Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Różyczka_

TURYSTYCZNE ŁÓŻECZKO warto ??

Polecane posty

Gość jezdziec miedziany
mialam podobny problem ale dziweczyny na kaffe rozwialy moje watpliwosci. pisza ze warto dokupic do niego materacyk i ogolnie wszystkie sa zadowolone.

Gość ocet
tez zastanawiam sie nad turystycznym.chyba warto.tylko pamietaj zeby dokupic odpowiedni materac bo te,co juz sa w tym lozeczku sa nie odpowiednie.

Gość MMMamaaaaa
Moim zdaniem turystyczne łóżeczka są ok na początek życia dziecka i na wyjazdy. Niewątpliwie jeśli ma twój bobas spać w tym łóżeczku na codzień musisz też zainwestować w dobry materacyk najlepiej kokosowo-gryczany żeby chronić kręgosłup dziecka (sama mam łóżeczko turystyczne i ten "podkład" który jest w komplecie nie nadaje się zeby dziecko długo spało bezpośrednio na nim). Te łóżeczka mimo że rekomendowane nawet do 3 lat są średnio bezpieczne dla dzieci które już stają znam przypadki gdzie dzieci stojące poprostu przewróciły sie razem z łóżeczkim... Ale decyzja należy do ciebie ;)

Gość z moją córką
Ja chciałam to łóżeczko kupić zamiast tradycyjnego drewnianego i odradziła mi go teściowa (emerytowana pielęgniarka od noworodków) i szwagierka (która już miała dzieci). Jak córa zaczęła wstawać i się przewracać to szwagierka sama mi takie łóżeczko kupiła :P I jest super. Córa ma 19 miesięcy i jeszcze ani nie wypadła ani się nie przewróciła z łóżeczkiem. Ale warto na spód łóżeczka położyć porządny materac. Ja i tak miałam wrażenie, że materac na środku się ugina, więc pod materac włożyłam środkową część od łóżeczka drewnianego (nie ściankę łóżeczka, tylko tę część, która jest pod materacem). Jeszcze jedna zaleta - córa jak idzie spać to wyciąga rączki po wszystko w zasięgu (zabawki, szuflady z ciuchami itp) więc łóżeczko na noc przesuwane jest na środek pokoju.

No właśnie mam wątpliwość czy sie dziecko nie przewróci z tym wszystkim jak podrośnie... i czy sie nie drze ta siatka???

Gość jezdziec miedziany
no walsnie jesli chodzi o ta siatke to slyszalam ze sie drze,ale moze to zalezy od firmy.pewnie im drozsze tym lepszy material i dluzej wytrzyma.to ktore ty wybralas wyglada na pozadne

Gość jezdziec miedziany
porzadne :)

Gość z moją córką
Ja mam Coneco, siatka była wielokrotnie brudzona i wycierana na siłę gąbką i po 10 miesiącach użytkowania nie ma śladu zniszczeń, niestety na górnych krawędziach pojawiły się delikatne zacieki, których nie mogę domyć (pewno pozostałości po ząbkowaniu i gryzieniu hi), ale ponoć tylko ja je widzę :P A co do przewracania się - ani moja córa się nie przewróciła, ani syn szwagierki (ma 2 lata) ale jeśli masz wątpliwości to zawsze można to łóżeczko wstawić pomiędzy inne meble (np 2 komody czy komodę a duże łóżko) i problem z głowy.

Gość qqqqqwertyuiokj
było już o tym milion razy!!! warto kupić turystyczne

Gość ja tez polecam................
zdecydowanie lepsze od drewnianego... . . dziecko głowy nie obija o drewniane szczebelki:P:P można wszędzie zabrać ze sobą:) no i np jak dziecko używa smoczka nie wypada na podłogę:P:P:P:P ja zdecydowanie polecam:):) tylko fakt dokupic materacyk i jest git :)

Ja takie łóżeczko kupiłabym jedynie wtedy kiedy planowałabym wyjazdy. Takie łóżeczko służy jedynie do spania (na pewno nie służy jako kojec) noi faktycznie, lepiej mieć do niego jakiś porządny materac.

Gość qqqqqwertyuiokj
Kaja24 ale głupoty gadasz, coraz więcej matek na początku kupuje drewniane, a potem widzi jak dziecko się obija, wkłada rączki w szczebelki, nóżki między materac i potem kupuje turystyczne, taka jest prawda. więc nie lepiej od razu kupić droższe i lepsze? + materac oczywiście do tego??? i czmeu ma niby nie słuzyć jako kojec? ale piszesz głupoty? brak słów:D

Gość qqqqqwertyuiokj
ahh ten graco jest super, ale nie m wyjścia rozpinanego boku;/