Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirza...

Ca 125 podwyzszony

Polecane posty

Gość mirza...

Wczoraj robilam badanie i marker Ca 125 jest podwyzszony.Norma jest do 35 a ja mam 38.Czy ktos mial taki problem. zaczynam panikowac.

Gość a czemu nie?
A czemu robiłaś? Masz jakieś podejrzenia? Ale chyba nie ma co panikować. Podwyższony jest nieznacznie

Gość mirza...
rok temu odstawilam tabletki antykonczpcyjne i od tego momentu nie mohe dojsc do siebie.Mam silne bole brzucha zwlaszcza w okresie dni plodnych.Sa to parte bole i takie rozbychajace.Lekow hormonalnych nie moge brac bo mam migreny.Miesiaczki tez staly sie prawie krwotokami ale z tym mialam zawsze problem.Moj lekarz podejzewal endometrium wiec zrobilam 3 miesiace temu badanie i wyszla mi mala torbiel a wskaznik Ca 125 wynosil wtedy 32.Po 3 miesiacach juz jest 38 wiec sie troche niepokoje.

nie martw sie.Przy stanie zapalnym podwyzsza sie wskaznik CA. Tez tak miałam.PO wyleczeniu torbieli unormuje sie:)

Gość asssssgs
Miałam 41,0 przy torbielach. torbiele już usunięte.mogłabyś się martwić przy wyniku powyżej setki.

Gość kilcia
A nie wiecie może skąd się bierze wysoki poziom żelaza?Ja mam 220 przy normie do 145.

Gość mirza...
asssssgs pocieszylas mnie troche.Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie usuniecie torbieli bo leczenie nie przynosi wiekszych rezultatow.Dziekuje ze mnie pocieszylas,bo troche spanikowalam.