Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja89000000

rozjaśnianie włosów

Polecane posty

Gość Patrycja89000000

Witam Mam farbowane czarne włoski ,jednak mam dosyć już tego kolorku Chciałabym sama się rozjaśnić na kolor brązowy czy jest to w ogole mozliwe abym zrobiła to sama w domu?

Gość izia87
kurwa nie rób ja miałam czarne długie włosy,nie farbowałam ich puzniej zeby troche zeszły poszłam do fryzjerki sciagła mi czarna farbe,i scieła dosc duzo jakiesponad 10 cm myslałam ze ja zabije rozjasniałam jeszcze kilka razy bo raz chciałam miec pasemka blond a raz takie i mam gówno z włosów i teraz zrobiłam sobie rude jakos wyglada,ale w domu nie rób sobie bo spiepszysz włosy mówie ci z mojego przykładu.

Gość tez chce byc blondi
patrycja ja tez bym chciała tak zrobic tylko nie wiem jak,od 4 lat farbuje włosy na paloną kawe i juz mi się znudziło,moj naturalny kolor włosów to jasny blond

Gość izia87
a teraz chce chyba znowu czarne bo przynajmiej na zdrowe wygladały i kady mnie w nich wolał tylko żal mi prawie roku na ich rozjasnianie do blondu:(i ich zniszczenie:(

Eeee tam ja sama zeszłam z czarnego do blondu ale przechodziłam stopniowo. Nie rozjaśniałam bo ciężko byłoby przewidzieć co wyjdzie. Schodziłam farbując na brąz, na czerwień, na rudy i dopiero blondy - farba lub rozjaśniacz

Chciała bym zadać pytanie komuś kto zna się na rozjaśnianiu włosów! Zacznę od tego, że mój naturalny kolor włosów to ciemny blond (mysi kolor jaki ma większość Polek). Przez długi czas farbowałam je u fryzjera na bardzo jasny blond i wychodził za każdym razem koszmarnie. Chodziłam już do -rzekomo -najlepszych fryzjerów w mieście i nic. Postanowiłam się w końcu przefarbować na brąz jednak zaraz po farbowaniu stw. że to nie to. Byłam u fryzjera, który zrobił mi na tym blond pasemka a potem u kolejnego, który rozjaśnił mi je do ciemnego blondu i nałożył pasemka. Jednak ja chciałabym mieć bardzo jasne włosy (tzn. nie platynę naturalny jasny odcień). Postanowiłam wziąć sprawy we własne ręce ;P i zrobiłam sobie listę zakupów i chciałam, aby ktoś kto się zna ją zweryfikował a mianowicie zamierzam 1. Rozjaśnić włosy o 2 poziomy korektorem koloru Color Erase Solutionst zmieszana z oxydydantem 6% 2. Na to położyć farbę bez amoniaku ton w ton z wodą utleniającą 3%. Kiedy pojawią się odrosty rozjaśnić je pastą dekoloryzującą Platinium bez amoniaku loreal zmieszaną z oxydantem 6% zmyć :P a potem na całość nałożyć ten sam odcień co wcześniej farby bez amoniaku ton w ton. Myślicie, że wyjdzie i nie zniszczę włosów? Proszę o pomoc !!!!!!

Zniszczą się na pewno - jak to przy rozjaśnianiu. Zaplanuj sobie cięcie na koniec to je troszkę odnowi. Ja chcąc osiągnąć pewien kolor rozjaśniłam włosy baardzo, nałożyłam na to farbę w wybranym kolorze i ścięłam kilka cm. Efekt był bardzo zadowalający. Teraz po kilka farbowaniach farbami widzę że muszę to znowu powtórzyć i przy następnych odrostach pierw rozjaśnię a następnie będę farbować

Alawi! Nie wiem co Ty tam kombinujesz z tymi procwentami,a le powiem Ci jak ja robiłam. Tez mam ciemny blond, a teraz bardzo jasne. Ja uzywam farby palette biale złoto odcien nr 230 rozjasnia o 2-3 tony, ale jest teza taka 4-6. tego sprobuj, jednak nie gwarantuje, ze od razy wyjda bardzo jasne- ja mam dopiero teraz taki kolor jaki chcialam, a juz ze 4 razy robilam co miesiac. Nie mam nawet bardzo sniszczonych wlosow, bo mam z natury mocne. Powodzenia!

Z czarnego na blond przeszłam w dwa dni...Ludzie :o Jak się nie znacie, to się nie wypowiadajcie. Autorko - rozjaśniacz mocny, a potem farba... Ewentualnie fryzjer, bo na brąz przejść to o wiele mniejszy problem niż blond...

Nie mam aktualnych zdjec z tym kolorem, ale poczekaj chwile moze znajde starsze kiedy mialam tez takie.

BladowłosaMerz. No nie wiem czy to takie łatwiejsze... nie zawsze da się przewidzieć co rozjaśniacz zrobi na głowię ;) Osobiście miałam kiedyś zieleń na głowie po spłukaniu :S Poza tym dwa dni? Ja po jednym rozjaśnianiu mam takie sianko że tylko maseczki i maseczki.. nie oceniaj siły włosów innych miarą swoich włosów ;)

Ja uważam, że masz ładny taką klasyczna platynę i pasuje Ci. Taki całkiem biały za bardzo mi się z plastikowymi laskami kojarzy i odrosty bardziej widać.

No właśnie ten ze stopki to miałam.. ale teraz mi źle wyszło i już jest taki bardziej blond że blond. Bieli całkiem nie chce.. właśnie takie platynki srebrne coś w ten odcień ;)

A czyli teraz masz taki bardziej żółty? Nie lubię takiego, źle w takim wyglądam. Ty tez masz jasną cerę więc myślę, że platynka jest dla Ciebie najlepsza :)

Gość iAlesanka
Dobra dziewczyny... Przede wszystkim.. Nie używajcie farb Palette. Czytałam, że któraś radziła jej używać. Ja odradzam. Zacznijmy od koloru czarnego(oczywiście mówię o farbie Palette). Farbowałam tą farbą włosy ok.3 lata i bardzo, bardzo żauję. Co prawda miałam wiele szczęścia, ponieważ moje włosy są grube i zdrowe, tak więc nie mam aż tak bardzo zniszczonych. Ostatnio byłam u fryzjera i była tam dziewczyna, która RAZ pofarbowała włosy Palette, po czym chciała blond. Oczywiście fryzjerka od razu powiedziała jej "nie", bo wiadomo jakby się to skończyło. Zdecydowała się na ciemną czekoladę. Oczywiście włosy trzeba było rozjaśnić. Jaki był efekt? (Warto wspomnieć, że dziewczyna nie miała odrostów). Od nasady do mniej więcej połowy włosów wyszły jej żółte, a pozostałe włosy nawet nie drgnęły. Teraz o mnie. Pierwsze moje rozjaśnianie "na próbę" skończyło się czarno-czerwonymi włosami , natomiast po umyciu ich, zrobiły się żółto-czarne, sianowate. Na drugi dzień znów potraktowałam je rozjaśniaczem(OCZYWIŚCIE NAKŁADAŁAM PASEMKAMI-NIGDY NIE KŁADŹCIE ROZJAŚNIACZY NA CAŁOŚĆ!!!!!). Włosy doszły miej więcej to jednakowego koloru, później zaczęłam kombinować, bo sama nie wiedziałam jaki chcę kolor. Jutro mam umówioną wizytę u fryzjera, gdyż chcę mieć włosy pomarańczowe(jak Hayley Williams). Teraz mam takie czerwono jakieś tam, ale końcówki są jednak ciemne i widać, że czarny kolor był kiedyś na moich włosach. Jeśli jutro się uda, to również napiszę ;) A.. I jeśli chcecie odnowić włosy, polecam stosowanie odżywki WAX. Jest naprawdę super. Włosy nie dość, że szybciej rosną, to są zdrowsze i ładnie wyglądają. ODRADZAM STOSOWANIE FARB PALETTE. ..a już na pewno nie rozjaśniaczy ;)) Najlepiej wybrać się do fryzjera, który się na tym zna, a jeśli fryzjer będzie chciał nałożyć rozjaśniacz na całe włosy, a nie pasemkami-uciekajcie;)) Pozdrawiam Was Amelia

Gość Izuaaa
chciałabym się was zapytać bo jestem zdesperowana .. przed rozjaśnianiem włosów mój naturalny kolor strasznie mi sie nie podobał a jestem szatynka.. ;/ rozjaśniłam sb delią (krem rozjaśniający do włosów) no wyszedł mi bardzo władny kolor i w ogóle ale nie o to chodzi. Moje pytanie dotyczy czasu schodzenia tego kremu. Mam już odrosty a na jakimś forum przeczytałam ze rozjaśniacz wcale nie schodzi poprostu włosy muszą odrosnąć.. nie wiem w co mam wierzyć!! Proszę odpiszcie!!