Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mlekodajka

Nowe mleko Nan Pro - jakieś opinie ?

Polecane posty

Gość Mlekodajka

Proszę o opinie na temat tego nowego Nan-a. Sprawdza się Wam, dzieci chcą pić, ?Czy lepsze inne mleka ?

Gość Mlekodajka
Mi się wydaje, że ma ono jakiś dziwny posmak. Dotąd mieliśmy Bebiko, które na moje jest lepsze w smaku i lepiej pachnie. Mały chyba chętniej je pije, lepiej mu smakuje.Ale po Bebiko mamy problemy z kupą i szukam mleka, które pozwoliłoby łatwiej robić kupkę.

Nany generalnie mają dosć dużo żelaza, wiec problemy z kupką mogą sie jeszcze zaostrzyc. zwórc na to uwagę. moze Bebilon albo jakies inne mleko z dodatkiem probiotyków na przykład? to ze Tobie mleko lepiej pachnie i smakuje to nic. dziecko nie ma porownania, nie ma wyrobionych kubkow smakowych i sie nei przejmuje takimi drobiazgami :)

Gość ja stosuje aptamil
wczesniej cow&gate

Gość Mlekodajka
Bebilon własnie odpada.Bylismy długo na bebilonie, ale ulepszyli jego recepturę teraz i małemu zaszkodziło to ulepszenie. I dlatego przeszliśmy na Bebiko.Jednak po Bebiko są gorsze kupy. Daliśmy mu teraz jeden dzień trochę Nanu i od razu na drugi dzień zrobił kupę bez problemu. Tyle że mam wrażenie że jakby mu coś nie pasuje w smaku w tym mleku.

Gość Nie uk-ejka
A prebiotyki są teraz ogólnie w każdym mleku, czy to Bebiko, czy Nan czy bebilon, tyle że takie mleka jak bebilon czy np. Nan active są jeszcze dodatkowo ulepszane dodatkowymi składnikami. Pytanie tylko co wybrać, by dziecko robiło ładne kupy.Na bebiko niby piszą, że ma prebiotyki, które mogą powodować luźniejsze kupy, takie jak przy karmieniu piersią, ale na mojego synka działa to mleko wręcz odwrotnie - ma za gęstą kupę i cieżko mu się ją robi.

moja córa była na nan 4 lata temu i sobie chwaliłam teraz syn ma 2 miesiące i jest na nan pro i też sobie chwalę faktycznie kupy nie mamy codziennie ale jak ktoś pisał to dlatego że jest sporo żelaza w tym mleku za to jak już kupka jest to idealna konsystencji plasteliny a nie jakaś woda jak np po bebiko którym córa się nie najadała a po bebilonie to zaparcia na maksa miała więc przy synu od razu nan i jest dobrze :) ładnie przybiera na wadze (urodził się 3840g a w niedziele miał 6020g), kupki ładne tyle że średnio co jakieś 30 godzin a nie codziennie :)

Gość Mlekodajka
U nas po Bebiko mamy też kupy jak plastelina, dziecko się najada, ładnie to mleko toleruje,tyle że ma problem z wyciśnięciem kupy. Nie zrobi tak do pieluchy. Trzeba go położyć z rozpiętą pieluchą, trzymac nogi do góry, albo wysadzać nad nocnikiem. Do pieluchy to zrobi po małym kleksiku ze 2-3 razy dziennie i nie może wycisnąć całości kupy.Teraz dostał to Nan i jakoś kupę bezproblemowo wycisnął.

Nie wydaje mi się, że inne rodzaje mleka dla niemowląt są jakieś lepsze niż Nan Pro. Generalnie uważam, że wszystkie są podobne i nie ma lepszych ani gorszych. Ja używałam kilku rodzajów i każde dobrze się przyjmowało i sprawdzało się. Nan Pro też jest w porządku i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.

Gość gość
Najlepsze mleko matki, po nim nie ma problemów z kupka

tak jak napisała poprzedniczka, najlepsze mleko od matki... musisz popróbować co będzie pasowało twojemu dziecki, mojej córci odpowiadało więc polecam, a tak po prawdzie spróbować nie zaszkodzi

takie mleka z reguły są ulepszane, ale starają się tak dobierać te składniki by dla wszystkich były najodpowiednieszje.. nie dowiesz się dopóki nie spróbujesz, a jak maluszek lubi pojeść to raz dwa się okaże

Gość Kamirel
Łatwo powiedzieć, że mleko matki jest najlepsze. Tylko że nie każda matka może karmić piersią. I właśnie dla takich mam jest mleko modyfikowane. Ja polecam Nan Pro, bo mój synek chętnie je zjada i nie ma żadnych problemów z kupą ani z kolkami. Generalnie wszystko jest dobrze.

Gość Kożuszka
My właśnie musimy przejść na "sztuczne mleko". Doświadczone koleżanki polecają mi właśnie Nan. mam nadzieję, że się nie zawiodę :)

Gość Aolinka
Nie zawiedziesz się! Ja polecam Nan Pro każdemu. wiadomo, że każde dziecko jest inne ale u mojego synka sprawdziło się tylko to mleko. To jedyne mleko, po którym nie miał kłopotów z wypróżnianiem i które jadł ze smakiem.

Gość Anna Ś
Ja i moje dziecko uwielbiamy to mleko. Dziecko przestało wiercić się w nocy. Polecamy wszystkim mamom.

Gość Aniaaaaaaaaaaaaa
Ja i moje dziecko uwielbiamy mleko NESTLE NAN OPTIPRO2. Dziecko przestało wiercić się w nocy, dobrze je toleruje, nie ma problemów z brzuszkiem. Polecamy wszystkim mamom.

Gość EwaEwa993
U nas po Nanie były zielonozolte kupki i czasami bóle brzucha. Kolki też ale niekoniecznie spowodowane mlekiem bo przyczyny mogą być inne. Przeszliśmy na Bebilon a tu rozwolnienie, przy każdym posiłku jasnozolta pienista kupka ze śluzem. Skonsultowalam to z pediatrą i zalecił w tej sytuacji podawanie obu mlek. Kurczę i rzeczywiście pomogło! Kupka ładnej konsystencji nie za żadka nie za gęstą a co najważniejsze ustały kolki! Podaję raz Nan potem dwa posiłki bebilon i kolejny posiłek znowu nan.