Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania z zielonego....

mieszkanie dla singla z councilu

Polecane posty

hej, czy singiel moze rowniez starac sie o mieszkanie z councilu? Czy sa jakiekolwiek szanse aby je otrzymal? Mam 30 lat, rok temu rozstalam sie z mezczyzna i obecnie wynajmuje pokoj co na dluzsza mete jest bardzo meczace a na samodzileny flat mnie nie stac.

Gość kozibonk...
Housing Benefit If you are out of work and need financial help to pay all or part of your rent, you may be able to get Housing Benefit. You will not be eligible if you have savings of more than 16,000. You can rent from either the council or a private landlord. Check your eligibility using this Direct Gov guide. http://www.timesonline.co.uk/tol/money/reader_guides/article5572594.ece

Gość kozibonk...
no fajnie by bylo........

interesuje mnie bardziej przydzial mieszkania np jednopokojowe. Obecnie wynajmuje pokoj( w 4 - pokojowym mieszkaniu) za kwote 310 plus council tax 40 plus pozostale rachunki. Pacuje i moje dochody miesieczne to ok 910 ale wynajecie takiego samodzielnego pokoju w moim miescie to koszt 700 stad zapytanie o mieszkanie socjalnego

Gość juromilion
ja mieszkam w londynie, jestem singielka i jestem zarejestrowana na liscie councilowskiej juz 4 rok i jak na razie dupa....ale np moj znajomy mieszka w malj miejscowosci w szkocji i dostal mieszkanie po 3 miesiacach oczekiwania, takze to zalezy od tego ilu jest chetnych na takie mieszkania, zarejestrowac sie mozesz i odrazu popytaj u siebie w councilu ile osob czeka np na mieszkania jednopokojowe

Gość Kkkrrrolliczek doswiadczalny
jest to mozliwe musisz zlozyc aplikacje, ale czy sie doczekasz tego nie wie nikt:/ Bo pierwszenstwo maja najpierw znajomi,rodowici obywatele, pozniej, jesli obcokrajowcy to rodziny z dziecmi, samotne matki, single. Graniczy to niemal z cudem. A gdzie mieszkasz?? Ja wynajmuje w Walii mieszkanie salon,sypialnia,duza kuchnia,lazienka z wc ( najpierw bylo przez agencje teraz agencja wykupila je i jest moim prywatnym landlordem) za 350 + council tax+ opłaty Strasznie duzo za pokoj placisz:/

Mieszkam w Oxfordzie gdzie ceny za 2 pokojowe mieszkania wynosza 900 natomiast z 3 i 4 pokoje placisz ok 1500 miesicznie plus oczywiscie oplaty. A to nasza loklana strona z ogloszeniami popatrzcie sami : http://www.dailyinfo.co.uk/unified_adboard.php?col=rtl lub http://www.dailyinfo.co.uk/unified_adboard.php?col=rtl Dlatego tak bardzo jestem zainteresowana mieszkaniem socjalnym.

Gość ania z zielonego ....
moze sa tu takie osoby ktore otrzymaly jednopokojowe mieszkanko - napiszcie prosze

Gość fiiyii
jestem daleko spoza Londynu, tu gdzie mieszkam jest mnostwo singli ktorzy dostali 1 bed room flat z council-u i nadal dostaja Wszedzie daja takie mieszkania, tylko ze czas oczekiwania jest rozny idz, zloz podanie i czekaj, nie zaszkodzi przeciez jedni czekaja rok, 2, 3, nigdy nie wiadomo a moze za pol roku dostaniesz

Gość A-antidotum
moje kolezanki dostaly 1 placila 80f tygodniowo = rachunki ,ale na mieszkaniu byla pralka z tego co pamietam,mieszkanie nie bylo w zlym stanie 2 wyremontowala mieszkanie i placi okolo 60-65f tygodniowo Obydwie czekaly krotko,dokladnie nie mapietam ale chyba do 3 miesiecy.

a z jakich miejscowosci jestescie? czy aplikacje moge pobrac z internetu czy trzeba osobiscie udac sie do urzedu?

Gość kiok
sorry, ale mnie rozwalilas:D Ludzie biora kredyty na 30 lat, aby miec wlasny kat, a ty chcesz dostac tak za darmo mieszkanie, bo jestes singlem i nie masz kwalifikacji, ktore pozwalaby ci dostac prace za godziwe wynagrodzenie:D Typowy polaczek, tylko kombinuje jak cos za darmo dostac...

Gość ja mrozilam w plastikowych
ale przeciez ona nie dostaje tego mieszkania tylko wynajmuje je od panstwa, to nie jest wlasnosc wynajmujacego, placi sie czynsz, nieco nizszy niz u prywatnych wlascicieli, ale wciaz trzeba placic czynsz. To nie jest mieszkanie za darmo.

nie mam tak duzego wkladu ani mozliwosci kredytowych aby kupic mieszkanie a czy lanlord ktory wymaga 1600 miesiecznie za czynsz jest ok gdzie w innym miescie za flat placisz 500 pracuje rano i wieczorem a oprocz tego ucze sie wiec jesli Was stac na kredyt to prosze bardzo mnie w tej chwili nie

Gość zjfzljl;dcj
ja tez wynajmuje i place czynsz i nie mam zamiaru pchac sie w kredyt na 30 lat, bo nie daj boze strace prace i zostane z tym 30 letnim gownem na szyji. Rozniee bywa, moze mnie szlak trafic po kilku latach na kredycie i tez gowno kozysci bede z tego miala, a kredyt w piekle nadal splacac bede

Gość a mi sie marzy
ja formę o mieszkanie z counsila składałam online. czekałam 2 lata i w końcu dostałam :) ale nie jestem singlem... też chciałam brać kredyt, ale nie chcą dawać bez własnego wkładu...

Gość nie mylcie pojec
:D council wam nie DAJE mieszkan, on je wam WYNAJMUJE :D To nadal nie jest wasze mieszkanie! Fakt, ze placi sie troche mniej niz na rynku prywatnym ale to jedynie MINIMUM socjalne czyli dla nieudacznikow, dla ludzi bez ambicji. Szanujacy sie Anglik nie chce mieszkac w councilu, tam mieszka tylko holota. Ale wy i tak tego nie zobaczycie bo z holota fabryczna tu przestajecie :P

Gość Ale my nie jesteśmy prawdziwym
Anglikami?! Każdy marzy o własnym kącie a takie mieszkanie z councilu jest lepsze niż nabijanie kasy prywatnym landlordom.a dopuki nic złego nie robię mogę tu mieszkać ile chce a landlord jak ma humor to karze mi się wyprowadzić .. Ja już mam porównanie bo teraz mieszkam już 3rok w domku councilowskim i jestem bardzo zadowolona.

Gość ania z zielonego...
Dzis zdobylam aplikacje i dowiedzialam sie,ze osobie "singiel" przysluguje studio flat lub 1 bedroom. Czy wiecie jak sutuacja sie przedstawia juz po zlozeniu aplikacji? Czy ktos moze mi opisac cala ta procedure?