Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giovannalaguccii

Jak pozbyc sie natreta? Doprowadza mnie do szalu!

Polecane posty

Gość giovannalaguccii

Witam, mam problem. Otoz, wypisuje do mnie facet z ktorym nie chce miec nic wspolnego i nie chce go znac. Problem w tym, ze nie moge zmienic numeru telefonu, numeru gadu oraz adresu e-mail. Olewanie go nie przynosi zadnego skutku, dobitne tlumaczenie tez nie. On uwaza, ze "przeciez nic zlego mi sie nie dzieje jak do mnie pisze" i nie rozumie, ze sobie tego nie zycze. Zablokuje go na gg, to znow zaczyna pisac mi smsy. I tak w kolko. Nie rozumie najprostszego przekazu typu nie pisz do mnie, nie chce cie znac, nie chce miec z toba nic wspolnego, denerwujesz mnie, przestan pisac, nie zycze sobie tego, nie chce miec z toba kontaktu itp. Juz nie wiem, co mam robic niby to nic takiego ale zaczyna mnie to coraz bardziej denerwowac. Jakies rady jak sie go pozbyyc? Bylabym wdzieczna za pomoc.

Gość znam ten bol
chyba niewiele mozesz zrobic, wiekszosc takich ludzi to psychole.

kolegów nie masz? :) jeżeli nie rozumie, jak mu po ludzku tłumaczysz to wybacz, ale on nie zasługuje żeby chodzić po tej ziemi. nie mam uczuć dla takich tępych istot. musisz zacząć coś z tym robić, bo w jakaś nerwice możesz wpaść.

Gość powiem tak -
Chyba najlepsze co możesz zrobić w takiej sytuacji, to nie reagować. Nie odpisuj mu, bo tym jeszcze bardziej go nakręcasz! Po pewnym czasie powinno mu się znudzić.

Gość /ramonaramses
w czym on ci przeszadza? Jest niebezpieczny czy jak?

U operatora powinnas moc zablokowac jego numer tak aby nie mogl do ciebie zadzwonic ani nic napisac. Na gg mozesz go zablokowac a co do maili wystarczy zwykly filr antyspamowy w ktorym rowniez go zablokujesz.. Problem solved.

Gość giovannalaguccii
Mam kolegow, ale nie chce im robic problemow, koles moze pojsc na policje :(

Gość można inaczej
zagroź lub wytocz mu sprawę o nękanie

Gość giovannalaguccii
/ramonaramses przeszkadza mi w tym, ze do mnie pisze szukajac kontaktu na sile i zadne slowa nie sa w stanie go do tego zniechecic. powiem tak - probowalam juz tej metody, ale to nic nie daje. moze dalej bede probowac.. brail-mieszkam za granica, nie wiem jak sie zalatwia takie sprawy u operatora. owszem, zablokowac moge-ale bedzie pisal z innych numerow. maile to juz ostatecznosc, najrzadziej mu sie zdaza. ale dziekuje za pomoc :)

"koles moze pojsc na policje" dziewczyno, i co z tego? :) bez powodu mu ryja nie oklepią :D przestań się z nim liczyć, bo to się nigdy nie skończy.

Gość powiem tak -
Olewaj go konsekwentnie. Być może po pewnym czasie się złamałaś i mu odpisałaś i zaczęło się od nowa? Jak to nic nie da, to zostaje Policja i nękanie. Rany, ja nie wiem skąd się tacy ludzie biorą, współczuję Ci, ale nie daj się...

Gość co to za dziwak jeden
zagroź mu wytoczeniem sprawy o stalking albo w telefonie zrób przekierowanie jego telefonow do Ciebie na jakiś telefon gdzie zapłaci 30 zł na minutę a smsy zablokuj u operatora

Gość ja widzialam JANUSZ w
nie reaguj na jego smsy, telefony, emaile, etc, etc nie tlumacz nic, nie odpisuj, po prostu ZERO reakcji

Gość igtjoh;
na policje podaj palanta o nękanie

Gość gość
Mialam taki przypadek, mieszkalam z dwiema dziewczynami a on sie wprowadzil. Na paczatku byl bardzo mily gotowal dla nas, potem zmywal dbal o porzadek i tak dalej. Z czasem stal sie co raz bardziej nachalny i co raz bardziej meczacy. Wyprowadzilam sie do innego miasta, skasowalam numery, konta i na okolo rok mialam spokój. Niestety znalazl mnie i znowu sie zaczelo po 20 wiadomosci na dzien, dzwonienie itp. Pytal o glownie o "friendship with benefits" pisal dalej mimo, ze wiedzl ze nie bylam zainteresowana. W koncu wyslalam mu wiadomosc ze jesli natychmiast nie przestanie stalkingu to poinformuje policje. Od tego pieknego dnia kontakt natychmiast sie urwal. Dziewczyny mimo stanowczego NIE jesli chlopak nadal jest natretny straszenie policja pomoglo (przynajmniej w moim wypadku)

Gość gość
Jezeli się okaże,że jestes mu coś winna to policja zapisze ten fakt i mozesz mieć sprawę o wyłudzenie.Częsta przypadłość kobiet,które zajmują się dziwnym zajęciem.Podetniesz gałąź ,na ktorej siedzisz.Jeszcze gorzej jak sprawdzi sąd twoje srodowisko wtedy nie bedzie watpliwosci

Gość gość
dobra komórka ma kontrole nad połączeniami przychodzącymi i można zblokować kilkanaście numerów na raz , nawet gdyby chciał pożyczać od kolegów inne komórki to nie uda mu się.