Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Twoja_królewna

Kwestia przyszłości w związku

Polecane posty

Jak to u Was wygląda? Czy macie już za sobą rozmowy na temat przyszłości? Czy Wasze marzenia dotyczące wspólnego życia są takie same jak partnera/ki? My po raz pierwszy tak na poważnie rozmawialiśmy na ten temat przedwczoraj. Wcześniej oczywiście tez były rozmowy, ale to były takie bardziej żarty typu 'przynajmniej raz w tyg. dam Ci tą przyjemność upieczenia dla mnie mojego ulubionego ciasta z wiśniami :D'. A teraz wkońcu mój X postanowił poważnie podejść do tematu i poruszyć temat wspólnego życia, dzieci, budowy domu itd. Wszystko pięknie, ale co do dzieci to mam odmienne zdanie :P Wczoraj przyznał, że najpierw chciałby dozbierać na działkę, potem ślub, później kredyt na dom i budowa i dopiero na końcu dziecko- jak już te ważniejsze przedsięwzięcia będziemy mieli za sobą. Ja bym jednak wolała wcześniej, bo wiadomo, że domu nie da się postawić tak od razu... moga minąć całe lata... Ale i tak się cieszę, że wkońcu zaczęliśmy coś wspólnie planować, podjęliśmy pewne decyzje, postanowiliśmy wspólnie odkładać... teraz czuję, że mamy wspólny cel, wspólne marzenia, że nasz związek ma jakąś przyszłość :) A jak to wygląda u Was? Ile czasu jesteście już w związku? Jakie macie plany, do czego wspólnie dążycie? My jesteśmy razem już ponad 4 lata. Ja mam 21 lat, X 24 :)

My też mamy swoje plany na przyszłość (dzieci,dom itd) ale ogranicza nas sytuacja finansowa. I dopóki mój facet nie upora się ze swoimi zaciągniętymi kredytami (tj.jakieś 4 lata) to nasze plany pozostaną tylko planami...

brzoskwinkaa No tak ciężko jest cokolwiek planować, zwłaszcza dzieci, gdy ma się na głowie kredyty. Wkońcu utrzymanie dzieci też sporo kosztuje, a wiadomo, że rodzice zawsze chcą jak najlepiej dla maluchów, a mając zaciągnięte kredyty trudno dzieciom zapewnić dostatnie dzieciństwo. Właśnie tego się obawiam... że u nas tez tak będzie- że jak weźmiemi kredyt na budowę domu, to będziemy musieli się wstrzymać z planowaniem dziecka.

No tak. Ja bardzo pragnę mieć dzieci, ale chce żeby miały w miarę dostatnie życie,i żeby im niczego nie brakowało, dlatego muszę zacisnąć zęby i jeszcze troszkę poczekać.