Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jcok43l

Okradla mnie - co robic

Polecane posty

Gość jcok43l

Sluchajcie, co mam robic, okradla mnie krawcowa. Szczegolnie prosze o rade policjantow czy osoby zwiazne z prawem. Zostawilam jej material i kase za uszycie, poporsilam o pokwitowanie - napisala mi "koszula 40zl". Przez ponad 2 tyg - prawie 3 nie uszyla mi nic (miala to zrobic w kilka dni), wiec zazadalam zwrotu. Material dostalam, kase nie, babka zaczela wrzeszczec, ze zawsze jak ktos zaplaci, dopisuje ZAPLACONE. Prosilam zeby sie zastanowila i sobie przypomniala, zaczela mnie wyzywac. Kase dalam na 100%, ona nie ma swiadkow ani ja. Co byscie zrobili na moim miejscu. Poszli na policje - ani ona ani ja nic nie mozemy udowodnic, moze rzeczywiscie zazwyczaj pisze zaplacone. Ale kase wziela! Z drugiej strony gdy zabralam material nie oddalam jej potwierdzenia - moge isc sie domagac oddania materialu,przeciez mam paragon. Chyba zawsze jak oddaje szycie, bierze potwierdzenie, skoro nigdy nie zapomina dopisac zaplacone? Nie wiem tylko czy to cos da i czy umiem tak klamac (klamac, zeby w koncu wyjsc na swoje - czy jesli ktos ci cos ukradnie, moralne jest odkrasc to z powrotem?) Kurde, 40zl to dla mnie duuuzo kasy, tak sie cieszylam ze bede miala ciuch, a tu dlugie oczekiwanie i jeszcze kasy nie oddala :o

Gość jcok43l
chciałam jej nawet zrobić minetkę za te 2 stówy bo jestem less

Gość ona 141567
no to raczej straciłas/łeś ta kase bo nie możesz isc na policje i skarżyc kogos bez dowodów jeszcze ona cie oskarży o to ze jej psujesz dobre imie i każde ci odszkodowanie placić;p No przykre ale nie masz dowodów...

Gość jcok43l
Czyli co, mam tak podarowac jej te ukradzione mi 40zl?! Nic nie moge zrobic?! Mam pokwitowanie.

Gość oczywiście że możesz skarżyć
zawarłyście umowę i ona się nie wywiązała. Jesteś pewna, że nie masz dowodów? A np. inne klientki, które mogą potwierdzić, że jednak nie zawsze było napisane "zapłacone"?

Gość jcok43l
Pierwszy raz u niej bylam, nie znam innych jej klientek :(

Gość jcok43l
up

Gość kkiiikkkkaaa
Ja bym pewnie poszła na policję, ale ja to jestem pieniaczka i o wszystko się wykłócam. Może idź do baby i na początek ją tą policją postrasz?

Gość jcok43l
TAAA, jak ja postrasze to powie swoje, ze nie jest napisane ze zaplacone

Gość oczywiście że możesz skarżyć
Idż na tę policję - jak nie odzyskasz swoich 40 zł to na pewno ich nie stracisz drugi raz: skąd wiesz, czy ona nie była już podejrzana o coś podobnego? Może inna klientka się na nią już skarżyła? Może np. ta krawcowa z kimś rozmawiała o tym?

Gość jcok43l
Boje sie ze policja nic nie zrobi bez dobrych dowodow :(

Gość jcok43l
Mam taki swistek z napisem dowod sprzedazy / paragon na gorze... a na dole napisane "uszycie koszuli 40zl"

Gość jcok43l
Tyle ze ona twierdzi ze zawsze daje takie cos, a jak ktos zaplaci dopisuje ZAPLACONE :o dla mnie tez to byl dowod

Gość jcok43l
Jak mam to zrobic?

Gość jcok43l
up

Gość FEFERTERTERT
O 40 ZŁ TO POLICJA NIE BEDZIE SOBIE ZAWRACAC DUPY ZA PRZEPROSZENIEM

Gość jcok43l
to jest oszustwo a wiec przestepstwo

Gość jcok43l
UP