Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Astoria1985

Pomyłka na 200zł

Polecane posty

Idziecie do szpitala na płatne badania (szereg, więc razem ich na ok 500zł miało być), kobieta wystawia rachunek, płacicie i jutro macie się zgłosić po odbiór. W domu patrzycie na rachunek, a tu nie policzyła jednego - najdroższego badania za 200zł. tzn na rachunku jest ale z wpisem 0zł. Przyznalibyście się i zapłacili za nie?

W domu się dopiero zorientowałam... Nie wiem, możliwe. Poszłam ze skierowaniem, ale od lekarza prywatnego... nie wiem sama...

Gość sdfgsafsadfsaf
Ja bym się w mojej obecnej sytuacji nie przyznał :P

Gość dfhfjkrfrewwwwg
ja bym się przyznała,dla mnie uczciwość to podstawa nawet jeśli z kasą krucho... poza tym skoro stać Cię na wizyty u lekarza prywatnego to i na badania nie powinnaś żałować,albo mogłaś później pójść i w przychodni przepisać te same badania-miałabyś za darmo

Gość amarrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeee
dfhfjkrfrewwwwg Tylko na niektóre badania w Polsce trzeba czekać nawet i po pół roku jak nie chce się za nie płacić,więc to że autorka poszła prywatnie to nie musi zaraz oznaczać że ma za dużo kasy :P

Gość dfhfjkrfrewwwwg
no dobrze,to skoro nie chciała czekać to tak czy inaczej wiedziała,że kasę musi przeznaczyć na to; są ludzie których nie stać w ogóle i czekają po kilka miesięcy niestety,a skoro się idzie na badania prywatnie to chyba zakłada się,że kasę trzeba wyłożyć; a kobieta która się pomyliła tez może mieć niełatwą sytuację,a będzie musiała zwrócić zapewne ze swojej kieszeni

dfhfjkrfrewwwwg No tak,są ludzie którzy nie mogą sobie pozwolić na takie badania prywatnie.A to ze kobieta się pomyliła i że być może poniesie konsekwencje to już jej problem bo w końcu podjęła się pracy to musi ją wykonywać sumiennie :P i teraz tylko od dobrej woli autorki może zależeć czy się przyzna i dopłaci te 200 zł czy też nie.

Gość dfhfjkrfrewwwwg
no widzę,że Ty jesteś taką osobą,która nigdy w życiu błędu nie popełniła; pomyłka wcale nie świadczy o tym czy ktoś jest dobrym pracownikiem czy nie;

Gość na pewno bym sie nie przyznala
uczciwie zaplacilam, dostalam rachunek i tyle. A pomykla nie moja. Jak na moja korzysc to tym lepiej. "Po odejsciu od kasy reklamacji nie uwzglednia sie" - to dziala w obydwie strony :D

dfhfjkrfrewwwwg Ale za błędy trzeba płacić,bo jak to mówią "człowiek uczy się na błędach" Więc autorka nie musi się czuć winna tego że jej ktoś na jej korzyść się pomylił :P A ile to razy się zdarzy w supermarketach że naliczą coś za dużo??Bynajmniej w moim przypadku jest tak często i jakoś tych pieniędzy nikt mi nie zwraca,chociaż wiem że to inne kwoty ale liczy się sam fakt.Więc może autorkę też tak oszukali i teraz te 200 zł to taki szczęśliwy traf :P

Gość poczatkujaca kuchara
a niech patrzą co robia, to ich strata :)

Gość telemelecośtam
Mają Twój adres i przy rozliczeniach miesięcznych wykryją błąd i przyślą Ci informację, że nie opłaciłaś jakieś tam badania. I wtedy dopiero będzie Ci głupio, gdy przyjdziesz i będziesz płaciła (bo jak nie zapłacisz, to nie myśl sobie, że inne placówki medyczne , a także lekarz, który Cię kierował nie dowiedzą się). Służba zdrowia jest bardzo solidarna i informacje o nieuczciwych pacjentach (z podaniem nazwiska) rozchodzą się lotem błyskawicy. To, że pacjent nie opłacił płatnego zabiegu nie podlega tajemnicy lekarskiej, więc lepiej zapłać, bo potem obojętnie na co będziesz się leczyć, to nigdy nie będziesz wiedziała, czy lekarz zna Twoje nazwisko i będzie Ci również głupio, jak będą Ci kazali każdą wizytę opłacić z góry, albo usłyszysz jakąś aluzję na temat uczciwości pacjentów. :D

Gość nie no padne zaraz
to to ze ktos chodzi prywatnie znaczy ze jest nadziany ?! Znam wiele osob, ktore odkładają pieniądze by isc prywatnie by nie zdechnac czekajac 3 miesiace na wizyte panstwowa ;/

Gość staryyyyyy aleeeeeeeee jaryyyy
a autorka się cieszy,bo ją poparło stadko innych,którzy by się nie poczuwali do tego,żeby zapłacić i tu wcale nie chodzi o to,że "kobieta w przychodni się pomyliła i niech ma za swoje" tylko o to,że własną nieuczciwość przykrywacie taką wymówką. Na szczęście kiedyś będziemy ze wszystkiego rozliczeni