Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vghgfhjyjytyyuj

pytanie pilne, pomozcie

Polecane posty

Gość vghgfhjyjytyyuj
dobrze ale czy moge juz jutro zrobic ten test??

Organizm wiedział swoje i tyle. Jak ma być ciąża, to i tak będzie, z gumką, spiralą, tabletkami naraz :D Mnie po prostu poraża brak podstawowej wiedzy na temat stosowania antykoncepcji.

Gość marylineeeee
ja biore kontracept i na ulotce mam tak: "Pominieta tabletka w 3 tygodniu: 1. nalezy pominieta tabletke przyjac tak szybko jak mozliwe. (...) Po przyjeciu ostatniej tabletki z biezacego blistra nalezy rozpoczac natychmiast kolejny blister. 2. Mozna takze przerwac przyjmowanie tabletek z obecnego blistra. Nalezy zrobic przerwe na okres 7 dni (wlacznie z dniami pominiecia tabletek), a nastepnie rozpoczac przyjmowanie tabletek z nowego blistra. Jesli pacjentka chce rozpoczac stosowanie tabletek z nowego blistra w wyznaczonym dniu nalezy zrobic przerwe krotsza niz 7 dni. Jesli wybierze sie jedno z opisanych zalecen nie ma potrzeby stosowania zadnych dodatkowych metod antykoncepcyjnych." czyli wyglada na to ze mozna, jesli przerwiesz w 3 tygodniu.

Gość czipsy z biedronieki nie wie
no i tlumaczac ze robilam jak lekarz kazal i ulotka na pamiec dalej bedzie zarzucane ze nie wiedzialam jak obchodzic sie z antykoncepcja.. ehh :D

Rob test, ale polecam ci badanie z krwi w laboratorium, nie będzie żadnych wątpliwości. Po co mieszać z braniem i odstawianiem? Bierzesz 21 tabletek i albo kontynuujesz po tygodniu albo nie zaczynasz następnego opakowania. XiloX - racja, zapomniałam :D

czipsy z Biedronki nie wie ----> nie tobie to tłumaczę :) Kolejna kwestia, której nie pojmuję: po co wkręcać sobie "objawy", przekonanie o ciąży, dopatrywać się wszelkich oznak zapłodnienia? No a twój przykład utwierdza dziewczęta, że przy pigułkach NA PEWNO się wpada. NA PEWNO! I to częściej, niż przewiduje błąd statystyczny ;)

Gość pigulki mozesz odstawic
blad przy przyjmowaniu pigul, pominiecie pigulki, wymioty, biegunki, problemy z wchlanianiem - to sa powody zajscia w ciaze podczas brania pigul. No, chyba ze ktos lyka mini pigulke, ta nie zatrzymuje owulacji. Choc ma tez dzialanie antykoncepcyjne (zmienia sluz w bariera dla plemnikow). Ale doroslym kobietom sie takich nie zapisuje. Test wykonuje sie w dniu spodziewanego krwawienia, choc teraz sa juz i takie, ktore ewentualna ciaze wykryja wczesniej. Zapytaj w aptece. Choc uwazam, ze to tylko i wylacznie Twoje nerwy :)

Gość czipsy z biedronieki nie wie
nie na pewno tylko ze jest ten 0,01 % czais?:S

Gość vghgfhjyjytyyuj
no a jesli przerwe to opakowanie na tydzien to czy jesli wystapi krwawienie to to bedzie objaw ze nie jestem w ciazy???

Gość vghgfhjyjytyyuj
chmm...dodam ze wczoraj mialam wysoka goraczke, od kilku dni kaszle i mam katar..podleczylam sie lekami i teraz mam juz. No ale nigdy przy przeziebieniu nie ciagnelo mnie na wymioty ani nie bolaly piersi. POZATYM CORKA CHORUJE TEZ OD TYGODNIA I CHYBA OD NIEJ COS PODLAPALAM.

Gość vghgfhjyjytyyuj
37,4

behehe, czaję, czego mam nie rozumieć? :D Chodzi mi o to, że nastolatki naczytają się historii takich, jak twoja i zamiast podejść racjonalnie do sprawy, to nie śpią później po nocach, bo "teraz to na pewno jestem w ciąży!" "czy jesli wystapi krwawienie to to bedzie objaw ze nie jestem w ciazy???" Przy braniu tabsów nie ma fizjologicznego okresu, bo nie dochodzi do owulacji.

kolejna idiotka,a moze to ty pod róznymi pseudonimami zakładasz te wszystkie topiki z pytaniem ;czy moge byc w ciaży gdy nie doszło do wytrysku itp.

ech..... Dziewczyno! Plamienie w tygodniu przerwy podczas brania pigul NIE JEST klasyczna mesiaczka! Aby taka nastapila, najpierw musi byc owulacja. W macicy narasta nablonek przygotowujac sie do zagniezdzenia zarodka. Kiedy do zaplodnienia nie dochodzi macica sie zluszcza i obficie krwawisz. Podczas lykania pigul owulacja zostaje zatrzymana hormonalnie. Nie ma ZADNEGO jajeczka, jesli przyjmujesz piguly regularnie, nie wymiotujesz, nie masz biegunki (czyli hormony w calosci sie wchlonely). Krwawienie z odstawienia to tylko reakcja na przerwe w przyjmowaniu hormonow. Dlatego to duzo slabsze krwawienie, niz naturalna miesiaczka. Bo macica sie nie zluszcza. Jezeli masz watpliwosci, czy bierzesz hormony prawidlowo i czy owulacja na pewno zostala zatrzymana, idz do ginekologa i popros o badanie - usg dopochwowe. Raz, ze powinno sie w ten sposob kontrolowac jajniki co kilka lat, a dwa - zobaczysz na ekranie DOWOD na dzialanie antykoncepcyjne Twoich pigul. Wokol jajnikow nie bedzie zadnego pecherzyka, zadnego tworzacego sie jajeczka :)

Gość vghgfhjyjytyyuj
NO ALE NIKT MI KONKRETNIE NIE ODPOWIEDZIAL NA PYTANIE: CZY JEST MOZLIWOSC ZE JESTEM W CIAZY??PRZY REGULARNYM STOSOWANIU, BEZ WYMIOTOW I WOGOLE. SORRY ZA CAPS LOCKA

przeciez caly czas Ci mowimy, ze nie...

Gość zapominalsk
zapomniałam wziąść w 3 tygodniu 1 tabletke w drugi dzień przyjełam 2 ale dzień wcześniej jak nie brałam tabletki spałam zmężczyzną czy moge być w ciąży.