Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kpromyczek

10-ciomiesiecznedziecko

Polecane posty

witam potrzebuje pomocy. moj 10-cio miesieczny synek dzisiaj juz 3 raz zwracal. co powinnam zrobic? jechac do szpitala? prosze doradzcie....

Gość jjjjjjjjj jjjjjjjjjj
zadzwon na pogotowie i zapytaj. Ja bym raczj pojechala, chyba ze chetnie pije, nie ma goraczki ani objawow odwodnienia. Choc u malucha wszystko strasznie szybko postepuje, a wiadomo latwiej zebrac sie o 22 niz o 3 w nocy...

Gość gość...
Nie dawaj mleka dziecku, samo lekkostrawne jedzenie i nie dużo, a jak dziecko nie chce jeść, to tylko poić, poić i poić!! A z tym pojeniem, to po trochu, po kilka łyków,ale bardzo często nawet co 15 min, dopóki odruch wymiotny go trzyma. Jeśli ma gorączkę, to pojechałabym do szpitala.

nie ma goraczki, a wrecz przeciwnie zachowuje sie jak okaz zdrowia, skacze chce sie bawic i nie chce spac. boje sie ze udusi albo cus. panikuje ??

Gość z moją córką
Nie panikuj, faktycznie nie podawaj mleka ani soków tylko wodę/herbatkę małymi łyczkami (po 3-4 łyczki i przerwa kilkuminutowa). Jak się lepiej poczuje to sam pokaże, że głodny. Jeśli nie ma żadnych innych objawów to nie masz się co martwić.

gość... TAKI Z CIEBIE SPECJALISTA,ZE ZAKAZUJESZ DZIECKO AKRMIC WEŹ SIE SCHOWAJ Z TYMI RADAMI,MOJ JAK WYMIOTOWAŁ MIAŁ MIEĆ DIETĘ TAKĄ,ŻE MLEKO ORAZ HERBATĘ I WODĘ I NIC POZA TYM! A NIE GŁODZIĆ DZIECKO HEHE radzisz by odwodniła dziecko... kpromyczek przedzwoń i zapytaj,a nie dałaś dziecku czegoś nowego do jedzenia ? mój wymiotował kiedyś po obiadku w słoiczkach ;) -raz dostał i potem do wieczora mi wymiotował

Gość z moją córką
saleminka - czytaj ze zrozumieniem, nikt nie każe głodzić dziecko lecz dawać lekkostrawne jedzenie, pozatym jak dziecko lepiej się poczuje to samo zawoła że głodne. Wszyscy radzą, żeby dawać pić, a więc kto chce tu odwadniać dziecko? A przy wymiotach wszyscy lekarze odradzają podawanie mleka - akurat w zeszłym miesiącu wróciłam z dzieckiem ze szpitala z ostrym atakiem salmonelli i walczyłyśmy z wymiotami przez ponad tydzień - córka wymiotowała po każdym mleku - lekarz mówił, że mleko modyfikowane i krowie wbrew pozorom jest ciężkostrawne.