Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lg785433

nie wiem jaki blad popelnilam jezeli chodzi o psa! pomocy!

Polecane posty

Gość lg785433

strasznie to przezywam, musialam uspic psa 2 lata temu i wiem ze w polowie jest moja wina Pies mial bardzo silny charakter( beagle),zostal rozpieszczony-przyznaje. Zaczal sie agresywnie zachowywac. Z 2 strony wszyscy moi znajomi ktorzy maja psy, nigdy nie zostali ugryzienimimo ze tez na wiele rzeczy im pozwalali. Na poczatku sadzilam ze gryzie bo przejal nad nami kontrole ale w pewnym momencie zaczal sie rzucac na ludzi znienacka! Np moja kolezanka go glaskala,pies radosnie machal ogonem i nagle sie na nia rzucal i gryzl do krwi! W nocy mial dziwne drgawki, 4 weterynarzy powiedzialo mi ze to mogla byc padaczka-stad te ataki. Dwoch weterynarzy ( znali psa od malego0 stwierdzilo, ze pies bardzo sie zmienil, mial jakis dziwny wzrok i spuszczony leb.

Gość lg785433
pies byl szczepiony na wszystkie choroby co roku, bardzo zadbany znam 3 osoby co maja beagle i te psy sa jak aniolki...jeden ciagle przebywa z dziecmi i zaden dorosly go nie wychowal,totalnie rozpieszczony ale nigdy nikogo nie ugryzl ps moj pies nie mial rodowodu

Gość jak nie miał rodowodu
to po 1) nie byl to zaden beagle tylko pies w typie rasy.2) NIE MA PSÓW RASOWYCH BEZ RODOWODU.Rasowy=rodowodowy

Gość kokololo32
popelnilas blad w wychowaniu od samego poczatku kazdy prawie pies chce dominowac i to jest naturalna rzecz psa trzeba madrze poskromic od samego poczatku znam sie na psach pomagam rowniez tym bezdomnym jesli mialas problemy z psem natury psychicznej powinnas udac sie z nim do psiego psychologa a ty go uspilas? nawet jesli lekarze znali go od malego to nie znali go w takim stopniu jak ty zamiast ratowac psa i mu pomoc ty go uspilas???? brak slow ... wiesz juz wiecej nie kupuj sobie psa chyba ze takiego pluszowego :/

Gość lg785433
ok zgadzam sie, nie mozna nazwac go beaglem bo nie mial rodowodu, byl natomiast kropka w kropke

Gość lg785433
nie chcialam go usypiac, do tej pory sie z tym mecze po 2 pies rzucal sie bez powodu, juz nawet nie na tle dominacji

Gość do kokololo32
do kokololo32 nie masz racji, ja mam w rodzinie wetrynarza i zdarzaja sie przypadki chorob psychicznych ,drgawki tez moga wynikac z padaczki 99% to wina nas ale ten 1 % nie

Gość kokololo32
jak go nie wychowalas to sie rzucal :/ wiesz co bardzo dobrze ze masz wyrzuty sumiania mam nadzieje ze dlugo beda cie meczyly tacy ludzie jak ty powinni trzymac sie z daleka od zwierzat ide stad bo zaraz napisze cos niecenzuralnego

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
taa lepiej zeby ja zazarl domu w czasie snu

Gość do kokololo32
ale ty jestes durna Agresja może mieć tak naprawdę wiele przyczyn. Są to np. niedostateczne warunki wychowania i socjalizacja (co w tym wypadku chyba możemy wykluczyć), ból lub świadomość zagrożenia, warunki życia, niewyjaśniony podział ról w relacji człowiek-pies, brak poczucia pewności i orientacji, które człowiek zapewnia psu. Ale także i schorzenia takie jak guzy mózgu, epilepsja, zatrucia i demencja mogą prowadzić do zmian zachowania psa, w tym również do agresji. doucz sie

kokololo32 Nie przesadzaj i nie wyrzucaj autorce, że nie powinna usypiać psa, bo i tak ma wyrzuty sumienia. Autorko Ja też musiałam uśpić pieska kundelka ze starości bo nie miałam kasę na leczenie :( Leczenie było drogie a mój piesek był już jak stary dziadek i uśpiłam go, też nieraz miałam wyrzuty sumienia ale się pocieszam, że przez tyle lat miał dobrze u mnie i był szczęśliwym psem i Ty też pomyśl sobie, że chociaz szczęsliwie przeżył te lata u Ciebie. A może był chory i stąd jego zachowanie i i tak trzeba go było uśpić bo miał ciężką chorobe.

Gość looo9393
Tak błąd niby po Twojej stronie bo kupiłaś psa nie znając jego charakteru -ta rasa wygląda miło i niewinnie ale to jest pies myśliwski! A co za tym idzie o silnym, niezależnym charakterze, którego trzeba prowadzić mądrze. Powiem Ci, ze mam spaniela i również jest rozpuszczona przez moich rodziców (mnie słucha:) na maxa, jest niby milutka jak pluszak ale jak np. któreś z rodziców chce ją zepchnąć z łóżka to gryzie:D To też własnie taki diabeł w aniaskiej skórce:) A jeśli chodzi o Twojego to jeśli miał padaczke (jest to choroba, często u tej rasy występująca) to możliwe, że przez to miał spaczony charakter... Zostaje tylko nie popełaniać takich błędów w przyszłości. Kupując rasowca(z rodowodem) najpierw dowiedzieć o wymaganiach, plusach i minusach danej rasy. A od brania psa bez rodowodu to juz chyba lepiej wziąść ze schroniska psa już odchowanego, o którym dowiemy się jaki jest jego usposobienie od opiekunów.

Gość looo9393
eeech sorry za literówki.. No i nie łam się- zawsze lepiej uśpić niż oddać komuś kto i tak sobie z psem nie da rady... A jeśli nie masz twardego charakteru to polecam Golden retrivery albo labladory- kilku moich znajomych ma i nigdy w zyciu nie widziałam psów o takich wielkich sercach i cierpliwości:)