Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak tylko z ciekawosci

Jak to mozliwe by kobieta przez dziewiec miesiecy nie zorietowala sie

Polecane posty

ze jest w ciazy. Slyszalam wiele historji o dziewczynach ktore trafily do szpitala z ostrym bolem brzucha lub plecow podejzeniem koli nerkowej itp. I urodzily dziecko. Teraz sama jestem w ciazy i poprostu nie moge w to uwierzyc, ze kobieta nie wie ze jest w ciazy. Czy ktoras z was spotkala sie z taka sytuacja?

Gość vngzf
u niektorych prawie nie widac ze sa w ciazy i mysla po prostu ze przytyly

oglądałam kiedyś program o kobietach, które nie wiedziały że są w ciąży - dla mnie to nie do uwierzenia :) były normalnej budowy ciała, bez nadwagi, dzieci też nie rodziły jakichś malutkich - i się nie domyśliły. ja jestem w 25 tygodniu, brzuch mam spory, piersi powiększone, synek kopie aż miło - na prawdę nie wiem, jak to można przegapić :)

Gość ale jakie to były kobiety
Nie zorientować może sie kobieta która ma tyle lat ze wydaje jej sie że ma menopauze. Ich ciało wtedy tez sie zmienia, kopniaki moze pomylic z ruchami jelit, brak miesiaczki to oczywiscie menopauza. Takie młodsze to raczej zawsze wiedza,.

Gość nie wiem jak to mozliwe
ale nie wydaje mi sie ze kobieta ktora nie zorientuje sie az do porodu ze jest w ciazy to musi byc jakas glupia . Rozumiem ze mozna nie zorientować sie np. do 5 mc - dopoki malec nie zacznie kopac ale pozniej ................. brak slow a najbradziej mi sie chce smiac jak widze wypowiedzi jakis matek ktorych corki byly w ciazy a one do konca nie zauwazyly ze sa w ciazy ( mieszkajac razem)

Dokladnie mozna miec plamienie podobne do okresu przez cala ciaze mozesz mysles ze przytylas ale co z ruchami dziecka jak 28-32 tygodniu caly brzuch Ci podskakuje od kopniakow.

to że nie zauważyły ciąży córki to normalne. Ja tez mieszkam z rodzicami i przechodząc po domu bez problemu mogłabym ciąże ukryc. Wystarczy ubrać sie w luźniejsze ciuchy i pokazywac rodzicom te 2,3 razy dziennie gdy np sie leży i brzucha nie widac.

Normalnie.... może myśla ze to ruchy jelit. Jeśli nie wiesz ze jestes w ciązy i w ogóle tego nie podejrzewasz to nawet na mysl ci nie przyjdzie ze to kopniak.

w tym programie to były młode dziewczyny, do menopauzy im jeszcze daleko. a co do ukrycia ciąży - faktycznie niektóre kobiety mają piłki (jak ja! :) ) a u niektórych to spod swetra nic nie widać. o, ale tak to można otoczenie oszukiwać - ale żeby samej nie wiedzieć, to niezwykłe :)

Gość tylko ze to nie jest jeden
kopniak raz na dzien ale po kilkanascie kopniakow- bylam 2 razy w ciazy i na 100 % nie mozna pomylic z ruchami jelit zwalszcza pod koniec ciazy - kopniaki sa mocne i czuc jak raczka czy nozka zapiera sie - mozna wyczuc reka - brzuch zmienia ksztalt jak dziecko kopie

otóż to :) u mnie jeszcze do końca ciąży sporo czasu, ale synek czasami jak przywali, to gdyby to miały być jelita, to chyba by popękały ;)

Gość Zgrzyt zamka
Moja znajoma zorientowała się w 7 miesiącu i o ile oglądałam program o kobietach, które orientowały się dopiero rodząc i wierzyła w takie akcje to raczej ciężej uwierzyć w taką akcję jeśli dotyczy kogoś kogo się zna. Nie wiem jak to się dzieje, ale jak widać zdarza się....

Gość Zgrzyt zamka
Z tymi ruchami to różnie bywa.... Można wiedzieć, że się jest w ciąży a nie czuć ruchów za bardzo bo dziecko ułożone jest przodem do naszych pleców- wtedy ruchy nie są tak odczuwalne i to akurat potwierdzone u ginekologa.

Ja slyszalam o 27 latce ktora trafila do szpitala z kolka nerkowa a wyszla zdzieckiem. Podobno na tej porodowce po 5 latach dalej sie smieja jak przychodzi dziewczyna z silnymi bolami do porodu ze to kolka nerkowa. Ja po prostu nie wierze ze lasce nie przyszlo na mysl ze moze byc w ciazy.

Gość dokladnie jak mozna
pomylic kopniaki dziecka z ruchami jelit?to niedorzeczne

Gość bo to jest rodzaj zaburzenia
tzw " zaprzeczenie ciazy" poczytajcie torche psychologicznych ksiazek to ebdizecie wiedziec

Gość karakaana
mi to się zdaje że idzie nie zauważyć. Jak ktoś się mnie pyta jak odczuwa się ruchy to zawsze mówię że jak jelita tylko trochę mocniej. jeśli dziecko jest jeszcze tak ułożone że mało ruchów się odczuwa to faktycznie idzie nie zauważyć, a brzucha niekoniecznie musi być widać.

no to jeszcze jedno powiem inaczej wyglada brzuch ciazowy ( jest twardy ) a inaczej brzuch grubej osoby ( brzuch jest miekki , ma faldy , oponki ) naprawde jest roznica

Gość marcówka 1122
ja do 6 miesiąca nie miałam zadnych oznak ciąży oczywiście wiedziałam op początku bo dzidzia była planowana ale nie tyłam super się czułam. no w 7 miesiącu zaczełam na wadze przybierać a poza tym tak mnie kopie że brzuch mi aż faluje:-) no ale są różne przypadki

Gość karakaana
"tylko ze to nie jest jeden" chyba w ciąży nie byłaś:) brzuch twardy oznacza skurcz bądź napiętą macicę. Normalny brzuch ciążowy jest miękki.Ja do 6/7 miesiąca nie miałam objawów ani brzuszka

Gość defrtgyuiolp
Dla mnie też to jest dziwne. Ja mam nadwagę, ogolnie jestem pulchna ale bylo widać ze jestem w 8-9 miesiącu ciąży a nie ze mi nagle brzuch urósł :O I przecież ruchy dziecka nie da się pomylić z niczym innym !!!! Nie kumam tego

nie mowie o twardym brzuchu jak kamien ! brzuch ciazawy jest twardszy ,niz u grubego czloweika. bylam 2 razy w ciazy i tez wiem co to jest twardnienie brzucha bo to przezylam . ale gdy nie ma skurczow to brzuch tez jest bardziej napiety , ma w ogole inny wyglad niz brzuch grubego czlowieka jak kobieta w ciazy usiadzie to nie robi jej sie oponki czy oponka tylko brzuch wystaje

mam bardzo otyłą koleżankę, ciąży nie było po niej wcale widać, wyglądała jak zawsze do samego porodu, ruchów dziecka nie czuła bardzo długo, lekarz kazał jej leżeć i wyczkiwać na ruchy, a jak nie będzie ich czuła, to do szpitala, jak się w siebie wsłuchiwala, to czuła wkońcu;myślę, że gdyby nie planowała dziecka i miewała krwawienia, to nie zorientowałaby się, tym bardziej, że nie miała mdłości, wymiotów, piersi się jej nie zmieniły a ten program, o którym piszecie, to pewnie ciąża z zaskoczenia, leci na TLC i te wszystkie kobiety, które tam pokazują mają nadwagę ;)