Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iskkaa

jest tu jakis prawnik/ prawniczka potrzebuje pomocy

Polecane posty

Gość iskkaa

mam pewnien delikatny problem i potrzebuje pomocy

Gość gol go go ale ale ale
dawaj sprobujemy pomoc ;)

Gość iskkaa
nie chodzi tu o mnie tylko o mojego znajomego zabrali mu na okres 6 miesiecy czyli bez powtornego zdawania ale przyszły mu papiery z prokuratury ze musi sie poddac terapii odwykowej chodzi o to czy wogole jest taki przepis w polsce ze musi był na badaniach i badania watroby wyszły mu zle ale to nie jest spowodowane piciem tylko został on podstrzenowy w wojsku i to jest nornalne po takim czyms ze watroba nie bedzie w idealnym stanie co teraz? czy musi sie zgłosic na ta terapie czy jesli sie nie zgłosi maja prawo nie oddac mu dokumentu skoro został zabrany na 6 miesiecy i zostało to juz ustalone przez sad tyle ze nie przyszło do niego zadne pismo z sadu ani nic co ma teraz zrobic?

ale co mu zabrali? prawo jazdy?

est taki przepis akurat to wiem na pewno do wydzialu komunikacji idzie orzeczenie lekarskie na terapie musi sie zglosic i po jej zakonczeniu odzyska prawko co do badan watroby dobrze by bylo zeby mial zaswiadczenie ze byl w wojsku tu i tu no i ze z ta watroba to wynik tego i tego

Gość iskkaa
tak zabrali mu prawo jazdy była sprawa sadowa dostał grzywne która juz wpłacił ale nie przyszły zadne dokumenty potwierdzajace ze sprawa jest zakonczona czy cos w tym stylu poprostu przyszły mu papiery ze musi sie zgłosic na terapie odwykowa w innym przypadku nie oddadza mu dokumentu czy jest to wogole mozliwe

pismo z sadu dostanie tak czy siak dostanie je tez wydzial komunikacji oraz odpowiednia jednostka policji

Gość iskkaa
ma takie zaswiadczenie które pokazał lakarzowi poniewaz z tego powodu ma rente i własnie wtedy sie zaczeło

tak prawo jazdy bedzie uniewaznione niech sklada odwolanie po skompletowaniu dokumentow

Gość iskkaa
ale od momentu zabrania prawa jazdy mineło juz 3 miesiace i teraz nie wiemy czy te poł roku liczy mu sie od momentu zabrania czy jak

usi miec to zaswiadczenie aktualne badania watroby zaswiadczenie ze byl w wojsku no i udkumentowane ze z watroba ma problem od tej rany czy od czegos

Gość iskkaa
jak zostanie uniewaznione?

jeja tlumacze ci jak mi nie wierzysz zadzwoncie do wydzialu komunikacji i do odpowiedzniej jednostki policji jak go zlapia bez prawka klops policja wie o takich sprawach a jak jeszcze zlapia go ( a predzej czy pozniej tak bedzie ) ze nie zglosi sie na terapie to moga go nawet zamknac

ormalnie a wtedy zdawanie ponownie egzaminu itd

Gość iskkaa
ale on nie jezdzi bez prawka ale ok czyli podjac sie tej terapi bo inaczej nie odzyska dokumentu tak

ze wplaci grzywne ok musial ale ZLEKCEWAZYL NAKAZ SADU Ma dla mnie przekichane o ile sie orientuje powinien sie zglosic na terapie chyba w ciagu miesiaca tj max okres czasu

Gość iskkaa
ale miał odebrane bez zdawania i tylko na kat.B na motor mu zostawili

oczywiscie ze podjac i modlic sie zeby nie wyszlo ze za dlugo zwle

Gość iskkaa
wczoraj dopiero przyszło pismo z prokuratury ze musi sie zgłosic na ta terapie wczesniej było tylko testy psychologiczne na których był i wizyta u psychiatry

ja pierdole napisalam wszystko wplacil grzywne zlekcewazyl nakaz sedziego za to jest budynek potacznie mamrem zwany to wyjdzie predzej czy pozniej wparuja mu na chate i zawloka do kicia myslisz ze sad wydal wyrok sobie a muzom? ze to nie wyjdzie

no to na co za przeproszeniem palant czeka???? na podstawiona limuzyne? chyba ze chce kblowac nawet 3 lata art 126 ustawy o ruchu drogowym

Gość iskkaa
dobra dzieki wielkie za pomoc :)

i jesli pracuje niech liczy sie z tym ze sad ma prawo poinformowac o tym zaklad pracy zwlaszcza jesli pracuje np jako przedstawiciel handlowy

Gość iskkaa
wielkie dzieki naprawde za pomoc wiem wszystko przekazałam mu i przepraszam za zajenty czas

Gość iskkaa
nie pracuje