cos wiecej powiedziec o jej ocenach na swiadectwie maturalnym czy zdanej maturze to by mi pomoglo;)

Gość stara przemądrzała
Niewiele pomogę, bo córka studia (prawo) kończyła w Polsce. No i nie będę się publicznie przechwalać jej wysokimi ocenami (generalnie wszystko powyżej 80 %, tylko historia rozszerzona 68, czy coś koło tego) Ale szczerze doradzam bezpośredni kontakt mailowy z uczelniami. Tym bardziej,że na ich stronach znajdziesz już na pewno niektóre potrzebne informacje.