Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asienkaaaaa84

co się dzieje z moja corkaaaaaaa...........???!!

Polecane posty

Gość asienkaaaaa84

mam 8 tyg. córkę, odkąd się urodziła aż do przedwczoraj byla niemowlakiem bezproblemowym tzn jadła( butla), spała po 4 godzinki, budzila sie jak w zegarku, pieknie zasypiala w lozeczku, nie trzeba bylo jej wogole nosic na rekach. Wogole!!!!! nie plakala. Od przedwczoraj drze się non stop, nie chce spać w lozeczku, na rekach tylko sie uspokaja i to nie zawsze. Smoczek mietoli nerwowo jak jej wypadnie to straszny ryk i raczkami nerowowo rusza kolo buzki. Za dnia pospi moze 2 godzinki lacznie i to wszystko. Caly czas marudzi i placze. Temperatura mierzona kilka razy dziennie ok, posprawdzalam konczyny czy nic nie zwichniete.. tez ok, nie kaszle, kataru nie ma, nie goraczkuje. Kolek nie ma, stolce ladne regularne. Do lichaaaa to skad ta nerwowowsc i placz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość asienkaaaaa84
??? moze ktos doradzi na co mam zwrocic uwage.. bo juz od zmyslow odchodze

Gość a psik
może zapalenie ucha

Gość asienkaaaaa84
a jak to sprawdzic?? czy tylko pediatra jest w stanie to zdiagnozowac

Gość a psik
no raczej tylko lekarz idź do pediatry to się dowiesz

Gość asienkaaaaa84
tydzien temu bylam na szczepieniu, moze to co z tym zwiazane ranyyy...

Gość asienkaaaaa84
nikt sie nie wypowie???

Gość aga 1981
moze kolka się zaczyna

Gość magdalllennnnaaaaaaaaaaaaaaa12
moze zaczela zabkowac? idz z nia do lekarza najlepiej

Gość aga 1981
mojej kolezanki małej jak miała 3 miesiace wyszły 2 zęby moze tez ją dziąsełka bolą

kolka raczej w tym wieku sie konczy

Gość barbara1984
idz z niajutro do lekarza:)niech ja przebada!!!moze faktycznie zabki alo jakis wirus sie zaczyna teraz w powietrzu duzo tego

Gość asienkaaaaa84
kolki to na pewno nie są

Gość asienkaaaaa84
ząbki na poczatku 3 miesiaca??? hmmm, moze to ucho.... Oczywiscie jutro pojde do lekarza na pewno

Gość mysle ze to..l,l
ząbki na pewno nieraz dzieci szybko zaczynają ząbkowac j ja urodziłam córeczke to w szpitalu urodziło sie dziecko z jednym zabkiem a moze faktycznie ucho ale to raczej goraczka i takie pocieranie raczka albo główka o ucho ,

mojemu synowi pierwsze zabki wyszly jak mial 3.5 mies! a zabkowanie moze sie zaczac duzo wczesniej, czasem to trwa i trwa zanim cos sie pokarze

a z reszta ja ponoc tez mialam 3 miesiace, kiedy wyszledl mi zabek. Mama nawet nie zauwazyla, bo sie nie spodziewala tak wczesnie. Dopiero jakas kolezanka jej zwrocila uwage ;)

Gość potrzebująca magnezu
Raczej to żadne z zapaleń - zapalenie czegokolwiek objawia się zazwyczaj temperaturą, a przy zapaleniu ucha dziecko dotyka rączką buzi od strony ucha. Na moje oko to może być kolka - kolki występują do skończonego 3 miesiąca, tym bardziej jak mówisz, że uspokaja się na rękach - leży na rękach na pleckach czy na brzuszku? (jak na brzuszku to automatycznie się on masuje i dlatego kolka przechodzi). Nasz pediatra zawsze powtarza, że ja nie wiadomo o co chodzi to najlepiej podać najmniejszą dawkę paracetamolu w czopku i patrzeć na reakcję - jak się uspokoi to znaczy, że coś ją bolało.

Gość roladinia
mi się wydaje ze ząbkuje

Gość ysmena
wpisz sobie w google "skoki rozwojowe" i wszystko Ci sie rozjaśni, przestań sie martwić, wszystko jest ok, a w wolnej chwili zerknij na www.pogrosiku.eu tam sie odprężysz i kupisz cos na Walentynki

A skąd wiesz że to nie kolka? Wiek pasujący do kolki... Albo właśnie skok rozwojowy. Albo coś jej nie pasuje - może ma za zimno/za ciepło, za jasnp/za ciemno, za głośno, coś jej śmierdzi, coś przeszkadza albo coś boli (brzuch - może mocz jej zbadaj? może dziąsła)? Nie wiem, idź do lekarza to bediesz spokojna.

Gość mama aaaaaaa
no własnie skad wiesz ze to nie kolki? na jakiej podstawie to stwierdzasz? załoze sie ze to kolki byc moze jeszcze uszy idz koniecznie do lekarza

lepiej idź albo do dobrego pediatry albo laryngologa. Mój synek kilka dni po szczepieniu podobnie sie zachowywał- pojechalismy do szpitala bo byl weekend i okazało sie że to nie żadne powikłanie poszczepienne ale zapalenie ucha środkowego;/ przy dotyku nie bolało, synek nie łapal sie za uszko, tylko płakał, krzyczał, marudzil, wszytsko go złościło... Mało tego prawdopodobnie zapalenie rozwijalo sie długo- nawet ok m-ca a świadczyła o tym duża ilość żółtej wydzieliny w uszku- co ja brałam za norme;/

Gość asienkaaaaa84
kolki stwierdzam, ze raczej nie poniewaz sie nie prezy, brzuszek ma miekki, nie przykurcza nozek, ladnie sie wyproznia, stolec normalnej barwy i odpowiedniej konstystencji. Uszy delikatniee ponaciskalam podotykalam te okolice i zero rekacji... wydzieliny tez niema. Chyba to te skoki rozwojowe. Zaraz mam wizyte u pediatry wiec moze sie dowiem...dziekuje wszystkim za rady

hej, zadawalam ostatnio to samo pytanie, maly tydz temu zmienil sie (teraz idze mu 6 tydz, ma 1 mies i 1 tydz) to samo bylo co u ciebie. Maz nosil go w chuscie i smoka tylko ciągnął, to byl dramat, skonczylo sie wczoraj. podejrzewam ze to bylo spowodowane albo moim stresem - wypijal go z moim mlekiem, albo nie dojadal - od nd wioeczóe jest na szczucznym z przyczyn mojego zeba, albo mial skok rozwojowy, albo poprostu potrzebuje duzo czulosci i blikosci, trzeba go caly czas miec przy sobie, mama zeby miala i mowila bardzo spokojnie, cicho lub mowila malo. ale robila wszystko w spowolnionym tempie. maluch sie wyciszyl prawie w 100 %, ale jak kwili po jedzenieu to chce tylko przytulaka, ale nie na rekach, tylko siadam po turecku i go klade na kolanach i zaypia jak go miziam po policzku. potem odkladam do lozeczka. od jutra zaczne karmic cycem, zobaczymy co bedzie.

Gość by6cvvvb
to wszystko przez te pierdolone szczepionki

Gość z moją córką
do poprzedniczki - No tak, gdyby te pierdolone szczepionki to dzieci chorowałyby na różyczki, odry, kiły, tężce, pneumokoki, rotawirusy i inne badziewia, ale za to może by nie płakały i może by spały....