Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhjhbhgft

progesteron interpretacja wyników

Polecane posty

Gość uhjhbhgft

w 22 dc. wyszedł mi 9,07 nl/ml Faza folikularna - ng/ml 0.33 1.2 Srodek cyklu - ng/ml 0,48 1,72 Faza lutealna - ng/ml 4,5 17,8 lekarz kazał mi zrobić to badanie ,zeby stwierdziec czy jest owulacja czy nie....moze ktos zna sie na tym, bo wizyte mam dopiero za tydzien

Gość koziołka
A nie masz podanych norm? Zresztą można je sprawdzić w necie. Wpisz sobie w google.

Gość uhjhbhgft
podałam normy...i własnie nie wiem czy byla owulacja czy nie

Gość uhjhbhgft
?????????

Gość koziołka
Jakieś nieczytelne to co napisałaś... Ale powiem Ci tylko, że ja latem miałam złe wyniki, tzn. wskazujące na to że owulacji nie było. Przez dwa miesiące brałam luteinę. I podziałała, bo teraz jestem w 6 miesiącu ciąży. Także nawet jeśli wyjdzie że tej owulacji nie było, to się nie przejmuj. Ja się napłakałam przez to, jak widać, niepotrzebnie.

Gość uhjhbhgft
dziekuje za odpowiedz, mnie niestety mecza od 10 lat krwawienia międzymiesiączkowe, które wystepują pomiedzy 9-13 dc takze wczesniej lekarze mowili mi ze to jest normalne i nie trzeba tego leczyć, no ale cos mi sie to wszystko nie podoba, miałam robione usg, 1 powiedział, ze to pco, 2 wysłał mnie na łyzeczkowanie do szpitala ale tam nie chcieli mi tego zrobic gdyz jeszcze nie rodziłam, nastepny uswiadomił mnie ze to moze byc endometrioza, ale na 100 % to nie jest to, w koncu wybrałam ze do speca" no ale kazał mi zrobic badania na progesteron pomiedzy 21-23 dc, wyniki jak powyzej, zeby sprawdzic czy była owulacja,! juz sama nie wiem co mam to tym sadzic. a Tobie gratuluje!!

Gość koziołka
Twoja historia jest dużo bardziej skomplikowana niż moja, ale bądź dobrej myśli, na pewno wszystko będzie tak jak byś chciała. Życzę powodzenia i pozdrawiam serdecznie.

Gość uhjhbhgft
mam taka nadziej.pozdrawiam :)

Progesteron wskazuje na to, ze mialas owulacje. A moze te krwawienia to po prostu plamienia okoloowulacyjne? Zycze powodzenia !

Gość uhjhbhgft
właśnie tak mi wczesniej lekarze mówili, rok temu zaczęło mnie to wszystko męczyć! więc wybrałam sie do lekarza, 1 wysłał mnie na usg czy nie ma zadnych polipów itd. wiec na usg powiedział mi ze to moze byc pco, nastepny ze endometrioza, kolejny ginekolog -endokrynolog ze to na pewno nie pco i nie endometrioza, wysłał mnie na łyzeczkowanie do szpitala, tam zrobili mi usg i powiedzieli ze to pco, wypisali recepte na tabletki any( ale nie chce ich brac), wiec pobiegłam do nastepnego, zrobił mi usg i w 9 dc był widoczny pecherzyk dominujacy takze powiedziała mi ze to na pewno nie pco;/ i w koncu dostałam namiary na prof. kazał mi zrobic własnie progesteron pomiedzy 21-23 dc. , narazie mam okres takze dopiero za tydzień bede miała wizyte